Jordanië

Hoofdstad: Amman

Taal: Arabisch

Hallo:  Maʿa s-salamah
Bedankt: Sukran

Klimaat: droog en warm, met op plekken sneeuw in de winter

Valuta: Jordaanse Dinar (JOD)

Noodnummer: Politie (191), ambulance (199), brandweer (199)

Tijdsverschil:
+1 uur
Afwijkende zomertijdenJordanië staat bekend om het woestijngebied. Maar liefst 90% van het land bestaat uit woestijn. Maar ook om het fantastisch mooie wereldwonder Petra. Net als Israël ligt ook Jordanië aan de Dode Zee waar je blijft drijven door het hoge zoutgehalte en de rode zee waar je ideaal kan duiken en snorkelen naar de vele koraalriffen. Jordanië is een comfortabel compact land waar je nooit lang hoeft te reizen voor een volgend hoogtepunt. Daarnaast is Jordanië het meest stabiele land in de hele regio.


Vaccinaties 

Ga altijd langs bij de Tropenarts of GGD voor de meest recente informatie. Wat op internet staat is al snel achterhaald. Actuele vaccinaties voor Jordanië. 


Visum 

Voor Jordanie heb je een visum nodig. Deze kun je online aanvragen. Ook rekent Jordanie vertrekbelasting van ongeveer 8 euro (info 2020).


Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Amman. De vlucht duurt ongeveer vijf uur.

Beste reistijd 

Jordanië kent zowel een mediterraan klimaat als een woestijnklimaat. Dus warm in de zomer en in de binnenlanden koud in de winter. Het voorjaar en najaar zijn de beste momenten om naar Jordanië te reizen. Hiermee vermijdt je de hete zomerperiode en de milde tot koude winterperiode met kans op neerslag.


Reisbudget 

De prijzen in Jordanië liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -20%. Vanwege het geloof is elke vorm van alcohol lastig te krijgen en duur. De rest is aanzienlijk goedkoper dan in Nederland