De 5 beste stranden op Curaçao

Curacao strand gele bikini

Met het Nederlandse weer wat ons geen seconde teleurstelt qua druilerigheid is het fijn om terug te schrijven over zonnige oorden, tropische wateren en wuivende palmbomen.

Ik kan prima een dag helemaal niks doen, maar ik kan niet elke dag op dezelfde plek niks doen. Dus zo geschiedde; ik huurde een autootje om elke dag een ander strand te testen op Curaçao. Ik heb ze persoonlijk allemaal voor je geprobeerd, waar ik het zwaar mee heb gehad.

Cas Abao – snorkelen, natuur en wifi

Eerlijk is eerlijk. Ik ben ook een gewoontedier. Toen we uiteindelijk het perfecte strand gevonden hadden, had ik er geen probleem mee om daar wat meer dagen door te brengen. Cas Abao is een strand waar je alleen tegen betaling op mag, maar dat is het geld zeker waard. Er zijn voor de kust kunstriffen gecreëerd waar je uren boven rond kunt dobberen. Ik kreeg zelfs hoogtevrees van het extreem heldere water. Ik denk niet dat ik ooit in zulk helder water heb gesnorkeld. Een stukje verder in de baai is een ponton aangelegd waar je even uit kunt rusten voordat je weer verder snorkelt of waar je uren in de zon kunt bakken. Cas Abao heeft wifi, ligbedden en een gezellige bar met terras.

Mocht dit je nog niet overtuigd hebben; Cas Aboa is uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. En daar ben ik het helemaal mee eens. Ok, behalve dan misschien die leguaan die mijn strandbed probeerde te jatten.

Leguaan jat mijn stoel
Leguaan jat mijn stoel

Grote Knip op de westpunt van Curaçao

Geen grote strandtenten, geen luxe bedjes en heel veel zand. Ik vind het fijn als je op het strand niet zij aan zij ligt. Toen wij er waren was het strand praktisch leeg. Het is misschien niet het beste snorkelstrand omdat het rif wat verder uit de kust ligt. Het is misschien ook niet het beste strand qua voorziening omdat je alles zelf moet kopen. Maar het is wel een heel ruim en rustig strand. Het strand is trouwens gratis. Ook een plus.

Grote Knip strand Curacao
Grote Knip strand Curacao

Playa Lagun – wifi en piesende leguanen

Dit strand ligt tussen twee kliffen. De rotsen zijn perfecte plaatsen voor vissen en schildpadden om zich te verschuilen. De onderwaterwereld is hier zeer de moeite waard. Ik vond de golven wel wat lastig om door heen te komen. Playa Lagun heeft Wifi en een strandtent boven op een rotsklif. Daarnaast mag je hier legaal BBQ-en. Het is niet zo’n groot strand dus het voelt wel snel vol. Zeker met alle grote leguanen die er ook rond lopen of precies boven jou in de boom zitten en besluiten dat dat een goed moment is om hun blaas te legen.

Playa Porto Mari-frikandellen en snorkelen

Ook hier een prachtige onderwaterwereld, comfortabele ligbedden en wifi. Maar wat dit strand ook erg fijn maakt zijn de Hollandse patat en frikandellen 🙂
Yep, voor één dag was ik precies zo’n vakantieganger die alles heeft wat ze thuis ook altijd heeft en het net lijkt alsof je in Nederland bent, maar dan met zon en azuurblauw water.

Tropisch Curacao
Tropisch Curacao

Willemstad- niet mijn soort stranden

Ik ben zelf niet zo’n fan van de stranden in de buurt van Willemstad. Veel mooie stranden staan nu achter hekken van privé resorts. Soms kun je er dan nog tegen betaling op, maar vaak ook niet. De stranden die nog over zijn, liggen vol met mensen. Of je wordt het strand af geblazen door de harde muziek vanuit de strandtenten. Mocht je overnachten in Willemstad, dan zijn deze stranden wel lekker dichtbij.

Uitzicht vanaf de kade aan de overkant van Willemstad
Uitzicht vanaf de kade aan de overkant van Willemstad

Voor de volgende keer – Klein Curaçao

Het enige strand waar ik niet ben geweest is op het eilandje Klein Curaçao. Ik hoor van iedereen dat dit één van de mooiste plekken van Curaçao is. Die bewaren we dan voor een volgende keer.

20141126_090626

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.