Beste vintage en tweedehands winkels in Nijmegen

sussies nijmegen

Waar kun je het beste terecht voor vintage vondsten en tweedehands items? Absoluut in Nijmegen. Ik stond echt te kijken hoeveel fijne plekken deze stad in de aanbieding heeft voor de moderne hippie op jacht naar nieuwe items. In deze blog vind je mijn absolute favorieten.

2ndMAS

Fantastische winkel met echt gave tweedehands vondsten van voornamelijk erg goede merken. Bij 2ndMAS vind je merken als Juffrouw Janssen Amsterdam, Claudia Sträter, Marc Cain en Sarah Pacini voor veel fijnere prijzen. Absoluut geen Kringloopwinkel kleding, maar echte topstukken. Je betaald er dan wel iets meer voor, maar wanneer een vest normaal ruim 400 euro kost en nu maar 39 euro, dan hoor je mij niet klagen.

Adres: Van Welderenstraat 9

2ndMas

Appel&ei

Niet alleen in Arnhem, maar ook in Nijmegen is een Appel&Ei te vinden. Wist je trouwens dat je er ook kleding heen kunt brengen die ze dan voor je verkopen? Wanneer je kleding binnen zes weken wordt verkocht, krijg je 40% van de opbrengst.

Bij Appel&Ei vind je kleding van standaard merken als Zara, Vero Moda en Steps. Maar dat niet alleen. Ze hebben ook nog zoiets als “De Gouden Appel”. Dit zijn bijzondere stukken die extra aandacht verdienen. De kwaliteit is altijd hoog. Ze nemen niet zomaar alle kleding aan en ze accepteren geen kleding die qua modebeeld niet bij deze tijd past. Ik zou willen dat ik deze winkels van Appel & Ei eerder had ontdekt, dan had ik al veel eerder mijn kleding daar heen gebracht en waarschijnlijk nooit meer iets nieuw in de winkel gekocht.

Adres: Augustijnenstraat 39

Secondhand Rose

Persoonlijk vond ik dit een erg dure tweedehands winkel. Ja, de items bij Secondhand Rose zijn echt goed en van goede merken, maar ik zag aardig wat kledingstukken hangen van >80 euro en dat is voor mij echt te veel voor tweedehands kleding. Misschien wanneer ik ooit een hele bijzondere jurk of jas zoek, dat ik dan bij Secondhand Rose langs zou gaan.

Adres: Wintersoord 24 

Secondhand Rose

Habbekrats

Een echte kringloopwinkel waar je goed moet zoeken tussen de rommel om mooie items te vinden. Van alle winkels in deze blog, vond ik Habbekrats absoluut de minste van allemaal. De mooie items waren schreeuwend duur en voor de rest was het echt niet veel soeps. Misschien dat ik pech had met timing, maar voor mij is dit geen aanrader.

Adres: In de Betouwstraat 17

Het Goed

In een heel groot pand op een industrieterrein vind je een winkel van Het Goed. Alles was ruim opgezet door mensen met verstand van inrichten. Niet dat dat een vereiste is bij een Kringloopwinkel, maar het winkelt wel heel veel makkelijker wanneer het er een beetje leuk bij staat. De etalages en displays zagen er gestyled uit waardoor het hier erg fijn winkelt.

Adres: Industrieweg 50

kringloopwinkel het goed nijmegen

Sussies Nijmegen

Een heel leuk winkeltje in de winkelstraat van Nijmegen. Bij Sussies vind je nog echte vintage vondsten. Mijn moeder trok geregeld spullen uit de rekken waar ze vroeger zelf in rond liep. Ik was onder de indruk van het aanbod; hippie jassen, gebreide shirtjes en retro bloesjes. Met mijn lengte is het grootste nadeel van vintage dat het vaak wat aan de korte kant is, maar gelukkig zijn er ook zat items zoals schoenen, tassen, hoeden en tuniekjes te vinden.

Adres: Lange Hezelstraat 57

Fabrics & More

Helaas had ik niet de kans om deze winkel te bezoeken. Fabrics & More geeft zelf aan de grootste vintage winkel van Nijmegen te zijn. Kleding wordt verkocht per kilo en komt uit de periode zestiger jaren tot de jaren negentig. Wat dacht je van een tuinbroek? een Aussie? Een Iron Maiden T-shirt? Naast kleding verkopen ze ook industrieel interieur.

Nog even verder winkelen?

Er zijn nog heel veel andere steden die ook fantastische tweedehands en vintage winkels hebben.

5 thoughts on “Beste vintage en tweedehands winkels in Nijmegen

 1. Johannet

  Wat een goed blog over Nijmegen. Ik ben het met alles wat je schrijft eens. Bij Habbekrats slaag ik ook nooit. Nog twee aanvullingen:
  Nijmegen heeft ook een Reshare store. Bij Sussies doorlopen naar beneden, aan de rechterkant. Een goed gestylde winkel van het Leger des Heils.
  En als je van scharrelen houdt, kun je ook bij Stichting Overal terecht. Op zaterdag en woensdag van 14.00-17.00. Op de Bredestraat. Daar werken ook nog de leukste, aandachtigste en grappigste vrijwilligers.

  1. My Wanderlust Diary

   Reshare store zit in Sussies? Hoe kan ik die nou gemist hebben…. Of is het niet een aparte winkel maar een gedeelte van Sussies?
   Stichting Overal was helaas niet open op dinsdag, maar wanneer ik weer in Nijmegen ben ga ik zeker met deze tip aan de slag.

 2. alexandraverhey

  Je mist in dit rijtje echt Ries Ruimt, dukenburg winkelcentrum….
  En Habbekrats was bad timing,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.