Egypte

Hoofdstad: Caïro

Taal: Arabisch

Hallo:  Maʿa s-salamah
Bedankt: Sukran

Klimaat: droog en warm

Valuta: Egyptische Pond (EGP)

Noodnummer: Politie 122
Brandweer 180
Ambulance 123
Toeristenpolitie 126

Tijdsverschil:
Zomer geen tijdsverschil
Winter +1 uurEgypte heeft het enige nog te bezoeken Wereldwonder van de oude wereld. Een land met een duizenden jaren oude geschiedenis die zeer tot de verbeelding spreekt. Woestijnen, hiëroglyfen, tempels, wereldberoemde koningen als Toetanchamon. Meer Indiana Jones dan dit wordt het niet. Naast een rijke cultuur is Egypte ook perfect voor mooie stranden, de langste rivier ter wereld – de Nijl – en de mooiste snorkel- en duikspots ter wereld.


Vaccinaties 

Ga altijd langs bij de Tropenarts of GGD voor de meest recente informatie. Wat op internet staat is al snel achterhaald. Actuele vaccinaties voor Egypte. 


Visum 

Voor een bezoek aan Egypte is een visum verplicht. Deze kun je aanvragen bij aankomst op de luchthaven.


Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Caïro, Sharm el-Sheikh en in sommige seizoenen ook naar andere steden. De vlucht duurt ongeveer 4.5 uur rechtstreeks.

Beste reistijd 

In principe is Egypte het hele jaar door warm en droog, maar het is nog extra warm in de zomer. Dan stijgen de temperaturen dagelijks boven de 45 graden. De beste reistijd is dan ook november – maart om de temperaturen enigszins dragelijk te houden. Al kunnen de temperaturen in Noord Egypte in de winter zakken tot 15 graden overdag. In Luxor is het dan nog vaak boven de 25 graden.


Reisbudget 

De prijzen in Egypte liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -60%.

Eten is bijvoorbeeld veel goedkoper in Egypte, maar ook je overnachtingen. Egypte is een prima bestemming voor een low-budget reis. Zeker wanneer je van zon-zee-strand houd dan is een all-inclusive resort aan de kust een goede deal.