Zuid Afrika

Hoofdstad:  Pretoria (bestuurlijke macht), Kaapstad (wetgevende macht), Bloemfontein (rechterlijke macht)

Taal:  11 officiële talen – Afrikaans, Engels, Ndebele, Noord-Sotho, Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa en Zoeloe.

Klimaat: van alles wat, maar niet heel koud

Valuta: Zuid Afrikaanse Rand (ZAR)

Noodnummer: Politie en brandweer: 10111
Ambulance: 10177

Tijdsverschil:
Zomer geen verschil
Winter +1 uur

Verkeer: linksZuid-Afrika is een land dat bekend staat om zijn indrukwekkende natuur en wilde dieren. De natuur loopt van woestijn, tot woeste bergen en van ruige kustlijnen tot spectaculaire watervallen. De lange kustlijn van Zuid-Afrika bestaat grotendeels uit prachtige witte zandstranden. Witte haaien, walvissen, pinguïns en super golven om te surfen is wat Zuid Afrika voor je in de aanbieding heeft. Zuid Afrika is het perfecte land om olifanten, leeuwen, buffels, giraffes, zebra’s en heel veel bijzondere spinnen, slangen en andere dieren te spotten.


Vaccinaties 

Ga altijd langs bij de Tropenarts of GGD voor de meest recente informatie. Wat op internet staat is al snel achterhaald. Actuele vaccinaties voor Zuid Afrika 


Visum 

Voor een bezoek aan Zuid Afrika is geen visumplicht. Bij aankomst krijg je enkel een stempel in je paspoort.


Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Johannesburg, Kaapstad en Durban. De vlucht duurt ongeveer elf uur.

Beste reistijd 

In principe is Zuid Afrika het hele jaar door te bezoeken. Seizoenen zijn omgekeerd aan Nederland. Echter zijn er grote verschillen per regio. In de maanden mei – september (winter in ZA) kan het ’s nachts zelfs vriezen in de hoger gelegen delen. In de zomer is het rustig boven de 40 graden in de warme delen.


Reisbudget 

De prijzen in Zuid Afrika liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -40%.

Enige uitschieters zijn alle fooien die je aan iedereen geeft en vooral de park entree gelden. Voor mensen buiten Zuid Afrika loopt dit makkelijk op tot boven de 30 euro per persoon per dag. Houd hier rekening mee wanneer je een budget maakt.