Reistips en inspiratie


My Wanderlust Diary is niet alleen een plek waar ik schrijf over mooie bestemmingen, maar ook een plek waar ik meer deel. Van handige gadgets op reis tot duurzame veranderingen die je in je eigen leven kan toepassen. Van de mooiste vintage winkels tot het leven als internationale zakenvrouw. Al deze info vind je verzameld op deze pagina. Get inspired!

Duurzaam leven

Duurzaam leven en veel reizen gaat niet per se goed samen. Gelukkig is het doel van je leven ook niet om ultraconsequent te zijn. Je doet je best waar je kan. Ik deel al mijn tips waar ik stappen heb gemaakt om duurzamer te leven. Van twijfels over wanneer je vegetarisch genoeg bent tot de beste vintage winkels voor tweedehands (zakelijke) kleding. En van duurzame items en tips voor op reis tot ecorexia.

Vancouver Island Canada plant closeup

Inspiratie

De meest algemene categorie die er is; inspiratie. Waar ga ik je dan mee inspireren? Bijvoorbeeld met welke landen in Europa geschikt zijn om te gaan wildkamperen. Welke reisboeken echt de moeite waard zijn. DIY projecten thuis om je reisherinneringen voor eeuwig om je heen te hebben. Zijn extreme reisbestemmingen als Noord-Korea en Ethiopië alleen om op te scheppen? Hoe ik gratis de wereld over reis en ervoor betaald krijg. Waarom je wel of juist niet (tijdelijk) in het buitenland moet gaan wonen. En nog veel meer

gedicht maarten

Onmisbaar op reis

Waar kun je als reiziger nou echt niet zonder in je tas? Ik reis met enkel handbagage dus dan zijn de items die echt onmisbaar zijn, ook echt onmisbaar. Denk aan een waterfles waarmee je overal ter wereld veilig uit de kraan kunt drinken, zelfs in China en Ethiopië. Of welke camper is het meest geschikt voor een roadtrip? Welke tas is onmisbaar voor ultralight backpacking?

Waka waka zonnecel lader voor onderweg

Backpacktips

Wanneer je een Airbnb gaat boeken, waar moet je dan op letten? En hoe onderhandel je als een pro op toeristische markten? Hoe reis je voor bijna 0 euro per dag? Hoe voorkom je een jetlag? Hoe slaap je in een vliegtuig? Tips voor reizen als vrouw alleen. Maar ook paklijsten voor reizen met maximaal 5 kilo, en reizen met maximaal 9 kilo.
In deze categorie vind je alles wat je moet weten ter voorbereiding van je reis en wat je moet weten gedurende je reis.

Geld pinnen Oeganda

Citytrips

Voor mijn werk bezocht ik meer steden dan ik op 1 hand kan tellen. Ik heb al mijn citytrip tips verzameld en samen gevoegd. In deze Citytrips categorie vind je tips voor steden op bijna elk continent. Van handige tips voor je bezoek aan het bruisende San Francisco tot het oninspirerende Constanta in Roemenië. Maar ook onbekende steden als Bishkek in Kirgizië en wereldberoemde steden als Rome.


Weekendje Nederland

Stiekem is er toch een bestemming te vinden op deze pagina. Hier vind je enkel blogs per provincie. Wil je een weekendje naar Friesland? Dan heb ik het perfecte weekendje weg al eens voor je gemaakt en samengevat in een blog met fijne tips. Geen tips over een stad (dan moet je bij citytrips zoeken), maar tips voor een lang weekend in de hele provincie.


Zakenvrouw

Het leven is niet altijd makkelijk – zeker het werkende leven niet. Maar mensen delen helaas veel vaker het mooie in hun leven dan de tegenslagen. Ik vond dat het tijd werd om een eerlijke kijk te geven in het leven van een zakenvrouw. Hoe weet je wanneer je ongelukkig bent op je werk? Hoe zit het met twijfels, succes en bluf? En wat nou als je geen ambitie hebt? Maar ook verhalen over hoe het is om allebei een internationale baan te hebben en antwoorden op vragen als “mag je een tatoeage hebben bij een internationale baan?”.

weekoverzicht digital nomad