Welke 10 apps gebruikt een doorgewinterde reiziger/zakenvrouw?

weekoverzicht digital nomad

Wat heb ik zoal op mijn telefoon staan om als veelvuldig reizende zakenvrouw en avonturier ervoor te zorgen dat ik alles goed geregeld heb? In deze blog mijn meest gebruikte apps. De apps die standaard op mijn telefoon stonden heb ik hier buiten gelaten. Hierbij kun je denken aan muziek apps, boekenapps en communicatie apps als Whatsapp en Facebook.

Google Maps

Natuurlijk! Wie heeft deze nog niet op zijn telefoon en onder welke steen heb jij de afgelopen tien jaar geleefd? Zonder Google Maps was ik nergens.

In Google Maps kan ik ook vooraf routes offline opslaan waardoor ik nooit meer verdwaal onderweg naar mijn zakelijke afspraken, zelfs niet wanneer ik geen internet heb of me dat 5 euro per mb kost.

Wist je dat je ook de mogelijkheid hebt om een gedeelte van een stad in detail te downloaden? Dan kun je bijvoorbeeld de naam van dat restaurant gewoon in typen in plaats van dat je probeert het adres te achterhalen. Dit is vooral ideaal in steden waar straatnamen niet echt gebruikelijk zijn, zoals grote delen van Afrika.

Google Maps is ook handig om te gebruiken wanneer je taxichauffeur je probeert af te zetten door om te rijden. Ik laat geregeld de route op Google meelopen met mijn taxirit om te zien of de taxichauffeur het echt heel bont maakt. Ik kan dan altijd mijn route laten zien en hem zeer vriendelijk verzoeken een kortere route te nemen.

Google Maps scheelt ook een vrachtlading geld omdat je in het buitenland geen navigatie bij je huurauto meer hoeft te bestellen. Soms nemen mensen hun navigatie van thuis mee, maar dan moeten ze wel eerst de kaart van dat land kopen en dat is meestal niet goedkoop. Dan kun je beter dat geld gebruiken voor een leuk hotel of een lekker etentje.

Yoga apps

Yoga voor onderweg. Ik ben helemaal fan geworden van yoga sinds ik in Marokko op yoga retreat ging. Met de app Down Dog kan ik overal ter wereld een korte of lange yoga sessie doen en kun je kiezen tussen allerlei verschillende soorten sessies (restorative, activerend, etc.). Ideaal als je als zakenreiziger veel van huis bent en daardoor niet altijd de groepslessen kunt volgen.

Daarnaast heb ik Yin Yoga app op mijn telefoon geïnstalleerd (4,99 dollar) wanneer ik even geen zin heb in activerende yoga maar in de stemming ben voor stretches.

Ben je niet zo van de yoga, dan zijn er zat andere sportapps die je onderweg kunt gebruiken om ondanks al die etentjes en luxe ontbijten toch nog een beetje fit te blijven.

minion

Storytel

Ik heb ook leesboeken op mijn telefoon staan zodat ik lekker in de rij bij de douane wat kan lezen, maar soms is het gewoon fijner om uit het raam te staren in plaats van naar lettertjes te turen. Storytel is een abonnementsdienst waarbij je maandelijks een vast bedrag betaald (9,99 euro) en daarmee onbeperkt boeken kunt luisteren.

Naast fictie zijn er op Storytel ook heel veel informatieve boeken, zelfhulpboeken en studieboeken te vinden. Ik ben groot fan van het Storytel-boek The Subtle Art of Not Giving a Fuck (in het Nederlands: de edele kunst van not giving a fuck).

Een vlucht van acht uur is al voldoende om een heel eind te komen met een luisterboek. Daarnaast zet ik mijn luisterboeken in de auto ook altijd aan waardoor je in een maand aardig wat boeken kunt verslinden zonder dat je een gevaar op de weg bent (al kun je over dat laatste met mijn rijstijl discussiëren).

Speechnotes

Speechnotes zet gesproken woord om in tekst. Ik heb vaak niet het geduld om in mijn telefoon hele lappen tekst te typen op dat kleine touchscreen toetsenbordje, of soms is dat simpelweg levensgevaarlijk, zoals in de auto. Dan is Speechnotes ideaal. Je hoeft alleen maar te praten en de app maakt er geschreven tekst van. Interpunctie kun je handmatig toevoegen of later wanneer je je tekst nog een keer controleert. Met deze app kan ik voor mezelf herinneren maken, mails voorbereiden, blogs gedeeltelijk schrijven of die memo uitwerken waar ik telkens niet aan toe kom.

