Beste vintage en tweedehandswinkels van Arnhem

retro spiegels

Ik ben een groot fan van ‘een beter milieu begint bij jezelf’. Waarom zou je nieuwe kleren kopen wanneer we jaarlijks miljarden kilo’s kleding weg gooien? Lange leve de ruilcultuur en de recyclecultuur die de afgelopen jaren steeds groter is geworden. Waar in Arnhem kun je het beste terecht voor de mooiste tweedehands koopjes en bijzondere vintage stukken? In deze blog mijn favorieten.

2Switch in Elst en 2Switch in Presikhaaf

De kringloopwinkel; hartstikke populair tegenwoordig en helemaal niet meer voor alleen maar arme sloebers. Arnhem heeft er meerdere, maar de tweede grootste zijn de 2Switch in de wijk Presikhaaf en de 2Switch in Elst (vlak buiten Arnhem). Die in Elst is wat duurder maar heeft iets minder rotzooi en iets meer vintage en retro items die je echt niet kunt laten staan.

De 2Switch in Presikhaaf is iets meer een rotzooi, maar als je goed zoekt, kun je daar fantastische spullen vinden. Zo vond ik daar bijna de helft van de retro spiegels voor in onze hal. De andere helft kwamen van kringloopwinkels door heel Nederland waar ik dan eens langs ging als ik daar voor mijn werk in de buurt moest zijn.

Details:

 • Adres 2Switch Elst: Nieuwe Aamsestraat 42, 6662 NJ Elst
 • Adres 2Switch Presikhaaf: Westervoortsedijk 120, 6827 AX Arnhem
retro spiegels
Allemaal retro spiegels wanneer je bij ons binnen komt

Pep Op Retro

Vlakbij het fijnste winkelgebied van Arnhem – De Zeven Straatjes – vind je deze schattige retro winkel vol met mooie vintage en tweedehands stukken. Sommige items zijn meer modern, sommige items zijn zo ver terug in de tijd dat ze weer hip zijn geworden. Ik werd vooral heel blij van de sfeer in de winkel. Geen uitdragerij met kleding uit oma’s kast, maar met liefde en zorg geselecteerde items.

Details:

Dat is een paspop met een winterjas aan; niet een of andere potloodventer hoor

Wijvenkraam

Wijvenkraam is een evenement met zijn oorsprong in Arnhem. Inmiddels trekt het evenement door heel Nederland. Gelukkig keert deze nog zeer regelmatig terug naar Arnhem.

In de zeer sfeervolle Eusebiuskerk vind je tweedehandsspullen verkocht door vrouwen die hun (kleding)kasten leeg ruimden. Maar je vindt er ook zelfgemaakte spullen door kleine webshops en beginnende kunstenaars. Daarnaast is er op de Wijvenkraam ook altijd iemand te vinden die veel te lekkere muffins of biologische cheesecake verkoopt. Nu word ik al snel gelukkig van lekker eten, dus ik sla geen Wijvenkraam over.

Details:

 • Agenda van de Wijvenkraam is hier te vinden

Vintage Kilo Sale

Net zoals de Wijvenkraam is ook de Vintage Kilo Sale van The Vintage Rebel een rondtrekkend evenement. Op regelmatige basis zijn ze te vinden in de Eusebiuskerk. Geen verkopers die je lastig vallen en niet allemaal aparte kraampjes waar je maar geen wegwijs uit kan worden. Bij de Vintage Kilo Sale worden tonnen vintage kleding verkocht per kilo. Over het algemeen ligt de prijs op 15 euro per kilo. Je bepaald dus zelf de prijs afhankelijk van het gewicht van de items. De meeste kleding en accessoires komen uit de jaren ’70, ’80 en ’90.

Details:

 • Agenda van de Vintage Kilo Sale is hier te vinden

Appel en ei Arnhem

Appel en ei is een serie van winkels met gedeeltelijk tweedehands en gedeeltelijk nieuwe spullen. Ze zitten niet alleen in Arnhem, maar ook in Apeldoorn, Doesberg, Doetinchem, Nijmegen, Deventer, Enschede, Groningen en Zutphen.

De winkel in Arnhem is heel ruim opgezet met hele leuke kleding, al kun je er ook de standaard Zara en Steps kleding vinden. Het lijkt in de verste verte niet op een Kringloopwinkel qua kleding. De kwaliteit ligt veel hoger. De kleding is een stuk moderner en helemaal niks ziet er verwassen of stuk uit, wat soms in de Kringloopwinkel nog wel eens is.

Bij Appel en Ei is een speciale sectie genaamd ‘Gouden Appel’ waar je hele bijzondere kledingstukken vind (designer stukken, echt vintage, etc.). Ik vond de prijzen nog heel erg mee vallen. Een heel fijn vest was maar 49,50 euro terwijl ik er na wat Googlewerk achter kwam dat het vest origineel 200 euro was.

Details:

Ruilmarkt

Alweer een event. Op de Ruilmarkt kun je eigenlijk alles ruilen. Van planten tot boeken en van kleding tot kinderspeelgoed. Je brengt je spullen bij de juiste categorie en krijgt daar bonnen voor terug. Met deze bonnen kun je op alle afdelingen nieuwe spullen uitzoeken. Doordat er telkens mensen nieuwe spullen komen brengen, kom je bij elk rondje weer nieuwe items tegen. Soms is het echt rotzooi, maar soms kom je er ook hele leuke items tegen. Zo vond ik er vogelhuisjes en een paspoorthoesje, maar ook de riemen om onze wc-rolhouder van te maken.

