Beste vintage en tweedehands winkels in Antwerpen, België

Monique Stam design Antwerpen België (4)

Niet alleen in Nederland kun je heel goed vintage en tweedehands shoppen. Ook onze zuiderburen weten er alles van. In en rondom Antwerpen kun je goed terecht voor echt vintage design, maar ook voor kringloopspullen die je betaald per kilo in plaats van per stuk. In deze blog mijn favorieten in en rondom Antwerpen. 

In Antwerpen zijn verschillende straatjes te vinden waarin bijzonder veel tweedehands en vintage winkeltjes te vinden zijn. Naast vintage winkels vind je in deze straatjes vaak ook superleuke boetiekjes mocht je nieuwe spullen willen kopen, maar ook concept stores met veel zelfgemaakte of zelf ontworpen spullen.

Kloosterstraat: Seventy One

OMG, wat een geweldige schoenen verkopen ze bij deze winkel! Het is net alsof je de jaren 70 binnen loopt. Retro muziek, jukeboxen, neonverlichting, geweldige sfeer. Als je een keer hele leuke schoenen zoekt, dan moet je absoluut naar deze winkel gaan.

Adres: Kloosterstraat 79
Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag, elke zondag van 12.00-18.00
donderdag, vrijdag, zaterdag van 11.00-18.00 

Seventy One Antwerpen België
SeventyOne vintage Antwerpen België
Zoveel gave schoenen. Ik had ze het liefst allemaal gekocht.

Nationalestraat: Think Twice

Inmiddels zitten er al heel veel Think Twice tweedehands fashion winkels in België waaronder een hele fijne in Antwerpen. Hier vind je echt retro en vintage uit de tijd van je ouders en grootouders. Eerlijk gezegd waren sommige spullen echt heel lelijk, maar met een beetje zoekwerk vind je er bijzondere broeken met wijd uitlopende pijpen (denk Olivia Newton John uit Grease) of net die ene blouse die zo geweldig gaat staan bij je broekpak.

Think Twice Antwerpen België

Adres: Nationalestraat 81, Antwerpen
Openingstijden: maandag – zaterdag 10.00 – 18.30 en zondag 12.00 – 18.00 

Nationalestraat: Jutka en Riska

Jutka & Riska is een Nederlands fashion label. Ze verkopen een mix van hun eigen gemaakt design, items van andere jonge designers en vintage items. Ze hebben winkels in Antwerpen, Haarlem en Amsterdam.  Ik kocht er een fantastisch mooi jasje in mosterdgeel en hele fijne nette handschoenen.

Deze winkel is absoluut een aanrader als je op zoek bent naar goed geprijsde fijne items.

Adres: Nationalestraat 87, Antwerpen
Openingstijden: maandag – zaterdag 10.00 – 18.30 en zondag 12.00 – 18.00

tweedehands kleding voor een zakenvrouw
Mijn bijna volledige tweedehands werkoutfit

Nationalestraat: Melting Pot Kilo

Een winkel die ik helaas gemist heb tijdens mijn trip naar Antwerpen, was de Melting Pot Kilo. Deze winkel verkoopt vintage en accessoires per kilo en is te vinden in zowel Antwerpen als op twee plekken in Brussel.

Kammenstraat: Vegas

Een palmboom midden in de winkel. Een antieke trap. Hysterische discoballen. Dat is ongeveer wat je kunt verwachten wanneer je bij Vegas in Antwerpen langs gaat. Van ontzettend gave schoenen, tot unieke jasjes. Als je echt eens iets anders zoekt, dan ga je het ongetwijfeld vinden tussen de polkadots en 50’s jurkjes.

Adres: Kammenstraat 57, Antwerpen

Vegas Antwerpen België (1)
Vegas Antwerpen België (2)
Vegas boutique Antwerpen België

Kammenstraat: Episode

Vergelijkbaar qua type assortiment met Twink Twice. Rekken vol met retro trainingspakken, spandex shirtjes, curderoy broeken, wil je helemaal terug naar vroeger, dan ben je hier op de goede plek. Het is alleen wel even zoeken in de volle winkel.

