Belize

Hoofdstad: Belmopan

Taal: Engels, ook veel Spaans en Creools

Hallo:  hello
Bedankt: thank you

Klimaat: tropisch en warm

Valuta: Beliziaans Dollar (BZD)

Noodnummer: 911 voor alle hulpdiensten

Tijdsverschil:
Zomer -8 uur
Winter -7 uurBelize is een mooie combinatie van zee, zon, jungle en cultuur. De kusten van Belize staan bekend om de uitgestrekte koraalriffen waar het ideaal is om te duiken en te snorkelen. Denk bounty strand, palmbomen, tropisch visjes. In de binnenlanden zijn hoge bergen, regenwouden en spectaculaire Maja tempels.


Vaccinaties 

Ga altijd langs bij de Tropenarts of GGD voor de meest recente informatie. Wat op internet staat is al snel achterhaald. Actuele vaccinaties voor Belize. 


Visum 

Voor een bezoek aan Belize is geen visum nodig. Je krijgt een visum bij aankomst wanneer je niet langer dan 30 dagen blijft.


Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kun je helaas niet rechtstreeks vliegen naar Belize City. Alle vluchten zijn met een overstap in Amerika of Mexico. De vlucht duurt ongeveer twaalf uur, maar vanwege het overstappen duurt het al snel 17 uur over meer voordat je er bent.

Beste reistijd 

In principe is Belize het hele jaar door warm en tropisch, maar het is nog extra warm in de zomer. Dan stijgen de temperaturen dagelijks boven de 40 graden uit. Met een bijna 90% luchtvochtigheid is dat flink zwaar om in te reizen. De beste reistijd is dan ook november – april om de temperaturen enigszins dragelijk te houden, het regenseizoen en het orkaanseizoen te ontlopen.


Reisbudget 

De prijzen in Belize liggen een lager dan in Nederland, maar je budget wordt flink opgeslokt door de hoge prijzen in de toeristische sector.

Eten is een stuk goedkoper dan in Nederland. Net als het openbaar vervoer. Maar activiteiten als snorkeltrips, jungle tours of accommodaties kunnen zelfs buiten het seizoen flink aan de prijs zijn. Entree gelden voor parken liggen wel een heel stuk lager dan in bijvoorbeeld Afrika.