Rotterdam; beste vintage en tweedehandswinkels open op zondag

Tony's Garage Sale Rotterdam

Rotterdam heeft zo veel leuke, mooie en bijzondere vintage winkels en winkels met tweedehands kleding en spullen dat je prima dagen lang zoet kunt zijn met ze allemaal bezoeken. Behalve op zondag. Op zondag is het grootste gedeelte van die fantastische winkels dicht. Maar wees niet getreurd. Mocht je onverhoopt op een zondag in Rotterdam terecht komen dan zijn deze vintage en tweedehands winkels een absolute must om te bezoeken. 

Vintage kilo sale

Dit is geen winkel maar een evenement dus ze zijn niet elke zondag in Rotterdam te vinden, maar ze zijn wel absoluut de moeite waard. Vintage Kilo Sale trekt door heel Nederland, maar heeft als thuisbasis Rotterdam. Op Spek Design Dock vind je de meest fantastische items uitgesteld. Van lammy coats tot te gekke kersttruien en van schattig kant tot hysterisch nepbont. Alle gaat weg voor 15 euro per kilo. Ik kocht veel kledingstukken met kant waardoor ik een volle zak kleding met heel veel verschillende kledingstukken had en slechts 37 euro betaalde.

Spek Design Dock ligt wel een flink eind buiten het centrum. Er is dan wel weer heel makkelijk te parkeren bij Spek Design Dock, maar deze plek is lastiger te combineren met de andere locaties in deze blog wanneer je op zondag maar beperkt tijd hebt.

Adres: Spek Design Dock
Openingstijden: afhankelijk van hun evenementenagenda

Cheap Fashion

Cheap Fashion in Rotterdam heb ik helaas niet kunnen bezoeken door de sneeuwstorm die over Nederland trok. Maar door de blog van Meisjes aan de Maas weet ik zeker dat ik nog wel een keer terug moet naar Rotterdam om Cheap Fashion te bezoeken. Zij schrijven:

“Cheap Fashion moet wel de grootste vintageshop zijn die we hier hebben genoemd. Hier kun je terecht voor letterlijk alles: van feestkleding tot mom jeans en van bruidsjurken tot flannels, niks is te gek!”

Grootste vintage shop van hun blog?! Als je dan ook nog naar de Vintage Kilo Sale op Spek Design Dock gaat, dan houd je waarschijnlijk niet genoeg tijd over op je zondag om alle winkels in deze blog te bezoeken.

Adres: Meent 25
Openingstijden: 13.00-18.00

Dearhunter Vintage

Vlak bij de bekende Witte De Withstraat vind je Dearhunter Vintage. In een mooi, licht en rustig pand vind je nog echt bijzondere items. Gebreide leggings met een groot kabelpatroon, mooie jurken en chique hoedjes. Ik vond dat ze een hele kleurrijke collectie hadden wat erg goed paste bij de subtiele kleurrijke paskamers.

Adres: Eendrachtsweg 55A
Openingstijden: 13.00 – 17.00

Dearhunter Vintage Rotterdam

Very Cherry

Very Cherry is geen winkel met vintage en tweedehands stukken. Alle rekken zijn gevuld met het eigen merk Very Cherry, ontworpen door eigenaresse Caroline en nieuw geproduceerd. Zij haalt haar inspiratie uit vintage kleding dus ik vond dat Very Cherry zeker een plekje verdiend in dit overzicht. Duurzaamheid en fairtrade zijn belangrijk zaken voor Very Cherry. De kledingstukken komen dus niet uit Aziatische fabrieken maar uit fabrieken in Polen waar de arbeidsomstandigheden goed zijn.

Mocht je nou geen tijd meer over hebben op zondag om naar de winkel te komen, dan kun je ook heel goed online verder winkelen bij Very Cherry. Ze hebben een ontzettend gave webshop waar je na sluitingstijd nog prima uren verder kunt winkelen. Check bijvoorbeeld eens de voor Very Cherry zo kenmerkende jumpsuits.

Adres: Botersloot 52A
Openingstijden: 13.00-17.00 

very cherry rotterdam

Jouw Marktkraam Rotterdam

Jouw Marktkraam is te vinden in heel veel steden in Nederland. Eigenlijk is het een permanente Koningsdag rommelmarkt. Mensen kunnen een kraampje huren en daar hun spullen laten verkopen. Je moet dus net geluk hebben met het aanbod. Soms is het echt rommel (zoals op de echte rommelmarkt) en soms vind je er fantastisch mooie vondsten. Jouw Marktkraam zit in Rotterdam iets buiten het centrum in Rotterdam Noord. Vanwege de ligging had ik helaas zelf niet de kans om daar op zondag nog langs te gaan.

Adres: Zaagmolenkade 117
Openingstijden: 12.00 – 17.00

Tony’s Garage Sale

Bij Tony’s Garage Sale vind je meerdere shops in hetzelfde pand praktisch in het centrum van Rotterdam. Dan sla je meteen heel veel vliegen in één klap. Van kaarten en posters tot vintage nachtkastjes, van retro stoelen tot bijzondere kleding. Werkelijk alles is er te vinden. Check hieronder hoe lang de lijst is met winkels in Tony’s Garage Sale, dan moet er vast ook voor jou iets leuks bij zitten:

Goods For Moods

Deja Vintage

Madame Curioca

Blue Nood Design

Miss Match

Lazy One & Lazy One-Offs

Echt Lynn

Helianthe’s Kaartenhuis

Juul Vintage

Adres: Burgemeester van Walsumweg 528
Openingstijden: 12.00 – 18.00

Tony's Garage Sale Rotterdam
Tony's Garage Sale Rotterdam

Rumba – vintage and beans

Opgericht door Flo en Thom brengen ze bij Rumba het beste van twee werelden samen. Koffie en vintage. Dus je partner kan koffie gaan drinken van door ‘Manhattan Coffee roasters’ geïmporteerde en gebrande bonen zonder ‘middleman’. Terwijl jij helemaal los gaat op de kleding zonder schuldgevoel, tafeltjes, krukjes en inrichting die een nieuw leven ingeblazen krijgen.

Adres: Benthuizerstraat 33a
Openingstijden: 10:00-18:00

Zoek je meer vintage en tweedehandswinkels?

Op de volgende blogs vind je nog meer Nederlandse steden met hele mooie winkels.

2 thoughts on “Rotterdam; beste vintage en tweedehandswinkels open op zondag

    1. My Wanderlust Diary

      Als je doordeweeks gaat zijn er nog veel meer winkels te vinden in Rotterdam 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.