Boedapest; bohemian tips voor een citytrip met moderne hippie twist

Hotel Brody House Boedapest Hongarije

Boedapest in Hongarije is tegenwoordig een super hippe citytrip bestemming. Met Wizz Air die voor bijna niks naar Oost Europa vliegt, is Oost Europa en daarmee Boedapest veel toegankelijker geworden voor de stedentrippers. Voor mij is het werkgebied. Ik reis meerdere keren per jaar naar Hongarije en naar Boedapest om er aan het werk te gaan. Nu ben ik zelf niet echt fan van de standaard keten hotels. Alles is zo onpersoonlijk en lijkt op elkaar. Ik deel graag met jullie mijn favorieten in Boedapest.

Slapen en eten is zo veel fijner wanneer je dat doet in een inspirerende omgeving. Wat is nou leuker dan in Boedapest in een bohemian hotel omringd door kunst je nachten door te brengen?

Bohemian Brody House in Boedapest

Een inspirerende, relaxte, bohemian omgeving midden in het centrum van Boedapest (Bródy Sándor utca 10, Boedapest). In Brody House zijn alle kamers ingericht door kunstenaars. Elke kamer is uniek. Elke kamer is groot. En elke kamer bestaat uit veel gerecyclede projecten. Dan komt in mij de eco-hippie meteen naar boven natuurlijk. Stiekem heb ik daar weer veelte veel inspiratie opgedaan voor thuis. Zal Maarten blij mee zijn als ik ergens in huis weer aan mijn nieuwe projecten begin.

Ik zat tijdens mijn laatste trip naar Hongarije in de Ludo kamer, ingericht door de kunstenaar Ludo Thiriez. Ludo is een Franse kunstenaar met werk in Sao Paolo, Parijs en natuurlijk Boedapest. Midden in mijn kamer stond een antieke badkuip.

Antiek: yeah. Badkuip: yeah. Maar hoe luxe het ook voelt, het voelt ook een beetje raar om naast je bed in bad te gaan. Het zal wel aan mijn liggen.

Misschien tijd om thuis ook eens zoiets te proberen, dan kan ik er beter aan wennen. Gelukkig hadden ze in Brody House naast het bad ook een hele mooie inloopdouche met allemaal verschillende tegeltjes gemaakt in de Ludo kamer (yep, dat wil ik ook thuis).

Hotel Brody House Boedapest Hongarije

Csendes Letterem Vintage Bar & Cafe

Naast slapen in Boedapest, moet er natuurlijk ook gegeten worden in Boedapest. In dit café ga je terug naar je kindertijd! Een café waar je ongelimiteerd op de muur mag tekenen; Csendes Létterem Vintage Bare & Café (Ferenczy István u. 5, Boedapest). Hele kunstwerken hebben mensen op de muren van Csendes Letterem Vintage Bar en Café achter gelaten. Niks geen dezelfde stoelen rondom dezelfde tafeltjes. Alles is uniek en antiek en doorleefd in Csendes Café. I LOVE IT.

Csendes Letterem Vintage Bar & Cafe Boedapest Hongarije
Csendes Letterem Vintage Bar & Café in Boedapest

Csendes Letterem Vintage Bar & Cafe zijn de hele dag open. Je kunt er ontbijten, lunchen en dineren. Ze hebben gratis wifi. Het enige wat ik niet zo heel fijn vond, was de harde rockmuziek om 10 uur ’s morgens. Ik kwam net uit bed en probeerde in Csendes Létterem te ontkreuken van mijn nacht. Mensen die mij kennen, weten dat de eerste 4 uur nadat ik wakker ben, ik veel gezelliger ben als je me niet irriteert.

Zowel Brody House als Csendes Letterem Vintage Bar zitten op loopafstand van het oude centrum van Boedapest. Het is ongeveer 600 meter lopen naar het beroemde Gellert Hotel en de oude bruggen van Boedapest. Beiden zitten op de perfecte locatie voor een fijn weekend Boedapest.

Vegan Love

Fastfood, maar dan beter. Vegan Love geeft je het gevoel supergoed bezig te zijn terwijl het officieel gewoon fastfood is (Boedapest, Bartók Béla út 9). Vegetarische eten is niet altijd even makkelijk in Oost Europa. Gelukkig schieten in Oost Europa in de grote steden zoals Boedapest de vegetarische eetcafés als paddenstoelen uit de grond waardoor het ook voor een vegetariër steeds makkelijker is om te eten wat hij lekker vindt.

Ik heb bij Vegan Love de Shitake Quinoa Burger gegeten met mung bean sprouts (geen idee wat het zijn), wasabi koolsla, veganistische roomkaas met lente-ui, kikkererwten, mais salade en gezouten pindasaus.

Restaurant Vegan Love Boedapest
Vegan Love Boedapest

Napfenyes Etterem

Napfényes Étterem serveert enkel plantaardige gerechten. Ze maken zelfs typisch Hongaarse gerechten als Hongaarse Goulash, maar dan veganistisch natuurlijk. Ben je geen fan van de Hongaarse keuken? Er is ook ruim voldoende keuze in soepen, salades, pizza, pasta en ‘raw food’-gerechten.

Napfényes Étterem heeft trouwens ook afhalen en een bezorgservice. Dus heb je geen zin om de deur uit te gaan, dan kun je ook je hotel vragen om een pizza te laten bezorgen.

Adres nieuwe locatie: Ferenciek tere 2. Boedapest, Hongarije

Ben je op zoek naar andere Oost Europese stedentrips?

Check dan eens deze andere blogs.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.