Wat te doen onderweg in Australië? Probeer eens de Big things

The Big Cow Queensland Australië

Australië is een onvoorstelbaar groot land. Je kunt er uren rijden zonder dat het landschap veranderd. Wat moet je met al die uren? Naar een stoffig, rood landschap staren word je waarschijnlijk niet echt gelukkig van. In deze blog mijn tips voor een roadtrip bingo in de vorm van bizarre landmarks.

Landmarks

In Australië zijn de afstanden groot. Australië staat op de zesde plek van grootste landen ter wereld. Hoe kun je jezelf bezig houden op zulke lange afstanden? Door Big Things te verzamelen.

Zowel Maarten als ik zijn gek op het verzamelen van “landmarks” al hebben we wel duidelijk een verschillende voorkeur voor wat er onder landmark valt. Maarten gaat voor de grote bouwwerken zoals de Eifeltoren, Christusbeeld in Rio of de Chinese Muur. Ik ben meer van de landschappen als Monument Valley (USA), Blue Lagoon (IJsland) of het Great Barrier Reef. Nu heeft Australië in beide categorieën wel iets in de aanbieding zoals het Sydney Operahouse en Ayers Rock. Maar wist je dat Australië ook een hele verzameling Big Things heeft?

The Big Cow
The Big Cow, Nambour Queensland

Wat zijn Big Things?

Ik heb geen idee waarom, misschien is het over gewaaid uit Amerika, maar Australië heeft aardig wat stadjes/dorpjes die enkel bekend staan om iets groots. Waar je in Amerika de grootste maiskolf, de grootste hamburger en de grootste pompoen kunt vinden, heeft Australië door het hele land ook dergelijke landmarks. In elke teritory zijn er tientallen te vinden.Bijna elk gehucht heeft wel iets waar ze zichzelf de beste in vinden. Maarten en ik hebben er een sport van gemaakt om ze allemaal te verzamelen. We rijden er gerust een paar kilometer voor om, of dwalen een tijdje door een dorpje tot we een local om hulp vragen omdat we de precieze locatie van het “Big Thing” niet kunnen vinden.

The Big Mango, Bowen Queensland
The Big Mango, Bowen Queensland

Waar kun je ze vinden?

Wij kwamen toevallig de eerste tegen in de buurt van Cairns. Daar vertelde een local ons dat er heel veel Big Things in Australië zijn. Ik kwam er achter dat er zelfs een eigen Wikipedia pagina is voor Big Things waar je ze per teritory terug kan vinden. Er zouden naar schatting ongeveer 150 objecten staan. Maarten en ik hebben er misschien 15 gezien dus we hebben nog wel even  te gaan. Goede reden om nog een paar keer terug te gaan naar Australië.

The Big Ned Kelly, Maryborough, Queensland
The Big Ned Kelly, Maryborough, Queensland

Er zijn zelfs zat mensen die Big Things gebruiken als reden voor een roadtrip. Je moet toch iets als reden aan geven om er weer lekker op uit te trekken 😉

Meestal zijn het voedselobjecten of gebruiksvoorwerpen die uitvergroot zijn. De Big Ned Kelly is wel een leuke uitzondering. Ned Kelly is een beroemde Australische bush ranger met een Ierse crimineel als vader. Kelly ontspoorde al vroeg met het stelen van paarden en later met het dood schieten van politie agenten. Uiteindelijk kreeg de politie hem te pakken bij een mislukte poging om een politie trein te laten ontsporen. Hij werd veroordeeld tot de doodstraf door ophanging. Zijn laatste woorden zouden geweest zijn “such is life”. Ze zijn het in Australië niet eens of hij nou een soort Robin Hood is of een losgeslagen, koelbloedige moordenaar. Wat hij ook is, wij staan er mee op de foto!

Mocht je nu in Australië zijn, begin ook met verzamelen. Het houdt je weken bezig 🙂

The Big Shell, Tewantin, Queensland
The Big Shell, Tewantin, Queensland

Keep calm and love Australia!

Zin om nog meer te tips te lezen over Australië?

Check dan onderstaande blogs.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.