Israël

Hoofdstad: Jeruzalem (niet erkend als hoofdstad door VN)

Taal: Hebreeuws en Arabisch

Hallo: Schalom
Bedankt: Toda

Klimaat: droog en warm

Valuta: Israëlische Sjekel (ILS)

Noodnummer: Politie (100), ambulance (101), brandweer (102)

Tijdsverschil:
+1 uur
Er zijn afwijkende zomertijdenIsraël; het land met de vele gezichten. Gespleten door geloof, kapot gemaakt door geloof. Duizenden jaren geschiedenis en vijandigheid midden in een stuk woestijn. Bijzonder en troosteloos tegelijk. Israël staat bekend om de heilige stad Jeruzalem met o.a. de Klaagmuur, de woestijn, de Dode Zee, de eeuwig durende strijd en terreur en de moderne stad Tel Aviv.

Al-Aqsamoskee Israël

Vaccinaties 

Ga altijd langs bij de Tropenarts of GGD voor de meest recente informatie. Wat op internet staat is al snel achterhaald. Actuele vaccinaties voor Israël. 


Visum 

Voor Israël is geen visum nodig. Wel zul je lang en vaak ondervraagd worden bij de douane in Nederland als ook in Israël. Zowel bij aankomst als bij vertrek.


Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Tel Aviv. Dit is ongeveer 4.5 uur vliegen. Vluchten naar Jeruzalem zijn er niet. Jeruzalem is goed te bereiken met de bus die meerdere keren per dag vertrekt.

Beste reistijd 

Israël kent zowel een woestijnklimaat als een mediterraan klimaat. In de zomermaanden het warm met temperaturen ruim boven de 40 graden. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 10 tot 20 graden. Israël heeft ook bergen, dus zelfs sneeuw is niet onmogelijk in Israël. Het voorjaar en het najaar zijn de meest ideale reistijden.


Reisbudget 

De prijzen in Israël liggen een stuk hoger dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld +13%. Wat goedkoper is, is het openbaar vervoer.