Beste vintage en tweedehands winkels in Assen

King Vintage Assen

Wie had gedacht dat Assen zo veel leuke vintage en tweedehands winkels zou hebben? Ik verwachte er weinig van maar was aangenaam verrast door het grote aanbod en de kwaliteit.

King Vintage

Absoluut de meest bijzondere vintage winkel van Assen. Van rock&roll broeken tot Darth Vader maskers en van neonverlichting tot gasmaskers, bij King Vintage vind je echt altijd iets bijzonders. Wat mij betreft was dit de meest unieke (en misschien zelfs wel de enige) vintage winkel van Assen.

Adres: Rolderstaat 9

De Noabershop

De Noabershop is een winkel in een winkel in een winkel in een winkel. Bij binnenkomst vertelden ze me dat het een platform, non-profit stichting en winkel tegelijk is die helpt met het verbinden van mensen, cultuur en kunst. Duurzaamheid en eerlijke producten zijn het meest belangrijk.

Het was een heel grappig concept. Er waren planken die door mensen gehuurd werden om hun spullen te verkopen. Dit is vergelijkbaar met MijnMarktkraam. Maar er werden bijvoorbeeld ook Thaise massages gegeven, je kon er lezingen volgen, er is een kunstatelier, een mini-bar/café en een boekverkoop per kilo.

King Vintage is in hetzelfde pand – helemaal achterin het pand in een aparte ruimte – te vinden.

Adres: Rolderstraat 9

Kringloopwinkel Het Goed

Een grote en bekende keten van Kringloopwinkels. Ze hebben over het algemeen goede kwaliteit spullen, maar weten in de meeste winkels ook heel goed wat iets waard is. Bij Het Goed in Assen kochten Maarten en ik een retro servies. Mosterdgeel, onbestendig groen, precies zoals het bij je ouders/grootouders ooit op tafel stond.

Adres: Blokmakersstraat 4

kringloopwinkel het goed Assen

Kringloopwinkel de Wissel

Naast Het Goed vind je een hele bijzondere Kringloopwinkel. Bij binnenkomst zie je meteen het vliegtuig aan het plafond (wat trouwens net was verkocht), de retro auto om de hoek (met APK keuring) en de echt antieke gasfornuizen op kolen of hout. Het is dat we met vijf mensen in de auto zaten, maar anders was zo’n gasfornuis perfect iets geweest voor in de womancave. BBQ-en is zooooo 1998.

Adres: Blokmakersstraat 6

Kringloop De Wissel Assen

Asser Kringloopwinkel het Struunhuus

In dezelfde straat als De Wissel en Het Goed vind ja ook Kringloopwinkel het Struunhuus. Ik ben er zelf niet binnen geweest, maar mocht je bij De Wissel of Het Goed in de buurt zijn, dan is een stop bij het Struunhuus natuurlijk zo gemaakt.

Adres: A.H.G. Fokkerstraat 24. Om de hoek bij De Wissel en Het Goed.

Verkoopfabriek Assen

Wil je helemaal VT Wonen-hip je huis inrichten? Dan ben je bij de Verkoopfabriek in Assen aan het juiste adres. Ze verkopen echte retro kastjes, mooie vazen, landkaarten, bijzondere typemachines en heel veel antieke wereldbollen. Helaas heb je er ook een flinke zak geld voor nodig. Het is niet dat de spullen hun geld niet waard zijn. Integendeel, het zijn zeer mooie items die zeker niet overprijsd zijn. Maar in het algemeen ligt het prijsniveau hoog. Een koopje voor vijftig cent zal er niet in zitten.

In de Verkoopfabriek is ook een grote afdeling waar mensen een plank of kast kunnen huren om daar hun spulletjes te verkopen, vergelijkbaar met Jouw Marktkraam. Dit kunnen zelfgemaakte kussens zijn (die ik natuurlijk niet kon laten liggen), zelfgemaakte zeepjes, maar ook gewoon de spullen die je vind op zolder.

Adres: Oude Molenstraat 4

kussens bank

Gemist: Hippe Kringloop

Wat mij betreft klinkt de naam al perfect. Zouden zij dan de voorselectie doen zodat je iets minder goed hoeft te zoeken tussen de rotzooi om iets echt hips te vinden? Mocht ik weer in de buurt van Assen zijn, dan ga ik zeker weten nog langs de Hippe Kringloop.

Adres: Brunelstraat 77

Bonus winkels

Niet alleen in Assen is er veel te winkelen, ook buiten Assen. Ik ben buiten Assen maar naar twee andere winkels geweest, dus ik weet zeker dat ik nog heel veel winkels vergeten ben, maar dat is dan voor een volgende trip.

Kringloopwinkel De Wissel

Alweer een kringloopwinkel van De Wissel? Blijkbaar zitten er van De Wissel nogal wat in het hoge noorden. Het voordeel van kringloopwinkels buiten de stad is dat de prijs er een stuk lager ligt, zo ook bij deze kringloopwinkel. Een nog groter voordeel van kringloopwinkels die niet alleen buiten de stad liggen maar ook nog eens een flink eind buiten de Randstad liggen, is dat de prijzen er heel veel lager liggen. Wanneer ik de prijzen vergelijk met een kringloopwinkel in Amsterdam, dan kun je rondom Assen nog echt voor een prikkie fantastische items scoren.

Een groot nadeel is dat je voor echt mooie items op het platteland vaak geduld moet hebben. Er is een groot aanbod van eikenhouten buffetkasten en massieve eiken tafels die toch echt al heel lang niet meer kunnen. De mooie vintage en retro items die nu zo populair zijn, komen veel minder voorbij op het platteland helaas.

Adres: Hanekampen 49-51 in Beilen

Kringloopwinkel Dieverbrug

Wie heeft er ooit van Dieverbrug gehoord? Nooit gedacht dat een Kringloopwinkel in Dieverbrug aan kan slaan. En het is nog best een grote Kringloopwinkel met mooie spullen. Natuurlijk is het aanbod afhankelijk van wat er gebracht wordt, dus misschien had ik gewoon geluk. Vooral het servies, aardewerk en wandbordjes waren erg leuk. Ik kwam met het meest truttige borduurwerkje wat ik kon vinden naar buiten dus ook voor truttige borduurwerkjes kun je hier goed terecht.

Adres: De Wringen 20 in Dieverbrug.

Kringloop Dieverburg

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.