Beste vintage en tweedehands winkels in Zupthen

Zutphen; een superleuke stad om sowieso een dag heen te gaan vanwege de historische binnenstad. Maar deze stad is nog veel beter dan verwacht wanneer je de kringloopwinkels en vintage winkels bezoekt. Zupthen heeft me aangenaam verrast in het aanbod en het assortiment. Waar moet je dan zijn in Zupthen? Lees er alles over in deze blog.

Mazzel Kringloop; cuteness overload!

Wat een ontzettend leuke winkel is Mazzel kringloop. Je moet wel goed zoeken om de winkel te vinden. Op het uithangbord van Mazzel Kringloop staat namelijk Wessels. Het assortiment van Mazzel kringloop is met smaak bij elkaar geraapt. Natuurlijk is niet alles uniek, maar je vindt er ook niet alleen maar standaard items die je in elke kringloop wel kan spotten. De inrichting van Mazzel kringloop is kneuterig en een beetje chaotisch waardoor je overal verrast kunt worden door bijzondere items.

Adres: Nieuwstad 16, Zutphen, Nederland

2Switch; standaard geschikt

Eigenlijk is 2Switch altijd wel een leuke kringloopwinkel. Je kunt er natuurlijk terecht voor al je standaard producten zoals magnetrons, kopjes en lelijke schilderijlijstjes. Deze 2Switch in Zutphen was vrij groot in het meubeldepartement. Het was duidelijk dat er iemand met verstand van zaken verantwoordelijk was voor de styling van de winkel. Er waren een paar zeer creatieve manieren gevonden op nieuwe spullen aan te prijzen.

Adres: Skagerrakstraat 1A, Zutphen, Nederland

Re-Sell; aan het verhuizen

Re-Sell Zutphen heb ik helaas niet van binnen mogen bewonderen. Ik had mijn bezoek zo getimed dat ze precies aan het verhuizen waren.

Nieuwe adres: Coenensparkstraat 36, Zutphen, Nederland

Van Allerlei; als je van woonwagenkampstijl houd

Op de buitenkant van het pand staat de het een luxe kringloopwinkel betreft. Het is een grote loods vol met stoelen die goed zouden passen in een woonwagenkamp. Dit is niet negatief bedoeld, maar dan weet je over wat voor soort stijl ik het heb. Veel goud, veel klassieke ontwerpen, veel kitscherige kunst.

Adres: Gerritsenweg 4, Zutphen, Nederland

Kringloop Twinkeltje; in een kerk

Deze kringloopwinkel ligt een stuk uit het centrum. Het is een initiatief van de kerk en de buurt. Ik juich dergelijke initiatieven altijd aan. Maar in dit geval betreft het niet per se een kringloopwinkel waar je een heel mooi item gaat scoren. Dit is vooral een praktische kringloopwinkel voor mensen met een iets minder groot budget. Alles is er goedkoop, maar ook vooral heel praktisch.

Adres: Michiel de Ruyterstraat 2, Zutphen, Nederland

Kringloop Hand; heel vies

Midden in de binnenstad vind je Kringloopwinkel Hand. Verdeeld over twee panden en drie verdiepingen is dit een vrij grote kringloopwinkel. Maar het is ook ontzettend onhandig ingedeeld waardoor je er eigenlijk nog steeds niet veel kunt vinden.

Wat me vooral opviel, was dat het erg vies was overal. Nou zijn kringloopwinkels van nature sowieso niet de meeste schone en opgeruimde plekken, maar dit was zelfs mij iets te veel van het goede.

Adres: Kolenstraat 17-21, Zutphen, Nederland

Gevestigd in een heel mooi pand, maar van binnen niet best

Appel en Ei; fijne tweedehands kleding

Appel en Ei is eigenlijk altijd een geschikte tweedehands kledingwinkel. Je vindt ze inmiddels op heel veel verschillende plekken. Appel en Ei verkoopt enkel kledingstukken die op dit moment of vorig seizoen in de mode waren, dus geen vintage items uit grootmoederstijd.

De Appel en EI in Zutphen is zeer ruim en licht opgezet. Naast kleding hebben ze ook een hoek met retro items (wel uit grootmoederstijd dus) en een hoek met meubels en accessoires.

Adres: Laarstraat 23, Zutphen, Nederland

Skatt Store; vintage accessoires en sieraden

Helaas had ik niet de kans om deze winkel te bezoeken tijdens mijn trip naar Zutphen. De winkel opent op de meeste dagen pas om 13.00 uur. Houd hier rekening mee wanneer je een rondje door Zutphen loopt. Skatt Store omschrijft zichzelf als de schatwinkel met een unieke collectie authentieke (designer) vintage en antieke sieraden, mode- en woonaccessoires.

Adres: Spittaalstraat 45, Zutphen, Nederland

Via Patries kleding; top merken voor fantastische prijzen

Via Patries is een kleine kledingwinkel in het centrum van Zutphen, op de rand van het winkelgebied. Hier vind je de betere items zoals merkkleding van goede kwaliteit. Via Patries omschrijft zichzelf als een hippe, eigentijdse en stijlvolle tweedehands- en outlet merkkleding voor dames waar je terecht kan van Zara tot Prada.

Naast tweedehandskleding verkopen ze dus ook outlet kleding, dus niet alles is tweedehands. Vind je tweedehands heel belangrijk dan zou ik hier goed op letten.

Adres:  Marspoortstraat 25A, Zutphen, Nederland

Brigitte’s Modehuis;

Midden in het centrum van Zutphen vind je deze superchique kledingwinkel. Brigitte’s Modehuis is gevestigd in een oud pand in de binnenstad. Het wel echt een damesmodezaak. Vooral de accessoires zoals hoedjes en tassen waren zeer de moeite waard. Een absolute aanrader wanneer je naar Zutphen komt.

Let op: je kunt hier niet pinnen!

Adres: Schupstoel 2, Zutphen, Nederland

Nog niet uitgewinkeld?

Misschien kun je dan door naar Assen? Of naar Arnhem? Of naar Den Bosch voor nog meer tweedehands shop plezier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.