De beste vintage en tweedehandswinkels in Den Bosch

Het Oerwoud Den Bosch

Den Bosch is misschien wel de hipste stad van Brabant, al zijn Eindhoven en Tilburg ook goede kandidaten. Den Bosch heeft nog dat echte oude centrum en vele zeer goed bedeelde inwoners. De perfecte plek dus om vintage en tweedehands van goede kwaliteit te winkelen.

Opmerkelijk is dat de laatste jaren ontzettend veel vintage- en tweedehandswinkels in Den Bosch gesloten zijn. In mijn zoektocht naar leuke winkeltjes bleken de volgende winkels alweer gesloten te zijn: Sussies (deze hebben ook vestigingen in Nijmegen en Utrecht), Mieters Koffie en Vintage, Moeders en Dochters, Mita Market, Global Antiques & Decorations en Hittupuhtit. Maar er bleef nog voldoende over om een hele dag mee te vullen.

Blue: ook eko-merken tweedehands

Blue heeft zowel tweedehands als her en der ook wat nieuwe items. De kleding is hip en niet van dat stoffige tweedehands uit de kast van je oma. Merken waar ze onder andere mee werken zijn King Louie, Who’s that girl en ECOmerk Skunk Funk. Dus zelfs voor eco-tweedehands ben je hier aan het goede adres.

Adres: Postelstraat 14 ’s-Hertogenbosch
Openingstijden: woe. t/m vr. 11.00 – 18.00
za. 11.00 – 17.00
zo. 12.00 – 17.00
ma. en di. gesloten

Blue vintage Den Bosch
Blue vintage Den Bosch
Jurkje La Garderobe Den Bosch

Gewoon goed: reclycled en upcycled

Gewoon Goed zit niet in het centrum en helaas gesloten toen ik er langs ging. Wat ik binnen zag staan, zag er echt retro uit. Het betrof voornamelijk meubels en woonspullen. Ze hebben niet alleen een winkel maar ook een werkplaats waar items een nieuw leven krijgen. Maar ik kan je dus niet verder helpen met meer gedetailleerde info over het aanbod.

Adres: Christiaan Huijgensweg 121, ‘s-Hertogenbosch
Openingstijden: maandag, dinsdag, zondag gesloten. Woensdag tot zaterdag van 10.00 tot 17.00 of van 11.00 tot 17.00

La Garderobe; superchique

Als je nog eens bijzondere items zoekt dan ben je bij La Garderobe aan het juiste adres. Denk aan merken als Louis Vuitton, Chanel, Louboutin, Gucci, Prada, Isabel Marant, Balenciaga en nog veel meer!

Hoewel ze zich voornamelijk richten op een grote diversiteit van secondhand artikelen verkopen ze ook nieuwe items. Vergeet niet om ook heel wat geld mee te nemen. Voor de merken die ze aanbieden is het een koopje, maar voor je gewone dagelijkse kleding is het misschien een flinke hap uit je budget.

Adres: Vughterstraat 116 ‘s-Hertogenbosch
Openingstijden:

Ma: 13.00 – 18.00
Di – vr: 10.00 – 18.00
Za: 10.00 – 17.00
Zo: 12.00 – 17.00

Vintage Den Bosch Vughterstraat

Noa vintage; perfecte hulp bij outfitstress

Op een wat afgelegen locatie vind je NOA Vintage vol met fijne tweedehands kleding. Niet zo duur als de designer winkels, maar wel een heel stuk beter dan de gemiddelde tweedehands winkel. Ik kocht er een fantastisch mooie jurk voor mijn werk. In deze winkel weet ik zeker dat je de verkoopster ook prima kan vragen om je te helpen met een geweldige outfit combineren, mocht je er zelf niet uitkomen om de perfect matchende items te vinden.

Adres: Rietveldenweg 49A ‘s-Hertogenbosch
Openingstijden: elke woensdag, donderdag en vrijdag van 11:00 tot 17.00

Zakelijke outfit warme dagen
In mijn designjurk met jasje naar Parijs

Bien: niet geweest

Ik ben zelf niet in deze winkel geweest. Voorheen was op dit adres Prinsen en Prinsessen gevestigd met veel kinderkleding. Tegenwoordig is deze winkel gericht op tweedehands hedendaagse mode, veelal merkkleding.  Niet van die geitenwollensokken kleding uit de kast van je oma. Hierdoor hebben ze een grote verscheidenheid aan dameskleding voor jong en oud, hip, casual maar ook nette kleding. Qua merken moet je denken aan: Vanilia, Marccain, King Louis, Essentiel Antwerp,  Summum, Esprit en Dolce & Gabbana.

Mocht je hier in de buurt zijn en deze winkel bezoeken, laat dan gerust weten wat je er van vond.

