Beste vintage en tweedehands winkels in Emmen

Kringloop Emmen Plus Winkel de Waar

Emmen; het is waarschijnlijk niet direct de eerste stad waar je aan denkt om op kringloopschattenjacht te gaan. Toch zijn juist zulk soort steden veel interessanter om naar toe te gaan. Allereerst vanwege de veel lagere prijzen dan in de Randstad. Ten tweede vanwege het platteland, want daar komen de echt mooie vondsten vaak vandaan. Uit een oude boerderij waar de familie alles heeft leeg gehaald na het overlijden van hun ouders en dit naar een kringloopwinkel brengt. Waar moet je dan zijn in Emmen? Lees er alles over in deze blog.

Kringloop Plus Winkel De Waar; groot, groter, grootst

Dit is een van de grootste kringloopwinkels die ik heb bezocht. Met twee reusachtige verdiepingen ben je wel even zoet wanneer je hier een rondje loopt. De bovenste verdieping is volledig ingericht met meubels, maar dan niet zoals je gewend bent bij een kringloopwinkel. Nee, het is ingericht zoals bij een woonboulevard. Het is net alsof je door een soort alternatieve IKEA loopt.

Naast Kringloop winkel is Plus Winkel De Waar ook een outlet, DIY en leerbedrijf. Dus je vindt er af en toe nieuwe spullen, zelfgemaakte spullen en mensen in opleiding voor van alles en nog wat.

Het aanbod in Kringloop Plus Winkel de Waar is echt de moeite waard, maar ze vragen er ook best flinke prijzen voor.

Adres: Abel Tasmanstraat 23, Emmen

Tweehands winkel Emmen kringloop
Tweedehands bank Emmen kringloop
Voor als je nog een hele lang bank zoekt….

Kringloopwarenhuis Het Goed; altijd goed!

Het Goed is onderdeel van een veel grotere keten van kringloopwinkels. Ze werken allemaal op min of meer dezelfde manier met dezelfde look & feel. De meeste winkels zijn ruim op gezet, overzichtelijk, schoon en licht. Hier kun je heel goed slagen voor al je basic spullen zoals standaard servies, bloempotten, koffers, glazen, bestek, magnetrons. Eigenlijk alles wat je zo dagelijks nodig hebt.

En als je dan goed zoekt, dan kom je er ook af en toe hele bijzondere stukken tegen. Maar je moet er wel goed voor zoeken want het aanbod in de meeste winkels van Het Goed is vrij standaard en heeft soms een hoog Blokker gehalte. Dit hoeft natuurlijk geen enkel probleem te zijn wanneer je op zoek bent naar een mooie witte bloempot of een grote rieten mand voor je wollen deken.

Adres: Kapitein Grantstraat 24, Emmen

The Old stuff shop

Deze ging helaas pas om 11 uur open dus die heb ik niet kunnen bezoeken, maar wat ik er zo van zag, is dit een winkel die je niet over mag slaan, dus daar kom ik nog een keer voor terug.

Adres: Phileas Foggstraat 3F, Emmen

Lycka Emmen; retro heaven!!

Wauw, wat een ontzettend gave spullen verkopen ze in deze winkel. Ben je fan van retro uit de jaren 50, 60 en 70, dan moet je echt naar Lycka in Emmen komen. Van oranje snijbonensnijders tot bruin servies en van bijzondere Scandinavische kastjes tot de gaafste retro accessoires.

Geen belachelijke Randstad prijzen maar nog echte kringloopwinkel prijzen. Voor minder dan een euro koop je een trip down memory lane. Je bent natuurlijk afhankelijk van het aanbod, maar volgens mij slaag je bij deze winkel sowieso altijd.

Adres: Veldlaan 40 Emmen

Retro kringloop Lycka Emmen
Retro tweedehands Lycka Emmen
Om op deze warme dagen echt retro mee buiten te zitten

Mijn Tafel Emmen; permanente Koningsdag

Ik ben gek van Koningsdag want dan trekt elke inwoner van Arnhem zijn halve zolder leeg om te slijten aan andere Arnhemmers. Voor mensen die het hele jaar door hun spullen willen verkopen maar geen zin hebben in of het geduld hebben voor Marktplaats, is een concept als Mijn Tafel geniaal. Je huurt een plank of een kast voor xx euro per week en verkoopt je spullen via die winkel.

Je bent hier erg afhankelijk van het aanbod (maar waar niet…?). Het assortiment wisselt tussen tweedehands spullen, zelfgemaakte spullen en nieuwe spullen.

Adres: Monetpassage 47-55 Emmen

Mijn Tafel tweedehands spullen Emmen
Tweedehands autootjes Mijn Tafel Emmen

Mijn Kraam; te veel handelaren

Mijn Kraam is een vergelijkbaar concept als Mijn Tafel. Het enige verschil tussen de twee is de grootte. Bij Mijn Kraam huur je een veel grotere kraam. De meeste mensen hebben helemaal niet genoeg spullen om zo’n kraam mee te vullen dus je treft hier erg veel handelaren aan. Niet echt mijn ding. Juist het rommelen tussen alle spullen maakt het zo leuk. Een kraam vol met nieuwe producten is weinig aan wat mij betreft.

NOTE: in 2021 zijn er nieuwe eigenaren op Mijn Kraam gekomen die de stijl van de winkel volledig hebben omgegooid. Mogelijk dat bovenstaande niet meer accuraat is, dus ga vooral zelf kijken en laat me weten hoe het er nu uit ziet

Adres: Noorderpassage 25, Emmen

Emmen vintage en tweedehands Mijn Kraam

Kringloop De Handel

Deze was helaas gesloten ondanks dat deze volgens de openingstijden wel open had moeten zijn. Gelukkig schreef Laura Helene er een hele enthousiaste blog over, dus ik wil deze kringloop niet meteen afschrijven. Een quote uit haar blog:

Een walhalla van vintage spullen. Zo kan ik het beschrijven. Na vier rondjes door de winkel, had ik nog niet alles gezien. Ik raakte aan de praat met de eigenaar van de winkel, Eric Wit. Hij kon over bijna elk product iets vertellen. En met passie. 

Adres: Noorder Passage 25a, Emmen via parkeerplaats tussen Keverhuis en Mijn Kraam

Kringloop De Handel Emmen tweedehands

Elizabeth Young; vintage in een nieuw jasje

Elizabeth Young heeft vintage stijl kleding in een nieuw jasje voor je in de aanbieding. Alle items hebben het echte vintage polkadot gevoel, maar het betreft allemaal nieuwe kleding. Misschien dat deze winkel niet helemaal in deze blog past omdat het eigenlijk over echte vintage en tweedehands kleding zou moeten gaan. Maar Elizabeth Young is wel een ‘anders dan anders’ winkel. Een keertje geen standaard Zara of H&M.

Adres: Hoofdstraat 81 Emmen

Nog niet uitgewinkeld?

Misschien kun je dan door naar Assen? Of naar Arnhem? Of naar Den Bosch voor nog meer tweedehands shop plezier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.