Citytrip Riga; 4x vegetarische restaurants

Mr Fox met retro geel interieur Riga Letland

Ik schreef vorig jaar een blog over Riga voor WatZijZegt.com. Hierin was ik niet echt enthousiast over Riga. Niet omdat het geen mooie stad is, zeker niet. Maar omdat Riga de afgelopen jaren hard achteruit is gegaan.

“De “echte” Baltische Staten feel is er vanaf gegaan. Al vraag ik me af of ik met mijn leeftijd de Baltische Staten feel ooit heb meegemaakt, maar dat is een heel ander vraagstuk. Riga is voor mij veranderd in een party hoofdstad voor cultuurbarbaren. “

Quote van mij op WatZijZegt.com

En inderdaad zat ik afgelopen trip naar Riga op een vlucht met vrijgezellen, party-Engelsen (kun je die herkennen?!?) en hippe-weekendjes-weg-trippers. Nu ben ik ook wel een zeikerd als het op authentiek aan komt. Hoe meer mensen ergens naar toe komen, hoe meer alles lijkt te veranderen in een soort eenheidsworst. Overal dezelfde souvenirwinkeltjes, overal dezelfde pizzeria’s, overal dezelfde saaie hotels.

Populaire steden veranderen hierdoor in een soort grote algemene, uniforme brei van de toeristische industrie met dito mensen waarbij alles op elkaar begint te lijken. Ik koop dan nog liever mijn souvenir in een lelijk klein winkeltje, ergens in een klein dorpje aangezien het de herinnering is die telt (en ik het jammer zou vinden als mijn souvenir ook gewoon te koop is bij de Xenos of Blokker).

Maar goed, daar is deze blog niet voor. Volgens de titel schrijf ik over 4 fijne vegetarische restaurants. En eerlijk gezegd is Riga qua eten echt goed voor elkaar. Wat ook goed is om te weten; alle plekken hieronder beschreven zijn perfect voor digital nomads. Ze hebben goed wifi en je bent omringd met nog meer harde werkers.

Mr Fox Riga

Mr. Fox is al vroeg open. Vanaf 7.30 kun je hier terecht voor ontbijt. Ik at the vegan pancakes met vers fruit als soort van brunch. Op aanraden van de lieve jongen die me hielp, heb ik ook een groene smoothie geprobeerd. Living on the wild side 😉 . Die smoothie is trouwens een echte aanrader. Het is een fijne zoete combinatie van fruit met spinazie. De inrichting is geel, retro en superrelaxt. Perfect om van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te werken, te vergaderen en met vriendinnen af te spreken.Info: Dzirnavu iela 34A, Rīga, Letland
Maandag – vrijdag: 07.30 – 18.00
Zaterdag en zondag: 10.00-17.00

Mr Fox met retro geel interieur Riga Letland
Mr Fox met retro geel interieur

Raw garden

Rauw en vega, dat is wat ze bij Raw Garden serveren. En niet van die standaard gegrilde aubergine en courgette lasagne’s. Echt superlekkere gerechten. Ik had erwten/bonensoep (ik begreep de mevrouw achter de balie niet helemaal) en risotto met spinaziepesto. Tegen borreltijd heb ik daar nog een lekkere zak met zoete aardappelfriet met cashewnoten mayonaise bij besteld. Alle gerechten zijn 100% vegan en een groot gedeelte van de gerechten zijn raw. De inrichting is een soort hip café met fijne, comfortabele banken en stoelen. Ook hier goed wifi.

Info: Kr.Barona iela 21, Rīga, Latvija.
Maandag – Vrijdag: 09:00–21:00 
Zaterdag: 11:00–21:00 
Zomdag: 11:00–19:00

Vegetarisch eten Riga Letland

Roberts books

Roberts books zit verstopt in een klein, smal steegje. Het is niet echt een restaurant, maar ik vond dat dit schattige café niet mocht ontbreken. Het is een Engelse boekwinkel met constant wisselend assortiment. Naast boeken kopen, kun je er ook alvast beginnen met boeken lezen, samen met een lekker stukje taart en wat te drinken. Naast boeken, kun je via hen ook een stadstoer doen. GRATIS!! Whoop whoop. De toer wordt meestal geleidt door mensen met een culturele achtergrond, zoals historici, stadsplanners en schrijvers. Dan leer je pas veel over de minder bekende stukken van Riga (yeah authentiek!).

Info: Dzirnavu iela 51, Rīga, Letland
Maandag – vrijdag: 10.00 – 22.00
Zaterdag: 12.00 – 22.00
Zondag: 12.00 – 20.00

Het steegje waar Roberts Books zit Riga Letland
Het steegje waar Roberts Books zit

MiiT coffee

Vanaf 08.00 tot 21.30 kun je terecht bij MiiT coffee. Hun slogan is:

“It is important to be healthy and cheerful, therefore a tasty meal is a must. That is why we cook delicious vegetarian dishes. Each day we offer something new and exciting, also something vegan and gluten free.”

Ze hebben specialiteiten koffie (die ik helaas niet drink) en vegetarische gerechten (die ik gelukkig wel eet). Koffie uit Ethiopië, Kenia, Colombia en Guatemala en echte barista’s die het voor je maken. Nu kan ik je niet vertellen of de koffie ook echt lekker is, want ik drink geen koffie. Maar hé als ze echte Letse barista’s hebben, dan is het vast goede koffie. De taartjes zijn in ieder geval erg lekker. Ik had keuze uit chocolade en gedroogd fruit brownies, maar ook avocado cake en pompoen cake.

Info: Lacplesa street 10, Riga, Letland 
Maandag: 07.00 – 21.00
Dinsdag – donderdag: 07.00 – 23.00
Vrijdag: 07.00 – 01.00
Zaterdag: 09.00 – 23.00
Zondag: 10.00 – 18.00

Hieronder nog een kaartje waar je ze allemaal kan vinden.

kaart riga vegatarische restaurants

Deze blogs over Riga en andere Oost Europese steden mag je zeker niet missen!

Citytrip Riga; buiten de gebaande paden

Must-do tijdens een trip naar Polen? Mijn top 5 favorieten.

Hoe pak je een backpack in? Tips & tricks

2 thoughts on “Citytrip Riga; 4x vegetarische restaurants

  1. yvonnevdlaan

    Leuk om te lezen, misschien gaan we er nog wat van uitproberen, want we zijn nu in Riga. We slapen in iemand z’n appartementje op de rand van de wijk Grizinkalns en en Avotu Iela, mocht je een authentieke ervaring willen kan ik je dit echt aanraden. Deze wijken zijn fantastisch om doorheen te struinen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.