Handige gadgets voor op reis

Water to go fles in Kirgizië

Ik heb door de tijd heen wel eens blogs geschreven over de spullen waar ik echt niet zonder kan wanneer ik reis. In deze blog zet ik ze handig bij elkaar zodat je shop-lijstje meteen klaar is voor de perfecte trip.

Waterfles met filter; altijd perfect drinkwater

Ik schreef over waterflessen met een ingebouwd filter. En dan niet zo’n filter wat alleen de chloorsmaak uit het water haalt. Nee, een filter wat er voor zorgt dat je zelfs uit die vuile rivier in Ethiopië kunt drinken. Lees hier de blog. Naast dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over schoon water zijn deze flessen ook goed voor het milieu en bespaar je jezelf veel geld door nooit meer al die plastic flessen te hoeven kopen. Hoeveel je ermee bespaart heb ik voor je uitgerekend in de blog.

Water to go fles in Kirgizië

Geen tampons en maandverband als je ongesteld bent

Ik trok bijna twee weken door de wildernis van Kirgizië en moest natuurlijk ongesteld worden (want dat is hoe de natuur werkt… ongesteld word je altijd op een godsonmogelijk moment). Erg ongemakkelijk, maar gelukkig had ik daar een geniale oplossing voor; de menstruatiecup. 12 uur achter elkaar te dragen, super milieuvriendelijk (en geldbesparend) en fijn in gebruik. Lees er alles over op de blog over de menstruatiecup.

Packing cubes; nooit meer chaos in je backpack

Backpacken; soms kunnen ze het beter ‘eeuwig-tas-in-en-uitpakken’ noemen. Ik testte op verschillende reizen de packing cubes om de chaos in mijn backpack te bedwingen. Het werkte fantastisch. Al mijn ondergoed bij elkaar, alle grote items bij elkaar en vooral… niet meer alles overhoop hoeven trekken als je ergens bij moet. Lees er alles over op de blog over packing cubes.

ultralight backpacking paklijst packing cubes

Speciale lenzen voor je telefoon

Ik reis ultralight met maximaal negen kilo en soms zelfs minder. Hierdoor mag ik op de meeste vluchten mijn spullen meenemen als handbagage en hoef ik nooit meer bij de bagageband te wachten op mijn spullen. Een nadeel van negen kilo bagage is dat je keuzes moet maken. Ik heb er voor gekozen om geen fotocamera, Gopro, tablet, e-reader, laptop en wat nog meer mee te nemen. Maar ik vind het wel leuk om mooie foto’s te maken.

Ik ben overgestapt op alle foto’s maken met mijn telefoon. Ik heb een goede Samsung Galaxy die niet onder doet voor een compactcamera qua kwaliteit. Om nog even dat kleine beetje extra voor elkaar te krijgen op de foto’s heb ik een aantal lezen bij mijn telefoon gekocht. Dit is bij lange na niet de kwaliteit die je krijgt bij een goede spiegelreflex camera, maar het is ook bij lange na niet het gewicht van die spiegelreflex camera. Lees alles over mijn ervaringen met die lenzen inclusief foto’s met en zonder lens op de blog hierover.

Powerbank op zonne-energie

In Afrika zit ik nogal eens zonder stroom. Op zich niet heel erg, want de meeste apparaten gaan we een paar uur mee zonder stroom. Toen ik rondtrok door de wildernis van Kirgizië zat ik 11 dagen zonder stroom. Aangezien ik geen camera meer heb (zie vorige punt), maak ik al mijn foto’s met mijn telefoon. Hoe goed deze ook is, die haalt het helaas niet 11 dagen zonder opladen. Ik kon maximaal 110 uur vooruit met mijn telefoon en was rond 8 dagen er helemaal door heen geweest. Dan had ik mijn telefoon twaalf uur per dag aan staan en maakte ik gemiddeld 20 foto’s per dag. Ik testte de Wakawaka; lees er alles over in deze review.

Waka waka zonnecel lader voor onderweg

Handige apps voor op reis

Welke apps moet je echt op je telefoon hebben staan wanneer je op reis gaat? Ik schreef een blog over de meest handige apps voor elke reiziger. Van de meest voor de hand liggende apps als Google Maps tot minder voor de hand liggende apps als sportapps terwijl je op reis bent.

En nog wat handige andere tips

  • Neem een hamamdoek mee in plaats van een groot badlaken. Een hamamdoek kun je gebruiken om op te liggen op het strand, als handdoek en zelfs als hoofddoek voor in bijvoorbeeld een moskee, wanneer je een dunne hamamdoek koopt.
  • Een spork (spoon, fork, knife) is een handige tool wanneer je niet constant uit eten gaat en nogal eens een salade uit de supermarkt koopt.
  • Vergeet niet om een grote fles desinfecterende handgel in je tas te stoppen. Het beste middel tegen buikloop en allerlei andere rare ziektes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.