Kenia

Hoofdstad: Nairobi

Taal: Engels en Swahili (plus nog 60 lokale talen)

Hallo:  Habari
Bedankt: Asante

Rijstijl: links

Valuta: Keniaanse Shilling (KES)

Noodnummer: 999 voor alle hulpdiensten

Tijdsverschil:
Zomer +1 uur
Winter +2 uur


Klimaat: droog en warm


Kenia staat bekend om de vele wildparken en de duizenden verschillende dieren die in dit land voorkomen. De beroemde Masai leven in Kenia. Maar nog minstens 60 andere stammen. Het landschap in Kenia kan zeer afwisselend zijn met Mt Kenia als hoogste berg (5.199 meter) maar ook tropische stranden, uitgestorven woestijnen en wilde savannes.


Vaccinaties 

Ga altijd langs bij de Tropenarts of GGD voor de meest recente informatie. Wat op internet staat is al snel achterhaald. Actuele vaccinaties voor Kenia. 


Visum 

Voor een bezoek aan Kenia is een e-visum verplicht. Deze kunt u online aanvragen via de officiële website van de Keniaanse overheid of via een visumdienst als CIBT.


Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Nairobi. Vluchten met overstap zijn vaak goedkoper. De vlucht duurt ongeveer zeven uur rechtstreeks, maar langer natuurlijk wanneer je overstapt.

Beste reistijd 

In principe is Kenia het hele jaar door warm en tropisch. Kenia ligt op de evenaar dus het hele jaar rond is het temperatuur ongeveer hetzelfde. Het grote verschil zit in het regenseizoen. De beste reistijd is dan ook januari, februari, juni – september en december om naar Noord- en Midden-Kenia te reizen. Januari, februari, augustus, september en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Kenia te reizen. Hiermee ontloop je het regenseizoen.


Reisbudget 

De prijzen in Kenia liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -45%.

Maar wat een groot gat in je budget gaat slaan, zijn de entreegelden voor de nationale parken. Meestal is dat rond de 50 USD per persoon per dag. Dit kan erg snel oplopen wanneer je meerdere dagen in een park blijft.