Adres: Kammenstraat 14, Antwerpen
Openingstijden: maandag 12 – 18, dinsdag tot zaterdag 10 – 19, zondag 12.00 – 18.0

Monique Stam

Wat een ontzettend gave winkel is dit! Je hebt er wat extra geld voor nodig, maar dan krijg je ook hele bijzondere spullen. Tafels, vloerkleden, eclectische lampen, bij Monique Stam val je van de ene in de andere verbazing.

Adres: Oever 21, Antwerpen
Openingstijden: maandag – zondag 11.00 – 18.00

Monique Stam design Antwerpen België (4)
Monique Stam design Antwerpen België (4)
Monique Stam design Antwerpen België (4)
Monique Stam design Antwerpen België (4)
Monique Stam interieur Antwerpen België

Kringwinkel; Kilomeet

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurd met alle spullen die bij een kringloopwinkel niet verkocht worden? In Nederland gaan die vaak naar grote opkopers of naar goede doelen, maar in België hebben ze daar een andere oplossing voor. Daar gaan de spullen naar een Kilomeet. Dit is een winkel waar je per kilo of per meter betaald. Als je als student dus je huis in wilt richten dan kun je dat in dit soort winkels voor minder dan 50 euro doen. Kasten, bedden en ander meubilair betaal je per meter en de rest betaal je per kilo.

De kwaliteit van de spullen in dergelijke winkels is niet al te best. Het zijn niet voor niets de spullen die zijn overgebleven nadat ze nergens anders meer verkocht konden worden. Toch zijn dergelijke plekken ideaal om groot in te slaan als je bijvoorbeeld een feestje geeft en het milieu wil sparen door niet allemaal wegwerpbestek en borden te kopen.

Er zijn vijf kilomeetwinkels. Die in Antwerpen zelf is echt helemaal afgeleefd, maar bij de andere vier kun je erg goed terecht voor bulk-inkoop voor bijvoorbeeld een feestje.

1. DE KILOMEET ANTWERPEN

Adres: Bisschoppenhoflaan 255b, Deurne
Openingstijden Deurne:

  • maandag tot en met zaterdag: 11u-18u
  • zondag gesloten

2. DE KILOMEET DIEST

Adres: Nijverheidslaan 33a, 3290 Diest (op dezelfde site als De Kringwinkel en het recyclagepark)
Openingstijden Diest:

  • maandag, woensdag, vrijdag: 13u-18u
  • dinsdag, donderdag, zaterdag, zondag: GESLOTEN

3. DE KILOMEET AALST

Adres: 1 Meistraat 13, Aalst
Openingstijden Aalst:

  • maandag: GESLOTEN
  • dinsdag – zaterdag: 10u-17u30

4. DE KILOMEET MORTSEL

Adres:Vredebaan 77, Mortsel
Openingstijden Mortsel: 
maandag tot en met vrijdag: 9u-13u

5. DE KILOMEET HEIST-OP-DEN-BERG

Adres: Cederstraat 20A, Heist o/d Berg
Openingstijden: maandag tot vrijdag: 9u30 – 17u

Kilomeet België
Creatief met oude videobanden
Lonely Planet Egypte

Lekker om te eten: Cafe Divers

Wil je even bijkomen van al deze winkel activiteiten? Antwerpen heeft ontzettend veel keuze wat betreft leuke, vegetarische en bijzondere plekken. Ik was erg tevreden over vegan ontbijt/lunch/snack café Divers.

Adres: Volkstraat 9, Antwerpen
Openingstijden: dinsdag – vrijdag: 09.00 – 16.00
Zaterdag: 09.30 – 16.00
Zondag: 10.000 – 16.00
Maandag gesloten

Divers lunchcafe ontbijt Antwerpen
Tropisch ontbijt bij Divers
Divers vegan cafe Antwerpen België

Kloosterstraat, Nationalestraat en Kammenstraat hebben nog veel meer mooie tweedehands winkels die de moeite van het bezoeken waard zijn. Alle straatjes zijn op loopafstand van elkaar.

Even geen zin in winkelen? Lees dan in deze blog alles over wat er te doen is in Antwerpen.

Zin om verder te shoppen?

Check dan eens onderstaande blogs met nog meer vintage winkels.

One thought on “Beste vintage en tweedehands winkels in Antwerpen, België

  1. Pingback: Weekoverzicht #44; werktrip naar Belfast en zonder bh de wereld over | My Wanderlust Diary

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.