Beste vegetarische hotspots in Boekarest

Kane Food World Boekarest Roemenië

Roemenië is een land waar ze gek zijn op vlees. Gelukkig kun je als vegetariër daar tegenwoordig ook prima heen. In deze blog deel ik met je mijn favoriete vegetarische hotspots in de hoofdstad Boekarest voor de echte moderne hippie. Oftewel, een fijne inrichting, unieke items en een gezonde menukaart.

Kane World Food

Hoge glazen ramen, wereldeten, cognac kleurige leren bekleding en een gietbetonvloer. Dat is wat je aan zult treffen bij Kane World Food. Een bijzonder moderne plek tussen de traditionele Roemeense huizen.

Hier tref je geen traditionele Roemeense gerechten, maar wel ontzettend lekkere vegetarische gerechten.

Adres: Strada Tunari 60A, Cladirea Stefan cel Mare Building, Boekarest
Openingstijden:  12.00 – 00.00. Gesloten op maandag.

Hier wil je heen omdat de inrichting zo fijn modern en industrieel is.

Kane Food World Boekarest Roemenië
Kane Food World Boekarest Roemenië

Journey Pub

Een interessante combinatie tussen een binnentuin en een café. Je zit bij Journey Pub gedeeltelijk buiten maar toch ook weer niet. Overal vind je planten en leven. Er zijn zelfs speciale katten- en honden drinkplekken.

De menukaart zit in een koffertje, wat voor deze reiziger natuurlijk een pré is. De menukaart is een combinatie tussen traditionele Roemeense gerechten en de Europese keuken. Voor vegetariërs staan er ruim voldoende gerechten op de kaart.

Adres: Strada George Enescu 25, București
Openingstijden: 10.00 – 01.00 (of 03.00)

Hier wil je heen omdat het er zo fijn groen is.

Journey Pub Boekarest Roemenië
Journey Pub Boekarest Roemenië

Acuarela

Een artistieke, alternatieve, kunstzinnige plek is Acuarela. Acuarela is de bistro die hoort bij een wooncomplex voor kunstenaars. Denk aan allemaal vintage meubels afgewisseld met kunst van de verschillende kunstenaars. Er is een geweldig mooie, groene binnentuin die zeker niet geschikt is om in de winter in te zitten. Daarnaast zijn er geregeld Jazz-sessies, optredens en andere activiteiten.

Adres: Strada Polonă, Boekarest
Openingstijden: 12.00 – 00.00

Hier wil je heen om de ontzettend expressieve omgeving te ervaren.

Simbio

Op een ietwat vreemde locatie ergens midden in een woonwijk vind je dit fijne restaurant Simbio genaamd. Het is er altijd druk dus je moet wel vantevoren reserveren. Logisch ook want de inrichting is rustig, retro en fijn om met wat vrienden af te spreken. Simbio heeft een bar, een restaurant en ook nog eens een hele fijne binnentuin.

Adres: Strada Negustori 26, București, Roemenië
Openingstijden: elke dag van 10 tot middernacht

Hier wil je heen om de sfeer in de binnentuin te proeven

Simbio inrichting Boekarest Roemenie

Beautyfood

De naam suggereert iets heel anders, maar dit is eigenlijk een heel huiskamerachtig, klein plekje om te lunchen of te dineren. Er zijn maar zes tafeltjes en een kleine bar. De gerechten zijn niet uitsluitend vegetarisch. Er worden ook vleesgerechten geserveerd, maar de keuze voor niet-vleeseters is ruim voldoende. Probeer vooral de geweldige spinazielasagna. Zo romig!

Adres: Strada Jean-Louis Calderon 32, Boekarest
Openingstijden: 09.00 – 22.00, gesloten op zondag.

Hier wil je heen omdat het zo gezellig huiselijk is en fijn om te werken.

Beautyfood Boekarest bohemian Roemenie

Aubergine restaurant

Midden in hartje centrum vind je dit vintage restaurant met ontzettend creatieve gerechten op de kaart. Aubergine is geen standaard steak met aardappeltjes restaurant maar bijvoorbeeld wel twee soepen op één bord restaurant. De inrichting bij Aubergine is fijn ouderwets maar de menukaart is dan weer hypermodern op een tablet. Geen vervelende proppers voor de deur die je naar binnen proberen te trekken. Aubergine heeft genoeg aan mond-op-mond reclame om al jaren in het oude centrum van Boekarest te overleven.

Adres: Strada Smârdan 33, București
Openingstijden: elke dag van 12 tot 00

Hier wil je heen omdat het eten er creatief is en het geen vreetschuur is zoals de rest van de oude binnenstad.

Aubergine restaurant oude centrum boekarest Roemenie

Op zoek naar nog meer restaurant inspiratie?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.