Review; paardrijden Belize (dagtocht)

Belize en gaucho’s; de perfecte combo. Ik maakte met Outback Trails een halve dagtocht te paard. Ben je van plan om naar Belize op vakantie te gaan? Dan is dit misschien ook wel iets voor jou ter onderbreking van al dat hiken door de jungle. Want zeg nou eerlijk; de jungle is toch veel mooier vanaf de rug van een paard?

Paarden Outback Trails

Outback Trails maakt voornamelijk gebruik van Zuid Amerikaanse rassen. Ze trainen er racepaarden, maar stel je daar vooral niet de traditionele racepaarden bij voor. De paarden hebben een stevige bouw en worden voornamelijk gebruikt voor het drijven van vee. Outback Trails fokt de meeste van de nieuwe aanwas zelf en hebben de paarden dus vanaf dag 1 in eigen beheer. Maar ze kopen en verkopen ook.

De paarden zien er ontzettend goed uit. Goed doorvoed (misschien zelfs wel wat dik), met goed passend materiaal. Ze zijn niet in stallen gehuisvest, maar lekker buiten in groepen.

Rijstijl Outback Trails

Qua rijden zijn de paarden fijn te rijden. Goed getraind en perfect luisterend. Ik heb inmiddels aardig wat paardrijritten en trektochten gemaakt in het buitenland en ik kom net iets te vaak paarden tegen die niet luisteren naar de ruiterhulpen. Ik moet wel toegeven dat op deze rit we veel hebben gestapt dus dat er ook weinig te rijden viel. De gangen zijn comfortabel voor zo ver ik dat kon testen. Vanuit rengalop waren ze makkelijk terug te nemen. De paarden lopen zelfverzekerd en zijn over het algemeen vriendelijk richting elkaar.

Op de zadels zou ik niet snel vijf dagen gaan rijden, maar voor een dagtocht zijn de zadels prima uit te zitten.

Uitzicht tijdens de ritten

Outback Trails organiseert voornamelijk halve en hele dagtochten. Er zijn geen meerdaagse tochten mogelijk. Wel is het mogelijk om je paardrijrit te combineren met zwemmen in de rivier.

De rit voert door glooiende heuvels. Bergen op de achtergrond. Grazende koeien en paarden om je heen. Je rijdt ook hele stukken door de jungle met redelijk steile afdalingen. De rit eindigt vrijwel altijd bij de rivier.

Het regenwoud van Belize is jaar rond vrij vol met muggen maar tijdens het regenseizoen is het heel extreem. Trek een lange broek aan en ook iets met lange mouwen (dus niet wat ik aan heb op de foto’s). Hoe wijder de kleding, hoe beter het werkt tegen de muggen. Ik had wel een lange broek, maar die was erg strak, dus ik werd alsnog lek gestoken.

Wil je ook nog lekker gaan zwemmen, vergeet dan niet je zwemkleding. Een cap wordt niet meegeleverd bij je rit. Vind je dit erg belangrijk, dan moet je deze zelf mee brengen.

Kosten

Outback Trails rekent BZD 200 per persoon (ongeveer 88 euro) voor een rit van 3 uur. Dit is inclusief pauze bij de rivier en shuttle vanaf je hotel, maar exclusief eten en drinken. Wanneer je rechtstreeks bij Outback Trails boekt, dan ben je goedkoper uit. Sorry dat ik je niet de precieze prijs van een rechtstreekse boeking kan geven, want die weet ik niet meer.

Eindoordeel Outback Trails

Qua prijsniveau was het vergelijkbaar met Nederland. Qua uitzicht absoluut niet. Want wauw jungle! In Belize is er maar weinig echt goedkoop, dus ten opzichte van de rest van de activiteiten in Belize is dit een vergelijkbaar niveau.

Qua paardrijden zelf is het niet heel spectaculair. Er wordt veel gestapt, de paarden zijn heel fijn te rijden maar veel actie is er niet. Mijn advies is om vooral te genieten van de omgeving, want had ik al gezegd dat de jungle fantastisch is om te zien vanaf een paardenrug?

Waar is de tocht te boeken?

Outback Trails zit in de buurt van Stan Creek – ongeveer 14 kilometer van Hopkins. De meeste tochten vertrekken om 8.30 en om 14.00 uur op meerdere dagen per week. Het is wel handig om vooraf even te checken of er nog plek is.

GPS coördinaten: 16°49’05.8″N 88°22’43.8″W

Ergens anders paardrijden?

Wat dacht je van paardrijden in Cuba?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.