Ethiopië

Hoofdstad: Addis Abeba

Taal: Officiële taal: Amhaars, grootste taal: Afaan Oromo

Hallo: Selam
Bedankt: Falemnderit .

Valuta: Ethiopische birr (ETB)

Noodnummer: Politie (91), ambulance (92), brandweer (93)

Tijdsverschil:
Zomer +1 uur
Winter +2 uur


Klimaat: droog en warm


Ethiopië is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt als volgende reisbestemming. Dit fantastische Afrikaanse land heeft echter enorm veel te bieden. Ethiopië is meer dan je op LiveAID zag een paar jaar geleden. Er zijn tal van bezienswaardigheden in Ethiopië , zoals een van de zeven moderne wereldwonderen en nationale parken die ervoor zorgen dat het land binnen no-time zal stijgen op je bucketlist.


Vaccinaties 

Ga altijd langs bij de Tropenarts of GGD voor de meest recente informatie. Wat op internet staat is al snel achterhaald. Actuele vaccinaties voor Ethiopië. 


Visum 

Bij aankomst in Ethiopië is het mogelijk om op het vliegveld van Addis Abeba een visa on arrival aan te vragen. De kosten hiervoor bedragen $50 en je mag hiermee maximaal 30 dagen in Ethiopië verblijven. Wil je langer dan 30 dagen blijven of kom je over land Ethiopië binnen dan dien je vooraf een visum aan te vragen bij het consulaat in Brussel. Wil je niet reizen voor je visumaanvraag? Vraag dan vooraf je visum voor Ethiopië online aan bij een visumbureau. Je kunt kiezen voor een visum voor 30 dagen of 90 dagen.


Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Addis Abeba. De vlucht duurt ongeveer zeven uur. Een retourvlucht boek je vanaf €400 als je een beetje flexibel bent in je data en soms overstappen accepteert.

Beste reistijd 

In principe is Ethiopië het hele jaar door warm. Enkel de maanden juli tot en met september worden afgeraden vanwege de vele regenval. Al is “veel” hier een relatief begrip natuurlijk want Ethiopië is behoorlijk droog.


Reisbudget 

Reisbudget voor Ethiopië is wat lastig. Ethiopië is een arm land, maar toch is het niet één van de goedkoopste reisbestemmingen. Openbaar vervoer is bijvoorbeeld heel goedkoop, maar is zo traag en onbetrouwbaar dat je heel veel geduld moet hebben. De meeste mensen zullen dus een auto huren en dit is juist weer duur vanwege de slechte wegen.

Eten en drinken is heel goedkoop, maar van zeer matige kwaliteit zodra je buiten de stad bent. Accommodaties zijn schaars, zeker in de budget range. De duurdere hotels zijn dan weer niet volgens Europese standaard. Wat je in Ethiopië vooral nodig hebt is een flinke dosis flexibiliteit. Dan zul je de ene keer een top accommodatie hebben en de andere keer een belabberde accommodatie voor hetzelfde geld.