Noord Korea

Hoofdstad: Pyongyang

Taal: Koreaans

Hallo:  Ya
Bedankt: Gamsa

Valuta: Noord Koreaanse Won (KPW)

Noodnummer: onbekend

Tijdsverschil:
Zomer +7 uur
Winter +8 uur


Klimaat: landklimaat met warme zomers en redelijk koele winters


Noord-Korea staat bekend als onderdrukte dictatuur verscheurd door oorlog en ellende. Noord-Korea kent vrijwel geen toerisme. De grenzen worden streng bewaakt. Noord-Korea is een bizarre gespleten persoonlijkheid. Als een kind wat te eigenwijs is om hulp te vragen bij het strikken van zijn veters.


Vaccinaties 

Ga altijd langs bij de Tropenarts of GGD voor de meest recente informatie. Wat op internet staat is al snel achterhaald. Actuele vaccinaties voor Noord-Korea. 


Visum 

Voor een bezoek aan Noord-Korea en China is een visum verplicht. Dit kan alleen via een speciaal bureau en is echt een vrachtlading papierwerk tot aan het beroep van je ouders aan toe. Houd rekening met een procedure van enkele maanden voordat je dat visum geregeld hebt. De dichtstbijzijnde ambassade is in Berlijn, dus je paspoort zal enige tijd onderweg zijn zodra ze het visum er werkelijk in gaan plakken.


Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kun je niet rechtstreeks vliegen naar Pyongyang. Er zijn twee manieren om naar Noord Korea te reizen. Vanaf Beijing met het vliegtuig of vanaf Beijing met de trein. Andere opties zijn er niet. De treinreis is 24 uur, een vlucht een stuk korter, maar die gaat niet dagelijks en is levensgevaarlijk omdat Air Koreo op de zwarte lijst staat van luchtvaartmaatschappijen.

Beste reistijd 

Noord-Korea is het fijnst om te bezoeken in het voorjaar en najaar. Dan zijn zowel de berggebieden als de steden comfortabel. Een periode waarin het ook de moeite kan zijn om naar Noord-Korea te gaan is rondom de zomerspelen en de grote parade. Dit zijn grote evenementen waarop je meer kans hebt om een grotere glimp op te vangen van het dagelijks leven in Noord- Korea. Voor zo ver ze dat toelaten natuurlijk.


Reisbudget 

De prijzen in Noord Korea zijn niet bekend. Omdat je reis naar Noor Korea volledig begeleidt is, krijg je van niks de prijzen te zien. Je boekt een complete pakketreis. Deze is best heel schappelijk geprijsd voor een all-inclusive reis.

Vanwege de situatie in Noord-Korea zijn er een aantal spullen zeer schaars. Verwacht dus niet je eigen westerse eten bij het ontbijt of supermarkten waar je even snel een pak Snickers kan kopen.