Details:

 • Dit event vindt op dit moment twee keer jaar plaats.
 • Hier kun je meer informatie vinden.

Jofel vintage

Wauw, wat een gave tent is dit. Bijna allemaal originele stukken uit retro en hippie tijden (maar ook de jaren ’80 en zo hoor). Zo hebben ze er bijvoorbeeld rib-broeken met uitlopende pijpen. De verkoper is ontzettend enthousiast en gepassioneerd over zijn winkel. Hij geeft trouwens ook top advies. Ik vond er een perfect passende zwarte hippie broek met uitlopende pijpen.

Details:

Appel en ei vintage Arnhem

Mijn Tafel

Bij Mijn Tafel huren mensen een tafel om hun spullen te verkopen. Mijn Tafel is een keten die in verschillende steden te vinden is. Een vergelijkbaar concept is Jouw Marktkraam. Eigenlijk is het een eeuwig durende Koningsdag rommelmarkt. Producten zijn al geprijsd dus je hoeft niet te onderhandelen zoals op Koningsdag, maar je kunt er wel fijne koopjes doen. Ik kocht er bijvoorbeeld een zwaar scooterslot voor mijn fiets. Nu heb ik de best beveiligde tweedehands fiets van Arnhem 😉 .

Details:

Froufrou’s

Froufrou’s is een van de meest schattige winkels van Arnhem en absoluut de meest schattige tweedehandswinkel van Arnhem. Bij Froufrous vind je hele bijzondere brillen. Twee wanden vol met unieke monturen en exentrieke modellen. Zelfs als je geen bril nodig hebt, dan zijn alleen al deze brillen een goede reden om ze toch te dragen.

Niet alles bij Froufrou’s is tweedehands of vintage. Soms zijn er ook nieuwe items te vinden. Het is in ieder geval wel duidelijk dat alle items bij Froufrou’s met liefde uitgekozen zijn.

Details:

Bella Donna – definitief gesloten

Bella Donna heeft tweedehands kleding van goede kwaliteit. Absoluut betere en modieuzer kleding dan de Kringloopwinkel. Als ik Bella Donna ergens in een rijtje moet plaatsen, dan vond ik de kleding bij Appel & Ei meer bijzonder. Bella Donna verkoopt veel standaard merken als Zara, Steps en Vero Moda. Maar wat Bella Donna absoluut onderscheidend maakt van alle andere winkels waar ik normaal kom, is dat ze alles op maat hebben gesorteerd. De meeste winkels kiezen ervoor om alles op kleur te sorteren, maar hierdoor heb je nooit een idee of iets gaat passen of niet. Bij Bella Donna kun je meteen naar je eigen maat lopen om te zien of er iets voor je bij zit. Ik vind dit een heel stuk sneller en efficiënter winkelen.

Details:

 • Adres: Kleine Oord 80, 6811 HZ Arnhem
Bella Donna Arnhem

Outfit Library Less – alleen nog als pop-up

Outfit Library Less is niet een standaard tweedehands winkel. Het is een kledingbibliotheek. Bij Outfit Library LESS neem je een maandabonnement waarmee je in de hele winkel outfits kunt shoppen (kijk op de website voor de precieze spelregels). Deze outfits houd je zo lang je wilt of ruil je na een paar dagen/weken/maanden weer om voor nieuwe outfits. Hierdoor kun je onbeperkt nieuwe stijlen proberen, of juist eens iets anders aan naar een feestje. Het biedt de mogelijkheid om een hele andere kant van jezelf te ontdekken. Uiteraard zijn er ook accessoires, riemen, tassen en schoenen om je outfit compleet af te maken.

Bij Outfit Library Less wassen en strijken ze alle kleding, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Details:

Outfit Library less winterjassen

Fabrics & More Arnhem

Naast Nijmegen heeft nu ook Arnhem een Fabrics & More. Locatie is de Pastoorstraat in het centrum van Arnhem (straatje vlakbij de Eusebiuskerk).

In Nijmegen zit al een Fabrics & More. Ze claimen zelf dat ze de grootste vintage kledingwinkel van Nijmegen zijn. Ze verkopen kleding per kilo. Fabrics & More heeft veel echte vintage kleding. Niet helemaal mijn smaak door het hoge ‘mijn grootmoederskast’- gehalte. Maar er zitten wel fantastische vondsten tussen, zeker op accessoires gebied.

Details:

Adres: Pastoorstraat 18 in Arnhem
Website: https://www.fandm.nl/arnhem

Nog niet uit gewinkeld?

Er zijn nog veel meer steden waar je helemaal los kan gaan in vintage en tweedehandswinkels.

2 thoughts on “Beste vintage en tweedehandswinkels van Arnhem

 1. Flamingoo

  De leukste vintage winkel van Arnhem compleet gemist: Froufrou’s in het Modekwartier! Zowel meubels als kleding (incl designer vintage stukken) en een groot assortiment cadeautjes.

  1. My Wanderlust Diary

   Dan moet ik daar meteen langs zodra ik in Nederland ben. Het kan niet zo zijn dat ik een vintage winkel in mijn eigen stad niet eens ken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.