Review; paardrijden Tunesië, Djerba (meerdaagse vaste standplaats)

Djerba Tunesië Zitouna Stables paardrijden

Djerba is een eiland vlak voor de kust van Tunesië. Je hebt er fantastische stranden en fijne restaurants, maar wat je er vooral ook hebt zijn Arabische paarden. En precies daarom ging ik naar Djerba Zitouna Stables. Djerba Zitouna Stables wordt gerund door een Nederlandse vrouw die getrouwd is met een Tunesiër dus kun je ook nog lekker Hollands praten wanneer je het Frans of Arabisch zat bent.  

Paarden bij Djerba Zitouna Stables

Vrijwel alle paarden zijn Berber hengsten of Arabier hengsten. Ze worden in groepen gehuisvest, dus super diervriendelijk en uniek voor Noord Afrika. In Noord Afrika worden hengsten helaas nog steeds voornamelijk alleen gehuisvest zonder ruimte om te bewegen of enige vorm van sociale interactie. Bij Djerba Zitouna Stables is dat gelukkig helemaal anders. Daar staat het welzijn van de paarden voorop.

Maar het blijven hengsten, dus ze zijn niet voor beginners of mensen die geen gevoel voor paarden hebben. Daar staat dan wel weer tegenover dat je er fantastisch mooie dieren voor terug krijgt. Wat een spectaculaire paarden. En wat zijn ze fijn om te rijden.

Uitzicht tijdens de ritten

Ik maakte verschillende ritten over het eiland. Daarbij zag ik het strand en een schiereiland, oude ruïnes, dorpjes, kerken en de binnenlanden. Er is ook de mogelijkheid om te gaan zwemmen met de paarden. Ik ben in februari naar Tunesië geweest en dan is het zeker geen zwemweer maar ik zie op Facebook nog geregeld foto’s voorbij komen van mensen die bij Djerba Zitouna Stables gaan zwemmen met de paarden.

Djerba Tunesie (24)

We reden elke dag een paar uur. Sommige ritten reden we op een hoog gemiddelde met stukken in een hele stevige galop of lange stukken in draf. En toch was ik aan het eind van de ritten niet eens heel moe door de zeer comfortabele gangen van de paarden. Er wordt gereden met boomloze zadels, endurance zadels en Engelse zadels.  

2015-02-19 19.36.17.jpg

Accommodatie

Je slaapt op hetzelfde terrein als de paarden. Naast het woonhuis van de familie zijn er nog twee kleine verblijven. Hier slapen de gasten. Het zijn van die typische Tunesische witte huizen met een witte ommuurde tuin. De paarden staan binnen dezelfde muren dus ik hing elke ochtend, middag en avond bij de paarden rond. Geregeld spelen de hengsten met elkaar in de grote paddock wat enig is om te zien.

De accommodatie zelf heeft een eigen keuken met koelkast en gasfornuis. Er is een aparte slaapkamer en je eigen badkamer dus je bent van alle gemakken voorzien voor een zeer comfortabele paardrijvakantie.

Djerba Tunesie (35)
Djerba Tunesie paardrijden

Kosten

Er gaan rechtstreekse vluchten naar Djerba vanaf Amsterdam. Afhankelijk van je eigen flexibiliteit kun je voor minder dan 150 euro naar Djerba vliegen. Voor een week paardrijden betaalde ik 445 per persoon. Ik reisde met een vriendin met wie ik ook de accommodatie deelde. De accommodatie was geschikt om zelf te koken, dus als je geen zin hebt om uit eten te gaan, dan kun je ook prima je eigen eten koken.

Djerba Tunesie (23)

Halfpension is mogelijk tegen meerprijs. Ik heb een aantal keer meegegeten met de familie. Behalve dat het heel gezellig was, was het eten echt ontzettend lekker. 

Eindoordeel

Absoluut de beste prijs-kwaliteit verhouding van alle paardrijvakanties die ik heb gemaakt. In vergelijking met de andere paardrijtochten die ik heb gemaakt, was deze per dag te paard en per uur te paard het laagste in prijs. Fantastische paarden, hele fijne accommodatie en een super eigenaar die je helemaal het gevoel geeft thuis te zijn. Ik kan iedereen aanraden om hier zijn vakantie te vieren.

Djerba Tunesië Paardrijden

De enige minpunten waren 1) het wifibereik in de accommodatie en 2) de afgelegen locatie. Je kunt prima met een taxi naar de stad, maar het is zeker niet te lopen. Djerba Zitouna Stables ligt redelijk afgelegen ten opzichte van voorzieningen als restaurants, supermarkten en het strand. Uiteraard kun je dat prima zelf oplossen door een paar dagen een huurauto te regelen, een andere optie is een taxi. Wanneer je een dagprijs af spreekt met de taxichauffeur, kun je relatief goedkoop heel veel zien van het eiland. En daarnaast, waarom zou je weg willen wanneer je uren rond kan hangen bij de paarden als een echt pennymeisje?

Djerba Tunesie (11)

Voor meer tips over wat er allemaal te doen is in Djerba, klik hier. Je leest op die blog alles over de top 10 activiteiten en bezienswaardigheden op dit Tunesische eiland. 

Nieuwsgierig naar wat je verder op Djerba kan doen?

2 thoughts on “Review; paardrijden Tunesië, Djerba (meerdaagse vaste standplaats)

 1. Elke

  Oeeh, klinkt echt als een heerlijke paardenvakantie! Enkel dan wel jammer van de slechte ligging en wifi. Maar ondanks dat ziet het er wel top uit!

  1. My Wanderlust Diary

   Ik denk dat alle plekken waar ze veel paarden houden niet echt gunstig liggen ten opzichte van restaurants en voorzieningen. Niemand heeft zin om te gaan paardrijden in de bebouwde kom 😉
   Maar goed openbaar vervoer zou al wel iets schelen. Nu is Tunesië daar niet echt het land voor geloof ik.
   Ondanks dat je af en toe een taxi moet regelen is het echt een supergave plek om te verblijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.