Oeganda

Hoofdstad: Kampala

Taal: Engels en Swahili

Hallo:  Habari
Bedankt: Asante

Rijstijl: links

Klimaat: tropisch en warm

Valuta: Oegandese shilling (UGX)

Noodnummer: 999 voor alle hulpdiensten

Tijdsverschil:
Zomer +1 uur
Winter +2 uurOeganda staat bekend om de vele wildparken en het tropisch regenwoud. Niet alleen Zuid Amerika heeft uitgestrekte tropische wouden. Ook centraal Afrika heeft meer dan alleen savanne en woestijn. In de wildparken vind je o.a. olifanten, buffels, nijlpaarden, giraffen, nijlpaarden en chimpansees. Daarnaast is het Victoriameer waar circa 250 verschillende vissoorten en o.a. nijlpaarden voorkomen, wereldberoemd.

Eng insect Oeganda

Vaccinaties 

Ga altijd langs bij de Tropenarts of GGD voor de meest recente informatie. Wat op internet staat is al snel achterhaald. Actuele vaccinaties voor Oeganda. 


Visum 

Sinds 1 juli 2016 is het mogelijk om een e-visum aan te vragen voor Oeganda. De kosten hiervoor bedragen $50. Het e-visa is online aan te vragen via het Uganda E-immigration System. Je mag hiermee tot maximaal drie maanden in het land verblijven.


Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Kampala, al is het vaak goedkoper om via Nairobi te vliegen. De vlucht duurt ongeveer 8.5 uur rechtstreeks, maar langer natuurlijk wanneer je overstapt.

Beste reistijd 

In principe is Oeganda het hele jaar door warm en tropisch. Oeganda ligt op de evenaar dus het hele jaar rond is het temperatuur ongeveer hetzelfde. Het grote verschil zit in de twee regenseizoenen die Oeganda kent. De beste reistijd is dan ook januari, februari, juni – september en december. Hiermee ontloop je beide regenseizoenen. Door klimaatveranderingen zijn deze seizoenen tegenwoordig niet meer zo duidelijk afgebakend dus het is nog goed mogelijk dat de regens een paar weken tot maanden opschuiven. Gelukkig is het ook met regen in Oeganda comfortabel qua temperatuur. Kijk alleen wel uit voor afgesloten wegen, ingestorte bruggen, overstromingen, landverschuivingen en ander natuurgeweld in de regenperiode.


Reisbudget 

De prijzen in Oeganda liggen een stuk lager dan in Nederland. En toch is het geen goedkope bestemming.

De entreegelden voor de nationale parken en de soms verplichte gidsen die je mee moet nemen deze parken in hakken een groot gat in je budget. Meestal is dat rond de 50 USD per persoon per dag. Dit kan erg snel oplopen wanneer je meerdere dagen in een park blijft.