KLM app

Eigenlijk de enige reden waarom ik de KLM app heb is omdat ik dan updates krijg over mijn gate, eventuele vertraging van mijn vlucht en mijn boarding pass makkelijk bij de hand heb. Inchecken via de app gaat trouwens ook heel wat sneller dan via de website. Enig nadeel is dat tickets geboekt bij partners van KLM wel in de app verschijnen, maar vaak geen optie hebben om via de app in the checken.

Booking.com

Wanneer Maarten en ik reizen zonder plan en dus helemaal niks geboekt hebben, gebruiken we de Booking.com app vaak om even snel een hotel te vinden. Daarnaast kun je in de app ook de adressen en telefoonnummers van het hotel vinden voor het geval je verdwaald bent of veel vertraging op hebt gelopen. Deze informatie is offline beschikbaar.

Wil je een idee hebben over of er in de stad waar je op de bonnefooi naar toe reist nog veel keuze is wat betreft hotels dan kun je de dag van tevoren checken of er nog hotels te vinden zijn. Is dat zo, dan kun je met een gerust hart de volgende dag besluiten of je het weer zonnig genoeg vind om je reis te vervolgen.

Airbnb

Niks is zo handig als tips van een local. Dan eindig je niet bij dat standaard Lonely Planet adres waar iedereen heen gaat en zit je eens niet in een vreetschuur. Via Airbnb is het makkelijker om meer insider tips over een stad te krijgen of om dat ingewikkelde openbaar vervoer nu eindelijk eens uit te vogelen.

Airbnb boekingen zijn eigenlijk zelden op de dag zelf nog te maken dus dat vraagt wel iets meer planning. De app is handig omdat je dan alle informatie bij de hand hebt, zoals telefoonnummers, routebeschrijvingen, de conversatie die je hebt gehad met de gastvrouw.

Calm

Calm is een meditatieapp voor als ik echt helemaal gefrustreerd ben en niet in slaap val. Soms zitten werkdagen zo tegen en werkt niemand mee, ben je overal te laat, vallen al je plannen in het water, heb je een zware jetlag en is het gewoon ruk. ’s Avonds kan ik dan niet ophouden met malen en bedenk dan allerlei dialogen met mensen en hele gevatte responses die ik helaas niet heb gemaakt tijdens het gesprek maar lekker handig bedenk in mijn hotelkamer in bed. Door de app Calm val ik binnen tien minuten in slaap.

minion

Koersconverter

3.000.000 Oegandese Shilling….. tja dat is lastig rekenen als je wilt weten hoeveel dat in euros is (667 euro voor degenen die nu nieuwsgierig zijn). Ik heb altijd een koersconverter app op mijn telefoon om grote bedragen om te rekenen. Kleine bedragen rekening ik meestal niet om, want of het nou 1,20 euro is of 1,80 euro dat maakt me weinig uit.

Skyscanner

Voor mijn werkreizen boek ik nooit mijn eigen tickets, maar voor mijn vakanties natuurlijk wel. Wanneer ik een idee heb welke maand ik ongeveer weg wil, zet ik op Skyscanner een alert aan voor die bestemming en die maand. Je krijgt dan meldingen wanneer de tickets in prijs stijgen of juist dalen.

Daarnaast is Skyscanner ook heel geschikt om het goedkoopste ticket te vinden. Dat betekent vaak wel meerdere keren overstappen of juist een hele lange overstap, maar dan bespaar je flink op je ticket.

Apps voor mijn blog

En dan is daar nog de laatste categorie met apps, namelijk degene die ik heel hard nodig heb voor mijn blog. Niet per se heel belangrijk voor een zakenvrouw, maar wel heel handig wanneer je je reizen deelt met de rest van de wereld.

  • Fotoverkleiner zodat mijn site niet dicht slibt met grote foto’s
  • WordPress app voor telefoon zodat ik mijn blogs kan schrijven en inplannen wanneer ik geen laptop mee heb
  • Fotocollage maker

Meer lezen over onmisbare items op reis?

Check dan eens onderstaande blogs:

Onmisbaar op reis: packing cubes

Onmisbaar op reis – waterfles voor veilig drinkwater

Onmisbaar op reis: zonnecel powerbank (WakaWaka)

Paklijst voor ultralight backpacken (9 kilo)

Reizen voor bijna 0 euro per dag

Welke apps gebruiken jullie?

2 thoughts on “Welke 10 apps gebruikt een doorgewinterde reiziger/zakenvrouw?

    1. My Wanderlust Diary

      Dankje Rachel. Zijn er apps in de lijst die jij gebruikt waar ik misschien nog iets mee zou kunnen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.