Beste vintage en tweedehandswinkels in Zwolle

Tweedehands retro kringloopwinkel Zwolle

Zin om te winkelen in een hele gezellige oude binnenstad? Dan moet je zeker naar Zwolle. Overal oude panden met van die chique gevels, bijzondere, bewerkte voordeuren en scheefgezakte muren. De perfecte stad om ook hele mooie oude tweedehands, vintage en retro spullen te kopen. In deze blog een overzicht van de fijnste winkels in Zwolle.

Stichting Kringloop Zwolle

Dit is met recht een volwaardige winkel en niet meer de kringloop zoals je deze misschien gewend was van vroeger. Op twee plekken in Zwolle vind je een winkel van Stichting Kringloop Zwolle. Een gezellige winkel met zelfs een heel café erbij waar je je vol kunt proppen met lekkere taart en warme chocolademelk.

De winkel is fijn ingedeeld en alle spullen zijn goed gesorteerd en overzichtelijk. Dus niet van die bergen met spullen waar je je door heen moet graven om iets leuks te vinden.

Adres: Nieuwe Veerallee 12 en ook op Nieuwe Deventerweg 6

Kringloopwinkel tweedehands Zwolle
Tweedehands retro kringloopwinkel Zwolle

Déjà Vu kringloopwinkel

Déjà Vu Kringloopwinkel is een iets kleinere winkel buiten het centrum van Zwolle. Ze hebben vooral een groot assortiment aan servies, glaswerk en aanverwante artikelen en veel boeken.

Adres: George Stephensonstraat 7

Finders Keepers Vintage & Retro

Finders Keepers is een winkel met heel veel spullen van vroeger. Van die trainingspakken uit de gabbertijd, broeken met wijduitlopende pijpen of handtassen uit grootmoederstijd. Finders Keepers is absoluut een trip down memorylane voor sommigen onder ons.

Ik vond Finders Keepers wel echt belachelijk duur voor wat je er voor krijgt. Ik kocht een groene, gebreide sjaal waar geen prijs bij stond en moest voor die sjaal 7 euro betalen. Toen ik thuis kwam bleek er ook nog een vlek in te zitten. Deze sjaal was absoluut geen 7 euro waard. Zeker wanneer je precies dezelfde sjaal ook kunt kopen bij de kringloopwinkel voor 2,50 euro. Ook de andere spullen waren vaak beschadigd en nog steeds heel duur.

Adres: Luttekestraat 56

Finders Keepers retro vintage Zwolle

De Overijsselse Diva

In een oud pand vind je de luxe Overijsselse Diva. Eersteklas tweedehands kleding. Hier vind je de luxere merken als de echte Louis Vutton, MarcCain, Chanel en Gucci. De kwaliteit van de kleding ligt hoog. De prijs trouwens ook. Al vond ik het zeker wel waar naar zijn geld, dus niet belachelijk geprijsd. Het assortiment was overheersend zwart, maar misschien was dat een momentopname.

Adres: Sassenstraat 14

De Overijsselse Diva tweedehands luxe kleding Zwolle

Imagine

Deze winkel was dicht op de dag dat ik in Zwolle was, maar leek zo door het raam te zien een leuke tweedehands winkel. Een betere beschrijving van het assortiment en de prijzen volgt zodra ik deze winkel bezocht heb.

Adres: Van Karnebeekstraat 19

Savvy Collectives

Savvy Collectives bestond nog niet toen ik op vintage jacht ging in Zwolle. Deze recent geopende vintage- en tweedehands winkel is een hele vrolijke toevoeging aan het centrum van Zwolle. Ik houd van retro oranje. Bij Savvy Collectives kun je je helemaal onderdompelen in tweedehands kleding tussen knaloranje muren.

Net als de Appel en Ei, is het bij Savvy Collectives mogelijk om je eigen kleding in te brengen. Je krijgt dan 40% van de opbrengst. De perfecte manier om de wereld een beetje mooier te maken en tegelijk er ook nog wat aan te verdienen.

Adres: Bethlehemkerkplein 30 in Zwolle

Appel en ei Zwolle

Appel en Ei is op verschillende plaatsen in Nederland te vinden zoals Deventer, Arnhem en Nijmegen. Bij Appel en Ei kun je je eigen kleding inleveren die dan voor jou verkocht wordt. Je krijgt 40% van de opbrengst van de verkochte kleding.

Bij Appel en Ei vind je goede kwaliteit kleding die op dit moment in de mode is. Ik ben vooral altijd heel enthousiast over het aanbod van schoenen en laarzen. Geen afgetrapte schoenen, maar echt leuke schoenen van goede merken.

Adres: Eiland 5

Appel en Ei tweedehands kleding Zwolle

Hebbus

Hebbus is op twee verschillende plekken in Zwolle te vinden. Dit is een typische kringloopwinkel waarbij alle spullen enkel grof gesorteerd worden en er geen moeite wordt gestoken in de aankleding van de winkel of de presentatie van de spullen.

Wil je hier iets leuks vinden dan moet je goed zoeken en flink graven. Het voordeel van dit soort kringloopwinkels is dan ook weer dat als je iets vind, het waarschijnlijk spotgoedkoop is.

Adres: Meppelerstraatweg 15 maar ook op de Marsweg 35

Liever ergens anders winkelen?

Check dan eens de vintage- en tweedehandswinkels in andere steden in Nederland.

2 thoughts on “Beste vintage en tweedehandswinkels in Zwolle

  1. Pingback: De beste vintage en tweedehandswinkels in Den Bosch – My Wanderlust Diary

  2. Pingback: Beste vintage en tweedehands winkels in Antwerpen, België – My Wanderlust Diary

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.