Beste vintage en tweedehands winkels in de omgeving van Harderwijk, Putten en Ermelo

Harderwijk; het is waarschijnlijk niet direct de eerste stad waar je aan denkt om op kringloopschattenjacht te gaan. Toch zijn juist zulk soort steden veel interessanter om naar toe te gaan. Allereerst vanwege de veel lagere prijzen dan in de Randstad. Ten tweede vanwege het platteland, want daar komen de echt mooie vondsten vaak vandaan. Waar moet je dan zijn in Harderwijk, Putten en Ermelo? Lees er alles over in deze blog.

Het Goed Harderwijk; groot groter, grootst

Het Goed Harderwijk is onderdeel van een veel grotere keten van kringloopwinkels. De winkels van Het Goed werken allemaal op min of meer dezelfde manier met dezelfde look & feel. De meeste winkels zijn ruim opgezet, overzichtelijk, schoon en licht. Hier kun je heel goed slagen voor al je basic spullen zoals standaard servies, bloempotten, koffers, glazen, bestek, magnetrons. Eigenlijk alles wat je zo dagelijks nodig hebt.

En als je dan goed zoekt, dan kom je er ook af en toe hele bijzondere stukken tegen. Maar je moet er wel goed voor zoeken want het aanbod in de meeste winkels van Het Goed is vrij standaard en heeft soms een hoog Blokker gehalte. Dit hoeft natuurlijk geen enkel probleem te zijn wanneer je op zoek bent naar een mooie witte bloempot of een grote rieten mand voor je wollen deken.

Adres: Zuiderbreedte, Harderwijk

Kringloopwinkel Harderwijk; net gemist

Ik heb helaas niet de kans gehad om deze kringloopwinkel te bezoeken. Voor de volledigheid heb ik deze toegevoegd aan deze blog, maar ik kan je geen insider tips geven over de kwaliteit en het aanbod.

Adres: Deventerweg 6, Harderwijk

Blije Meisjes Harderwijk; retro heaven!

Wat een fantastische winkel is Blije Meisjes. Het aanbod is geweldig. De eigenaresse is nog veel meer geweldig. Zoveel enthousiasme, zoveel passie.

In een van de leukste straatjes van Harderwijk vind je Blije Meisjes. Een winkel om echt blij van te worden. Je vindt er fantastische vintage en retro items van onbekende merken tot top merken. De stijl bij Blije Meisjes gaat van klassiekers als de witte bloes tot dikke wollen truien, maar ook van sportieve jasjes en zomerse zwierjurken.

Wat Blije Meisjes vooral zo tof maakt zijn de oneindige items om je outfit mee af te stijlen. Denk aan hoedjes, handtassen, pumps, armbandjes, riemen en nog veel meer. Oftewel een winkel die je zeker niet over kan slaan.

Adres: Hondegatstraat 17, Harderwijk

Jouw Marktkraam Harderwijk: eeuwige Koningsdag

Jouw Marktkraam is onderdeel van een keten van dergelijke winkels. In Jouw Marktkraam kun je een plank of een kast huren om je spullen in te verkopen. Het lijkt wel wat op een eeuwige koningsdag.

Jouw Marktkraam is altijd te vinden in het centrum van een stad dus makkelijk te combineren met een lekkere lunch of een rondje door het oude centrum van Harderwijk slenteren.

Het aanbod is erg wisselend. Soms vind je er fantastische kraampjes en soms vind je er alleen maar standaard rotzooi van iemands zolder.

Adres: Smeepoortstraat 26, 47a, Harderwijk

MESS Harderwijk; jaarlijks event

MESS Harderwijk: Een culturele broedplaats waar de magie van het monumentale pand en het weelderige buitengebied versmelten tot één grote groene creatieve samenleving.

Ik ben groot fan van vintage markten. De Harderwijkse buurvrouwen Margriet van Sleen en Philipien van Huët organiseerden de eerste MESS Harderwijk vintage markt. “We wilden gewoon een leuke vintage- en designmarkt organiseren in Harderwijk, omdat zoiets in deze regio ontbrak,” zegt Philipien. Wil je een uitgebreid verslag lezen over de MESS markt in Harderwijk check dan eens onderstaande blog.

De Zaak van Ermelo; open na 12.00 uur

De Zaak van Ermelo heeft geen standaard openingstijden. Geopend van dinsdag tot zaterdag van 12.00 tot 16.30. Houd hier rekening mee wanneer je je bezoek plant.

Maar daar krijg je dan wel heel wat voor terug. De Zaak van Ermelo kringloopwinkel is een erg grote winkel met een groot assortiment aan meubelen. Ze doen bij de Zaak van Ermelo wel echt hun best om een kwalitatief assortiment aan te bieden.

Adres: Herderlaan 12, Ermelo

Kringloopwinkel Ermelo; voor de perfecte hoedjes

Deze hele langwerpige kringloopwinkel is de moeite van het bezoeken waard vanwege het assortiment met hoedjes op de kledingafdeling. Verder is het een wat krap ingedeelde kringloopwinkel. Je kunt er goede schatten vinden, maar dan moet je bij deze kringloopwinkel wel goed zoeken in de smalle gangen.

Adres: Burgemeester van Oordtstraat 30, Ermelo

The Green Factory in Putten; let op de openingstijden

Ook The Green Factory in Putten heeft openingstijden die enige aandacht vragen. The Green Factory in Putten is slechts open op woensdag tot zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Dus je moet je bezoek aan deze winkel wel goed mikken.

Bij The Green Factory in Putten hebben ze voornamelijk tweedehands merkkleding. De helft van het aanbod bestaat uit kinderkleding, dus mocht je een stapel kinderen hebben, dan ben je hier waarschijnlijk aan het juiste adres. Voor volwassenen zag ik items van Bjorn Borg, Nike en meer van dit soort merken.

Adres: Kerkstraat 100, Putten

De ingang zit net om de hoek bij deze houten deur

Woord en Daad Kringloopwinkel in Putten; schattige kneuterigheid

Om de hoek bij The Green Factory vind je deze schattige kringloopwinkel in Putten. Woord en Daad Kringloopwinkel is een keten van kringloopwinkels in midden en west Nederland.

Woord en Daad in Putten is geen grote winkel maar wel het type winkel waar je goed een bijzondere vondst kunt scoren. Het aanbod meubels is vrij klein en ik werd niet heel enthousiast van de kleding afdeling, maar er was wel een mooie afdeling met retro items.

Adres: Ambachtstraat 7, Putten

Kringloop Overnodig in Putten; veel keuken- en serviesgoed

Midden in het centrum van Putten – naast de gereformeerde kerk – vind je deze ruime kringloopwinkel. Kwalitatief goede spullen, goed gesorteerd en overzichtelijk neer gezet. Deze kringloopwinkel heeft een uitgebreid aanbod van keukengerei, serviesgoed en handige spullen voor in huis. Ik wist er retro servies voor in de camper te scoren. De afdeling kerstspullen is trouwens ook behoorlijk groot.

Adres: Achterstraat 77, Putten

Nog niet uitgewinkeld?

Misschien kun je dan door naar Assen? Of naar Arnhem? Of naar Den Bosch voor nog meer tweedehands shop plezier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.