Onmisbaar op reis – waterfles voor veilig drinkwater

Als die-hard wanderlust reiziger wil ik zo min mogelijk ziek worden op reis. Het verpest je halve reis als je alleen maar gaar op bed ligt. Waarschijnlijk hebben jullie net als ik wel eens last van buikloop als je op reis bent. Ander eten, vies drinkwater, toch per ongeluk ijsblokjes in je drinken, eten gewassen in niet gekookt water; niet echt een fijn moment om op terug te kijken. Daarnaast, als super eco-vriendelijke moderne hippie wil ik zo min mogelijk het milieu belasten (of zou dat zijn om te compenseren voor alle milieuvervuiling veroorzaakt door mijn vlieguren?!?).

Onmisbaar in mijn reistas is dan ook mijn waterfles.

Ik reis altijd met mijn Water-to-go fles. Deze fles filtert 99,9% van alle virussen, bacteriën, parasieten, metalen, chemicaliën, vuil, eruit zonder te werken met chemicaliën. Het is een filter van de NASA (en als ze het in de ruimte gebruiken, dan moet het wel goed zijn toch?).  Ik heb deze fles inmiddels 3 jaar en neem deze overal mee naar toe. De Water-to-go fles heeft al heel vaak mijn leven een stuk comfortabeler gemaakt doordat ik bij elke sloot en elk water tappunt (zelfs de waterputten die ze in Afrika bij de rivier hebben) schoon drinkwater kan maken. In de laatste drie jaar heb ik een stuk minder last van reizigersziekte gehad.

Onmisbaar op reis - waterfilter water to go
Onmisbaar op reis – waterfilter

Virussen, bacteriën en andere narigheid

Voor mij geen Norwalk virus, hepetitus A-virus, Tota- Adeno- Entero- of Reo-virussen meer in mijn water. En ik drink liever water wat ook vrij is van dysenterie, botulisme, tyfus, polio, vibrio, campylobateriose, leptospirose, veteranen ziekte, Gardia, e-coli en coliformen, lintwormen, mijnwormen, threadwormen, Guinea wormen, pinwormen, rondwormen, leverbot en organismen die slaapziekte veroorzaken, Coenorosis en Schistosomiasis. Al deze microbiologische dreiging voor je lijf is onderzocht bij de Water to Go fles (plus de NASA gebruikt het ook ;). Als je dit zo allemaal leest dan komt er wel heel veel narigheid in water voor. Nu zijn een heel groot deel van bovengenoemde narigheid meestal te vinden in natuurwater. Maar hoe fijn zou het zijn als je je nooit meer druk hoeft te maken of je wel voldoende kleingeld hebt om bij een kraampje ergens in de rimboe van Afrika water te kopen. Of nog mooier, dat je je nooit meer druk hoeft te maken of er überhaupt wel een kraampje te vinden is wat water verkoopt.

Wat praktische informatie

  • Je kunt 200 liter water filteren met 1 filter.
  • De filters kunnen vervangen worden. Toen ik ze kocht, waren deze 17 euro per filter. Inmiddels zijn twee filters samen 29,00 euro. Dan betaal ik teruggerekend dus 0,073 euro (oftewel 7,3 eurocent) per liter water. Vergelijk dat maar eens met de prijs die je normaal betaalt voor een waterfles. Meestal krijg je dan ook nog eens zo’n klein flesje van o,5 liter waar je net een uurtje me vooruit kunt in de brandende zon van Afrika.

Nog minpunten aan deze fles?

Na bovenstaande lijkt deze fles helemaal perfect. Helaas heb ik wel één bemerking. Mijn fles lekt een beetje. Dat deed deze helaas al vanaf het begin. Hoe goed ik de waterfles ook dicht draai, als mijn tas op z’n kant ligt, blijft deze lekken. Als ik de fles te stevig dicht draai, dan draait de dop zelfs door. Na wat research op internet blijk ik niet de enige te zijn met dit probleem. Maar het schijnt dat de huidige productie het probleem van lekkage niet meer heeft. Wellicht tijd om die van mij eens te vervangen.

Onderweg in Ethiopië ezels
Onderweg in Ethiopië

Wil je over nog meer onmisbare items op reis lezen? Check dan eens onderstaande blogs:

Onmisbaar op reis; menstruatiecups

Onmisbaar op reis: speciale lenzen voor je telefoon

5 keer travel food; eten perfect voor onderweg

Onmisbaar op reis: packing cubes

 

 


7 thoughts on “Onmisbaar op reis – waterfles voor veilig drinkwater

Geef een reactie