De beste activiteiten voor Vancouver Island, Canada

Beren Vancouver Island Canada

De meeste mensen denken bij Canada aan sneeuw, beren en kou. Niet veel mensen weten dat Canada ook bijna tropisch kan zijn. Helemaal links onderin, vlak bij Vancouver, ligt Vancouver Island. Hier stijgen de temperaturen geregeld naar subtropische waarden, hier wandel je door met varens begroeide wouden en hier lig je op een zandstrand te genieten van de zon. Een totaal andere ervaring en een unieke plek in Canada. In deze blog deel ik mijn favoriete plekken op Vancouver Island.

Wandelen op Vancouver Island

Vancouver Island heeft een 75 km lange trail (West Coast Trail). Voor de luie mensen onder ons (waaronder ondergetekende) zijn er gelukkig ook heel veel korte wandelingen zoals de hikes in Pacific Rim National Park (nee zonder die aliens uit de film…. denk ik).

Wandel de Wild Pacific Trail

In Ucluelet start de beroemde Wild Pacific trail, dwars door het Pacific Rim National Park. Deze 14 kilometer lange wandeling volgt de kustlijn, met onder meer uitzocht op de Broken Group Islands. 

Je kunt in Pacific Rim National Park ook wandelingen van minder dan 2 km doen, maar je kunt ook dagen onderweg blijven. Eigenlijk voor elk type wandelaar is er wel iets van zijn of haar gading te vinden. Je vind Pacific Rim National Park aan de westkant van Vancouver Island in de buurt van Tofino.

Hele hoge bomen in Strathcona Provincial Park

De ondergroei op Vancouver Island is erg mooi. Overal grote varens en veel mos. Het geeft een beetje de vibe van een tropisch regenwoud maar dan kouder. Wat de bossen op Vancouver Island nog veel gaver maakt, zijn niet varens maar de reusachtige bomen in de oerbossen.

Wie zich nietig wil voelen tussen bomen kan op dit eiland zijn hart ophalen. Bomen van 80 meter hoogte zijn hier heel gewoon. De meest bekende plek is Strathcona Provincial Park in het hart van het eiland. Dit is het oudste beschermde natuurpark van British Columbia.

Vancouver Island Canada (10)

Surfen op Vancouver Island

Tofino Strand is het meest geschikte strand van Canada voor een surf avontuur. De westkust van Canada grenst aan de Pacific oceaan dus een wetsuit is een must want het is erg koud. Ps; uiteraard ben ik niet degene op onderstaande foto’s. Ik zat op het strand te kijken hoe anderen surfden.

Slapen op Vancouver Island

Vancouver Island Canada (32)

Slapen doe je het beste bij Terrace Beach Resort in Ucluelet of een van de andere beach resorts. Bij beach resorts moet je trouwens absoluut niet denken aan Costa Brava-achtige taferelen. Denk eerder: met een glas wijn in je hand bubbel je weg in je eigen bubbelbad, uitkijkend over de zee waar de zon langzaam in weg zakt. Veel huisjes hebben hun eigen jacuzzi op de veranda staan. Dus weer of geen weer, je zit altijd warm met je glas wijn in de hand. Check onderstaande foto’s van de zonsondergangen waar je vanuit je bubbelbad van kan genieten.

Vancouver Island Canada (3)

Orka’s op Vancouver Island

Het schijnt dat ze er zijn. Het schijnt dat je ze zelfs heel makkelijk kan zien. Maar alleen niet toen ik er was. Vier uur op volle zee, wind in mijn haren, maar geen orka te bekennen. Wel een paar mooie andere walvissen gezien en veel zeeleeuwen. De natuur is simpelweg niet te sturen dus moet ik ooit nog maar eens terug om alsnog orka’s te zien. Of misschien willen ze mij gewoon niet zien.

Naast orka’s vind je rondom Vancouver Island nog veel meer walvissoorten. Maar ook zeeleeuwen en bijzondere vogels. Je kunt zelfs een zeetour boeken waarbij je op zoek gaat naar beren.

Vancouver Island Canada (8)
Vancouver Island Canada (9)

Dieren op Vancouver Island

Naast orka’s in het water kun je op Vancouver Island nog veel meer wild zien. Zo zijn er beren, maar die kun je volgens mij beter spotten in de Rocky Mountains.

Op Vancouver Island is vooral het leven op het strand bij eb magisch. Wanneer het water zakt, vind je overal reusachtige zeesterren in de meest felle kleuren. Anemonen zwaaien naar je vanuit de getijdenpoeltjes en garnaaltjes schieten driftig heen en weer om alles opgeruimd te houden.

Vanwege de ligging van Vancouver Island heb je bij laag tij echt uren om je te vergapen aan al het prachtigs wat dan bloot komt te liggen. Zeesterren groter dan mijn beide handen samen, enorme schelpen, krabben, alles is groot, groter grootst. Het enige wat je hoeft te doen is een willekeurig strand met rosten vinden en een lange strandwandeling langs alle getijdenpoeltjes maken. Onderstaande foto’s zijn gemaakt op het strand bij Tofino.

De reis naar Vancouver Island

Ik ben een groot voorstander van het vliegtuig mijden wanneer ik in een land reis. Onderweg naar Vancouver Island kun je vliegen met een watertaxi of met de boot gaan. Vanaf de boot is de kans groter dat je gratis orka’s kan zien. Vanuit het vliegtuig is het uitzicht fantastisch. In dit geval zou ik dan ook niet per se tegen vliegen zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.