Review: yoga retreat in Agadir, Marokko

Agadir Marokko strand zonsondergang

Nooit aan yoga gedaan? Ik ook niet. Tot ik naar een yoga retreat bij Villa Surya in de buurt van Agadir, Marokko ging. Zeer geschikt voor nieuwkomers in de yoga. Al een ervaren yogi, maar op zoek naar een toffe yoga plek met uitzicht over de Atlantisch Oceaan tijdens je yoga-sessies? Check dan ook de review in deze blog voor alle details van deze fantastische plek.

Kamers en gezamenlijke ruimtes

De hele villa is ingericht in Marokkaanse, Arabische, Berber stijl. De kamers zijn allemaal verschillend en zeer comfortabel. Niet elke kamer heeft een eigen badkamer. Op het dak is een dakterras met jacuzzi vanwaar je de zon op kunt zien komen of onder kunt zien gaan. Er is ook een sauna waar je aan het eind van de dag jezelf helemaal klaar kunt stomen.

In de binnentuin kun je heerlijk liggen in de schaduw of in de zon met uitzicht op bizar hoge cactussen. Aan de voorkant van het huis kun je naar de oceaan luisteren vanuit een hangend ligbed.

De villa is op loopafstand van het strand in het kleine Paradise Plage aan de kust van de Atlantische Oceaan een klein stukje boven Agadir. Behalve het strand is er op loopafstand verder niks te doen. Uit eten gaan kan slechts in twee restaurants en er is een klein winkeltje. Villa Surya biedt de mogelijkheid voor excursies naar bijvoorbeeld Paradise Valley (aanrader!) of kan ook zo een taxi voor je bellen wanneer je zin hebt om naar een nabijgelegen stad als Essaouira te gaan.

Hieronder nog een paar foto’s van hoe de omgeving eruit ziet. Paradise Plage is een vissersstrand waar je elke dag de vissers met hun vangst terug kunt zien komen. Daarnaast is het een perfect surfstrand en een van de best onderhouden stranden rondom Agadir.

Yogastijl

Er zijn twee yoga sessies per dag. In de ochtend zijn de lessen activerend met voornamelijk Vinyassa Flow en Ashtanga lessen. Dit is dus hard werken en veel kracht. In de avond zijn de lessen herstellend en gebaseerd zijn op Vinyasa, Yin Yoga, Kundalini en Yoga Nidra. Met uitzicht op de zonsondergang in de Atlantische Oceaan kom je tijdens deze sessies helemaal tot rust.

De yogasessies worden aangepast aan het niveau van de groep en de individuen in de groep. Ben je meer gevorderd dan worden er krachtiger of intensere houdingen voorgesteld en de minder gevorderde deelnemers hebben de mogelijkheid de houding lichter te maken door bijvoorbeeld het gebruik van hulpstukken.

Eten

Het is eten is biologisch, zelf gemaakt, traditioneel Marokkaans, vegetarisch en veganistisch. Elke avond werd er een zeer gevarieerde maaltijd op tafel gezet met zo ontzettend veel keuze dat zelfs wanneer je een moeilijke eter bent, je altijd wel iets kunt vinden wat je lekker vind.

Na de ochtend yogasessie is er een uitgebreid ontbijtbuffet. De hele dag kun je gratis thee, koffie en limonade drinken (en om vier uur is er ook wat te snacken) en er ligt altijd vers fruit op de fruitschaal. Na de yoga avondsessie wordt het avondeten geserveerd. De lunch moet je dus zelf regelen, maar ik moet eerlijk zeggen dat we zulke relaxte dagen hadden dat we prima bij de lunch wat fruit konden eten en dan zeker geen honger hadden tot het avondeten.

Kosten

Zeven dagen 2x per dag 1,5 uur yoga, 1x een massage van een uur, vrij gebruik van de sauna en jacuzzi en ontbijt en avondeten is 649 euro per persoon. Hier zit de shuttle van en naar Agadir trouwens ook bij in.

Eindoordeel yoga retreat in Villa Surya

Een fantastische plek voor een eerste yoga-ervaring. Kleine groepen, een geweldige locatie aan de Atlantische Oceaan, hele fijne yoga-docenten en ontzettend lekker eten. Qua prijs ligt deze retreat op een gemiddeld niveau. Ik heb goedkopere retreats gevonden waar dan bijvoorbeeld geen eten bij in zat. Ik heb ook zat veel duurdere retreats gevonden.

Voor mij was het belangrijk dat ik als eerste kennismaking met yoga mee zou kunnen doen en dat het eten gezond en vegetarisch was. Dus ook voor mensen die nog nooit aan yoga hebben gedaan, of denken dat ze zo stijf als een plank zijn, kun je prima naar deze yoga-retreat.

Wil je trouwens een iets actievere yoga vakantie? Dan is er ook nog de optie om een yoga & surf vakantie te boeken in hun andere accommodatie een klein stukje verderop. Check voor meer info hun surf&yoga vakantie pagina.

Agadir Marokko strand zonsondergang

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.