De 5 beste stranden op Curaçao

Curacao strand gele bikini

Met het Nederlandse weer wat ons geen seconde teleurstelt qua druilerigheid is het fijn om terug te schrijven over zonnige oorden, tropische wateren en wuivende palmbomen.

Ik kan prima een dag helemaal niks doen, maar ik kan niet elke dag op dezelfde plek niks doen. Dus zo geschiedde; ik huurde een autootje om elke dag een ander strand te testen op Curaçao. Ik heb ze persoonlijk allemaal voor je geprobeerd, waar ik het zwaar mee heb gehad.

Cas Abao (ook wel Bon Bini Beach genoemd) – snorkelen, natuur en wifi

Eerlijk is eerlijk. Ik ben ook een gewoontedier. Toen we uiteindelijk het perfecte strand gevonden hadden in Cas Abao, had ik er geen probleem mee om daar wat meer dagen door te brengen. Cas Abao staat ook wel bekend als Bon Bini Beach. Bon Bini Beach is een strand waar je alleen tegen betaling op mag, maar dat is het geld zeker waard. Er zijn voor de kust van Cas Abao kunstriffen gecreëerd waar je uren boven rond kunt dobberen. Ik kreeg zelfs hoogtevrees van het extreem heldere water. Ik denk niet dat ik ooit in zulk helder water heb gesnorkeld. Een stukje verder in de baai van Cas Abao is een ponton aangelegd waar je even uit kunt rusten voordat je weer verder snorkelt of waar je uren in de zon kunt bakken. Cas Abao heeft wifi, ligbedden en een gezellige bar met terras.

Mocht dit je nog niet overtuigd hebben; Cas Aboa/ Bon Bini Beach is uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. En daar ben ik het helemaal mee eens. Ok, behalve dan misschien die leguaan die mijn strandbed probeerde te jatten.

GPS coordinaten: 12°13’41.4″N 69°05’30.4″W
Snorkelscore: supergoed
Voorzieningen: strandbedjesverhuur, strandbar, duikwinkel en wifi
Toegang: betaald

Leguaan jat mijn stoel
Leguaan jat mijn stoel

Grote Knip op de westpunt van Curaçao

Geen grote strandtenten, geen luxe bedjes en heel veel zand op strand De Grote Knip. Ik vind het fijn als je op het strand niet zij aan zij ligt met andere mensen. Toen wij op de Grote Knip waren, was het strand praktisch leeg. Grote Knip is misschien niet het beste snorkelstrand omdat het rif wat verder uit de kust ligt. Het is misschien ook niet het beste strand qua voorziening omdat je alles zelf moet meenemen. Maar Grote Knip is wel een heel ruim en rustig strand. Grote Knip strand is trouwens gratis. Ook een plus.

GPS coordinaten: 12°21’03.7″N 69°09’05.0″W
Snorkelscore: matig
Voorzieningen: wat rieten parasols, verder geen tot nauwelijks voorzieningen
Toegang: gratis

Grote Knip strand Curacao
Grote Knip strand Curacao

Playa Lagun – wifi en piesende leguanen

Playa Lagun strand ligt tussen twee kliffen. De rotsen zijn perfecte plaatsen voor vissen en schildpadden om zich te verschuilen. De onderwaterwereld is bij Playa Lagun zeer de moeite waard. Ik vond de golven wel wat lastig om door heen te komen. Playa Lagun heeft Wifi en een strandtent boven op een rotsklif. Daarnaast mag je hier legaal BBQ-en. Playa Lagun is niet zo’n groot strand dus het voelt wel snel vol. Zeker met alle grote leguanen die er ook rond lopen of precies boven jou in de boom zitten en besluiten dat dat een goed moment is om hun blaas te legen.

GPS coordinaten: 12°19’06.2″N 69°08’59.4″W
Snorkelscore: zeer goed
Voorzieningen: verhuur strandbedjes en parasols, wifi, restaurant
Toegang: gratis

Playa Porto Mari – frikandellen en snorkelen

Ook op Playa Porto Mari vind je een prachtige onderwaterwereld, comfortabele ligbedden en wifi. Maar wat dit strand ook erg fijn maakt zijn de Hollandse patat en frikandellen 🙂
Yep, voor één dag was ik precies zo’n vakantieganger die alles heeft wat ze thuis ook altijd heeft en het net lijkt alsof je in Nederland bent, maar dan met zon en azuurblauw water. Playa Porto Mari is een fijn strand. Niet heel groot. Weinig golfslag. Echt perfect om een lange dag naar de vissen te staren.

GPS coordinaten: 12°19’06.2″N 69°08’59.4″W
Snorkelscore: supergoed
Voorzieningen: wifi, strandbedjes (ik kan me niet meer herinneren of deze betaald waren), restaurant
Toegang: betaald

Tropisch Curacao
Tropisch Curacao

Willemstad – niet mijn soort stranden

Ik ben zelf niet zo’n fan van de stranden in de buurt van Willemstad. Veel mooie stranden staan nu achter hekken van privé resorts. Soms kun je er dan nog tegen betaling op, maar vaak ook niet. De stranden die nog over zijn, liggen vol met mensen zoals bijvoorbeeld Jan Thielbaai. Of je wordt het strand af geblazen door de harde muziek vanuit de strandtenten. Mocht je overnachten in Willemstad, dan zijn deze stranden wel lekker dichtbij. Persoonlijk houd ik meer van de stranden waar het iets rustiger is.

Uitzicht vanaf de kade aan de overkant van Willemstad
Uitzicht vanaf de kade aan de overkant van Willemstad

Voor de volgende keer – Klein Curaçao

Het enige strand waar ik niet ben geweest is op het eilandje Klein Curaçao. Ik hoor van iedereen dat dit één van de mooiste plekken van Curaçao is. Die bewaren we dan voor een volgende keer.

Op de blog van Reisprins kun je alvast lezen hoe een dag op Klein Curacao eruit ziet.

20141126_090626

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.