Lissabon; de beste vegetarische hotspots

Lissabon is de perfecte plek om te genieten van vers vegetarisch eten in restaurants en barretjes op de beste locaties. Als vegetariër en misschien ook wel als vegan heb je keuze te over voor elk moment van de dag. In deze blog mijn vegetarische tips voor de beste spots om te ontbijten, lunchen of dineren. Helemaal onderaan de blog vind je een overzichtskaart met alle locaties.  

Liquid Lissabon

Liquid heeft verschillende filialen en staat bekend om sappen en smoothies van fruit en groenten, vers gemaakt, evenals wheatgrass shots. Ze gebruiken lokale en seizoensgebonden producten, geven de voorkeur aan BIO-producten, kiezen voor meel en volle granen en gebruiken biologisch afbreekbare verpakkingen. Bij Liquid kun je goed terecht voor ontbijt, lunch en snelle snack.

Locatie: Rua Nova do Almada 45A Lissabon (wijk Chiado)
Openingstijden: 08.30 – 19.30 – maandag tot vrijdag
10.30 uur tot 19.30 uur – zaterdag 

Liquid Lissabon Portugal

Mercado da Ribeira / Time Out market

Foodhallen poppen als paddestoelen overal uit de grond, zo ook in Lissabon. In 2014 geopend, gefinancierd door Time Out magazine en een evenbeeld van de foodhallen in Amsterdam, kun je bij Mercado da Ribeira/Time Out market altijd iets vinden wat je lust. Je vindt er meer dan dertig ondernemers en kunt er van alles eten: van grootse maaltijd tot een sandwich, hamburger of sushi, maar ook kaas, chocolade en verse shakes. De meeste gerechten kosten minder dan 10 euro per gerecht. Naast de vind je de traditionele markt, open van 06.00 uur in de morgen tot 14.00 uur ’s middags.

Locatie: Avenida 24 de Julho, Lissabon.
Openingstijden: 10.00 – 00.00 – zondag tot woensdag
10.00 – 02.00 – donderdag tot zaterdag 

Mercado da Ribeira Time Out market Portugal Lissabon
Mercado Da Ribeira Lissabon Portugal

Park bar

Lissabon is een heuvelachtige stad. Heuvelachtige steden lenen zich perfect voor panoramische rooftop barren. Een zeer geschikte kandidaat hiervoor is Park Bar. Relaxt, lekker casual en prachtig om hier de zonsondergang te zien! Park Bar zit bovenop een parkeergarage dus is misschien niet heel makkelijk te vinden, maar dat is zeker wel de moeite waard om wat beter je best voor te doen.

Locatie: Tv. André Valente, Lissabon (wijk Bairro Alro)
Openingstijden: open van 13:00 – 02:00 uur (dagelijks)

Farm Food Ink cafe

Ink Cafe is een superschatting café gerund door voornamelijk Israëli. Ze serveren erg goede falafel met een zelfgemaakt pittige saus (die echt heel pittig is!). Daarnaast maken ze verse tarwegrasshots maken en is alles op de kaart vegetarisch of veganistisch. De locatie is trouwens ook nog eens handig. Dicht bij de bekende Tram 28, vlak bij een uitzichtpunt over een groot deel van de rivier en de andere oever en in de super populaire wijk Alfama.

Locatie: Rua Marechal Saldanha 6, Lissabon
Openingstijden: open van 12:00 – 22:00 uur (dagelijks behalve op dinsdag) 

Ink Cafe Farm Food Portugal Lissabon

Lost In

Ik was heel graag hier langs gegaan maar Lost In was helaas gesloten op zondag. Wat een supersfeer lijkt hier te hangen (foto’s van Google, dus misschien niet heel betrouwbaar). Het is een soort moderne hippie bar/lounge met dakterras vanwaar je de hele stad kan zien. Je kunt in een privé cabana zitten of op relaxte kussens hangen. Alles is zeer kleurrijk en vrolijk.

Het menu is gemixt waardoor je ook met je carnivore vrienden hier prima terecht kunt maar gelukkig staan er ook ruim voldoende gerechten op voor vegetariërs zodat je niet weer die saaie geitenkaassalade hoeft te eten.

Locatie: R. Dom Pedro V 56 – D Lissabon
Openingstijden: maandag 16.00 – 00.00
dinsdag – zaterdag – 12.30 – 00.00
zondag gesloten 

Lost In restaurant en bar Lissabon Portugal
Fotocredits Lost In Restaurant

PSI

Al vijftien jaar serveren ze bij PSI de vegetarische gerechten en daarmee zouden ze wel eens een van de oudste vegetarische restaurants in Lissabon kunnen zijn. PSI ligt wel een stukje buiten het centrum van Lissabon en is dus wat lastiger te combineren met andere leuke restaurantjes. Ik ben hier zelf niet geweest, maar aangezien dit restaurant al vijftien jaar bestaat als vegetarisch restaurant, vermoed ik dat het best goed te eten zal zijn.

Locatie: Alameda St António Capuchos, Lissabon
Openingstijde: Maandag t/m zaterdag: 12:30 -15:30 en 19:30 – 22:30

Jardim de Cerejas

In het centrum van Lissabon, op loopafstand van metrohalte Baixa Chiado is een 100% vleesvrij restaurant te vinden; Jardim de Cerejas (vertaling: kersentuin). Het eten wordt in buffetvorm geserveerd. Je betaalt €9,50 (exclusief drinken en toetjes), maar dan mag je ook zo vaak op scheppen als je wil. Hier is echt voor ieder wat wils (vegatarisch, vegan, raw). Er is een uitgebreid koud buffet en drie warme gerechten.

De sfeer is een beetje zozo. Ik denk dat dit vooral komt doordat de inrichting nogal goedkoop voelt, maar het zit wel helemaal vol met locals dus het is er in ieder geval gezellig.

Locatie: Calçada do Sacramento 36, Lissabon (in de wijk Baixa-Chiado)
Openingstijden: elke dag van 12.00 – 15.30 en van 19.00 – 22.00

Tram 28 wijk Alfama Lissabon Portugal

Er zijn nog zo veel meer vegetarische plekken om uit te proberen dat deze lijst nog lang niet klaar is.

vegetarische restaurants Lissabon Portugal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.