Welke reizigers mogen er nooit met mij mee op reis?

schiphol groene jurk

Ik reis graag en veel en ben altijd nieuwsgierig naar andere culturen. En wat is er nou mooier dan dat samen met anderen te beleven? Ondanks dat ik heel graag met andere mensen samen reis, heb ik bij de volgende reizigers een streep getrokken. Daar kan ik simpelweg niet mee op reis. Wie dat zijn? Check in deze blog met welke reizigers ik nooit meer op reis ga?

De afritsbroekendragers

Op je volledig georganiseerde groepsreis in een touringcar met airconditioning en een gids die je elke scheet van de weg begeleidt, heb je geen afritsbroek nodig. Ga je een jungle trekking doen of besluit je om met je backpack van Caïro naar Kaapstad te wandelen, dan kan ik een afritsbroek nog door de vingers zien. Anders heb je geen enkele goede reden om je te vertonen in een afritsbroek.

Nee, “het is warm” is geen argument.

Er zijn zat alternatieven die ook koel zijn, zoals een mooie jurk, een mooie rok, of voor mannen een linnen broek, of als je niet van kreukels houd een korte broek.

“Ja maar je kunt ze zo makkelijk aan elkaar ritsen als het wat kouder wordt.”

Ja, je kunt ze ook niet aan elkaar ritsen en gewoon een lekker vest aan trekken als je het koud krijgt.

“Ja maar ze drogen veel sneller.”

Spijkerbroeken drogen inderdaad langzaam, dus die zou ik niet meenemen op reis, maar andere broeken, rokken, leggings en jurkjes drogen prima in normaal weer. Een nachtje uithangen nadat je het gewassen hebt en de volgende ochtend kun je het meeste al weer aan. Lukt dat niet, dan maak je je kleding nog een uurtje extra vast aan je tas wanneer je de deur uit gaat en dan is het alsnog in no-time droog.

De buideltasjes-fans

Need I say more?!? Met buideltasjes bedoel ik van die dingen die je om je middel vast maakt, ter hoogte van je bierbuik en je broek die net niet dicht wil. Ja, dat is inderdaad het beeld wat ik heb van de gemiddelde buideltasjes-fan. Een bierpens-dragende niet modieuze vakantieganger.

Buideltasjes moet je trouwens niet verwarren met de zeer handige anti-diefstal tools. Zoals een speciaal zakje aan je BH voor je geld of zo’n handige onzichtbare portemonnee om je middel onder je kleding. We hebben het hier over de duidelijk onder je buik uitstekende buideltas.

De harembroeken-fanaten

Leuk dat je van yoga houdt en dat je helemaal van de meditatie en chakramassages bent, maar dan hoef je nog niet in een harembroek te lopen. Waarom zou je een broek aan trekken die eruit ziet als een drollenvanger? Het doet bij niemand wat voor zijn figuur, want zelfs die hippe supermodellen zien er niet uit met een harembroek aan.

Witte sokken in slippers of sportschoenen

In Europa zie ik eigenlijk nooit meer iemand met witte sokken in zijn slippers of witte sokken in zijn sportschoenen en als ik ze nog wel tegenkom, schalt al snel hun Amerikaanse accent me ook tegemoet. Voor mij een absolute no-go (dat accent trouwens ook 😉 ). Koop op z’n minst halve sokjes voor in je sportschoenen. En als je koude voeten hebt, trek dan je slippers uit in plaats van sokken in je slippers aan te trekken.

De handtas onder je arm klemmende vrouwen

Vooral in drukke steden buiten Europa kom ik dit type vrouw nogal eens tegen. Bang voor alles wat haar vreemd is en totaal niet op haar plek, rent ze schichtig met haar tas onder haar arm geklemd (of op haar buik), haar ogen op de grond gericht zo snel mogelijk terug naar de veiligheid van haar hotel.

Dit type heeft niet perse iets te maken met of je wel of niet modieus bent, maar met veiligheid. Uiteraard vind ik dat iedereen van andermans spullen af moet blijven, maar aangezien de wereld een verzameling van kansloze types bij elkaar is, lopen er helaas maar al te veel zakkenrollers rond. Zakkenrollers die bij voorkeur niet mijn zakken rollen. Op de een of andere manier zijn het altijd dit soort types, die duidelijk toerist zijn en duidelijk niet op hun gemak zijn, die uiteindelijk zonder portemonnee eindigen.

Daarnaast denk ik ook niet dat het heel goed zou passen bij mij om met zo iemand op stap te gaan. De wereld is wat mij betreft een grote speelplaats en niet een levensgevaarlijke plek. Ik heb weinig trek om non-stop bezig te zijn met alles wat mis kan gaan en wat eng is en ga liever gewoon genieten van waar ik ben.

De tropenhoedjes

Het woord ’tropenhoedje’ zegt al genoeg. Die zijn voor in de tropen. Is het tropisch tijdens je stedentrip naar Parijs? Nee, dat dacht ik al. Dus wissel die tropenhoed snel in voor iets waarmee je je wel kunt vertonen in Parijs.

Nu moet ik wel zeggen dat ik de tropenhoedjes voornamelijk in Afrika tegen kom en daar is het wel degelijk geregeld tropisch. Meestal is dit tropische klimaar alleen niet te vinden in de touringcar waarmee je aan kwam rijden bij je beveiligde resort.

schiphol groene jurk

Ik zie er ook wel eens te kansloos uit wanneer ik op reis ga

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.