Marokko

Hoofdstad: Rabat

Taal: Arabisch en Berber, maar ook veel Frans en Spaans

Hallo:  Maʿa s-salamah
Bedankt: Sukran

Klimaat: droog en warm

Valuta: Marokkaanse Dirham (MAD)

Noodnummer: Politie: 190
Ambulance en brandweer: 150

Tijdsverschil:
Zomer -1 uur
Winter geen tijdverschilMarokko heeft circa 300 dagen per jaar zon. Het land is perfect voor een zonvakantie, maar er zijn voldoende mogelijkheden om ook cultuur te snuiven. In het binnenland zijn diverse berggebieden waar je ideaal kunt wandelen en klimmen. Het hoogste punt in het land is 4156 meter hoog. Wist je dat je zelfs kunt wintersporten in Marokko in de bergen?


Vaccinaties 

Ga altijd langs bij de Tropenarts of GGD voor de meest recente informatie. Wat op internet staat is al snel achterhaald. Actuele vaccinaties voor Marokko. 


Visum 

Voor een bezoek aan Marokko is geen visum nodig. Je krijgt een visum bij aankomst wanneer je minder dan 90 dagen blijft.


Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Marrakech, Agadir en een aantal andere steden in Marokko. De vlucht duurt ongeveer vier uur rechtstreeks.

Beste reistijd 

In principe is Marokko het hele jaar door warm en droog, maar het is nog extra warm in de zomer. Dan stijgen de temperaturen dagelijks boven de 45 graden. In de winter kan het in de bergen heel koud worden. De beste reistijd is dan ook november – maart om de temperaturen enigszins dragelijk te houden. Tenzij je de bergen in gaat, dan is het begin en het einde van de zomer ook een goede tijd.


Reisbudget 

De prijzen in Marokko liggen een heel stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -50%.

Openbaar vervoer en restaurants zijn meer dan 70% goedkoper. Vergeet niet dat het gebruikelijk is om fooien te geven.