China

Hoofdstad: Peking (Beijing)

Taal: Mandarijn en Kantonees

Hallo: Ni hao
Bedankt: Xièxiè

Valuta: Valuta:  Chinese Yuan Renminbi (CNY)

Noodnummer:  Politie (110), ambulance (120)

Tijdsverschil:
Beijing +7 uur in de winter
Beijing +6 uur in de zomer


Klimaat: China is zo groot dat er letterlijk elk klimaat te vinden is


China is één van de grootste landen ter wereld en is qua inwonersaantal zelfs het grootste land ter wereld. Vanwege haar uitgestrektheid is het een land waar je maanden – of zelfs jaren – kunt reizen. China bestaat voor maar liefst 35% uit bergen waarvan de bekendste de Mount Everest is. Omdat het land zo groot is, kun je er ook regenwoud en woestijn vinden (Gobe woestijn). Daarnaast is het ook een bestemming waar je nog een wereldwonder kunt bezoeken; de Chinese Muur.


Vaccinaties 

Ga altijd langs bij de Tropenarts of GGD voor de meest recente informatie. Wat op internet staat is al snel achterhaald. Actuele vaccinaties voor China. 


Visum 

Nederlanders en Belgen die naar China willen reizen dienen vooraf een visum aan te vragen. Een visum voor China is aan te vragen bij de Chinese ambassade in Den Haag. Het visum voor China is echter één van de meest lastige visa om te verkrijgen. In dit geval kan het dus handig zijn om je visum te regelen via een visumbureau zoals YourVisa. Het visumbureau weet precies wat de vereisten zijn en wanneer een visumaanvraag wel of niet gehonoreerd zal worden. Het visum voor China is niet alleen lastig te verkrijgen, het vergt ook nog eens veel tijd. Het is daarom verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met je visumaanvraag.


Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Beijing en verschillende andere Chinese steden. De vlucht duurt ongeveer 8.5 uur.

Beste reistijd 

Nog een gevolg van dat China zo’n enorm land is, is dat er niet één beste reistijd is voor het gehele land.

  • Noord en Midden China: april, mei, september en oktober
  • Oost China: april en mei
  • Zuid China: mei, juni en september.

Met deze periodes ontloopt je de koude winters en de maanden met de meeste neerslag.


Reisbudget 

China is voor westerse begrippen nog steeds een erg goedkope bestemming. De prijzen liggen gemiddeld bijna 40% lager. Maar net zoals het klimaat zijn er grote regionale verschillen. Wereldsteden als Beijing zijn vaak alleen goedkoper wat betreft eten en vervoer maar verder vergelijkbaar met Nederland. In de binnenlanden kun je hele grote prijsverschillen met Nederland treffen.