Adres: Orthen 99 Den Bosch
Openingstijden: maandag, dinsdag en zondag gesloten, wo – vr 10.00 -17.00 en zaterdag 12.00 – 17.00

Vincentiushuis; hippe kringloopwinkel

Niet vaak kom ik langs een kringloopwinkel waar de etalage goed is ingericht. Bij het Vincentiushuis is dat totaal anders dan ik gewend ben. Hier worden spullen netjes en fijn gepresenteerd waardoor het bijna aan voelt als een winkel met nieuwe spullen. Bij het Vincentiushuis hoef je niet door bergen rommel heen te worstelen om iets moois te vinden, al heeft het van binnen nog steeds wel het echte kringloopgevoel.

Adres: Havenstraat 11 A Den Bosch
Openingstijden: maandag en zondag gesloten. Di-vr 10.00 -16.00 uur en zaterdag 10.00 – 12.30 uur.

Vincentiushuis kringloopwinkel Den Bosch
Den Bosch Kringloopwinkel Vincentiusvereniging

De kleine Beurs; een typische kringloop

Dit is een typische kringloop zoals je ze gewend bent. TL-verlichting, chaotische ruimtes, soms vreselijk gedateerde items en je moet ontzettend goed zoeken om er iets tussen te vinden wat er echt uit springt. Maar als je wat vind, dan betaal je er heel weinig voor. Dus de perfecte plek voor schatgravers, maar niet echt voor de luie winkelaar.

Adres: Van Broeckhovenlaan 4A Den Bosch
Openingstijden: di-za 12.30 – 17.00 do tot 20.00

SOS Kringloop; accessoire heaven

De perfecte winkel voor accessoires. Ik weet dat het aanbod in een kringloopwinkel ontzettend snel veranderd dus dat je niet zomaar kan zeggen dat een kringloopwinkel geschikt is voor een bepaalde categorie woonitems, maar van de SOS Kringloop kan ik wel zeggen dat ze een groot gevarieerd aanbod met woonaccessoires hebben.
De kringloopwinkel zelf is niet ontzettend groot.

Adres: Ridderspoorstraat 2, Den Bosch
Openingstijden: maandag en zondag gesloten, di – za 10:00 – 17:00

Kringloop Gemini; net niet in Den Bosch

Deze ligt eigenlijk niet helemaal in Den Bosch zelf, maar in Rosmalen. Gelukkig is het maar vier kilometer van Kringloop Gemini naar het centrum van Den Bosch, dus je hoeft geen wereldreis te maken om deze kringloopwinkel te bezoeken.

In deze kringloopwinkel hebben ze hun best gedaan om geen standaard kringloop te zijn. Ze hebben nagedacht over presentatie van de items en zijn gelukkig niet zo’n standaard donker kringloophol met muffe, stoffige hoeken.

Adres: Graafsebaan 24, Rosmalen
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Vindingrijk Kringloop; als je een kast zoekt

Vindingrijk Kringloop is een kringloopwinkel met een heel goed aanbod aan meubels. De meeste kringloopwinkels lijken daar te weinig ruimte voor te hebben, maar in de enorme loods waarin Vindingrijk Kringloop zich bevind is hier meer dan genoeg ruimte.

Adres: Afrikalaan 9a Den Bosch
Openingstijden: ma 13.00 – 17.00 uur
Di t/m vrij 9.00 – 17.00 uur
Za 10.00 – 17.00 uur 

Meubels Kringloop den Bosch Vindingrijk

IngeDinge met daarnaast de ruilwinkel

IngeDinge zit niet in het centrum van Den Bosch. IngeDinge werkt samen met onder andere de speelgoedbank en de kledingbank, maar je kunt hier ook prima terecht voor goede tweedehandskleding wanneer je niet afhankelijk bent van de kledingbank.

Slechts een paar panden verderop vind je de ruilwinkel in Den Bosch. Hier kun je spullen ruilen voor andere spullen die je nodig hebt. Een ontzettend milieuvriendelijk concept en perfect als je niks te besteden hebt.

Adres: Kooikersweg 547, ‘s-Hertogenbosch
Openingstijden: di t/m vrij 10.00 – 17.00 / za 12.00 – 16.00.

Oerwoud; perfecte lunchstop

Van al dat winkelen kun je knap moe worden. Wil je het idee hebben midden in de jungle te lunchen? Probeer dan eens Oerwoud. Een superfijne combinatie van veel planten (die ook te koop zijn trouwens) en relaxt zitten.

Adres: Vughterstraat 84 Den Bosch
Openingstijden:
Ma: Gesloten
Di – vr:  11:00 – 18:00
Za:  11:00 – 17:00​
​Zo:   12:00 – 17:00 

Het Oerwoud Den Bosch
Het Oerwoud Den Bosch

Wil je ook tweedehands winkelen in een andere stad?

Check dan eens een van de vele andere verzamelblogs met mooie winkels.

One thought on “De beste vintage en tweedehandswinkels in Den Bosch

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.