5 keer travel food; eten perfect voor onderweg

China Fruit

Iedereen die veel reist, weet dat eten voor onderweg erg belangrijk is. In het buitenland gaat de bus niet altijd op tijd (of gewoon helemaal niet), heeft niet elk strand een strandtentje en bleek je toch ergens in de middle of nowhere te zitten met je hostel. Tja, dan heb je honger. Iets wat mij maar al te vaak is overkomen. Daarom deel ik met jullie mijn vijf noodrantsoenen voor op reis.

1. Muesli-notenbollen van de AH

Muesli-notenbollen kun je niet in het buitenland krijgen, maar je kunt er wel bijna je hele reis mee doen. Ik neem deze muesli-bollen van de Albert Heijn op bijna elke (werk)trip mee als noodrantsoen voor bijvoorbeeld een dag waarop mijn distributeur het niet nodig vind om voor drie uur ’s middags te gaan lunchen en ik al om tien uur ’s morgens honger heb. Ik heb geen idee waar deze bollen van gemaakt zijn, maar na twee volle weken zijn ze nog niet beschimmeld of keihard geworden. Ze zijn nog even lekker en vers als toen ik ze kocht. Langer dan twee weken heb ik niet getest hoe het ervoor staat met de eetbaarheid dus geen garanties dat deze bollen het redden op je rondreis van een jaar 😉 .

Musli bol AH

2. Fruit- of granola reep

De Sultana of Evergreen; wereldberoemde tussendoortjes voor de hongerige backpacker. Overal ter wereld zijn er allerlei varianten te vinden van deze fruit- of granola reep. Ze nemen relatief weinig ruimte in en stillen de ergste honger. Wanneer ik ze toevallig ergens zie liggen onderweg, koop ik er meteen een paar. Ze komen altijd van pas wanneer de bus waar je in zit vijf uur vertraging heeft. vegan granola bar

3. Fruit

Waar je ook ter wereld heen gaat, fruit is overal te krijgen. Mango’s aan de kant van de weg in Kenia, bananen in het regenwoud van Brazilië, bizarre vruchten in China, je hoeft er nauwelijks moeite voor te doen of je vindt wel ergens fruit. Het voordeel van fruit is dat je het zelf kan schillen en dus niet afhankelijk bent van de hygiëne maatregelen van de verkoper (lees; kleiner risico op die oh-zo gevreesde voedselvergiftiging).

China Fruit

Geen idee wat dit is, maar het is vast lekker (vrucht die ik tegen kwam in China)

4. Noodles

Een avondmaaltijd van fruit met een granola reep wordt niemand gelukkig van. Gelukkig zijn daar dan de cup noodles. Zeker in landen waar ik het avondeten niet altijd vertrouw (lees; de rimboe van Ethiopië bijvoorbeeld), zijn deze noodles een uitkomst. Je hebt alleen gekookt water nodig en je avondeten is klaar. Ik heb in mijn tas voor mijn werk altijd 1 verpakking met noodles zitten. Wanneer ik dan uitgeteld op mijn hotelkamer aan kom en ik te laat ben om nog te kunnen eten (of geen zin meer heb om nog naar het restaurant te gaan), dan kan ik met de waterkoker mooi mijn eigen avondeten maken.

5. Astronauten voedsel – zelfverwarmende maaltijden

De uitvinding van de eeuw; zelfverwarmende maaltijden. Wanneer je niet beschikt over een waterkoker, open vuur, gasfornuis of wat dan ook, dan is de zelfverwarmende maaltijd de beste uitvinding sinds de uitvinding van het wiel. Het eten zit in een speciale zak die warmte afgeeft zodra hij in contact komt met water. Na twaalf minuten is je warme maaltijd klaar om op te dienen.

6. Veilig water

Geen eten, maar wel heel belangrijk op reis; veilig drinkwater. Er is al veel te veel plastic op deze wereld dus ik koop nooit meer plastic flesjes. Ik ben over gestapt op een waterfles met ingebouwd filter. Niet een chemisch filter, nee een filter van de NASA wat zo goed werkt dat ik tegenwoordig uit elke sloot of kraan kan drinken (getest in Ethiopië, China, Kirgizië, etc.). Ik schreef er al meerdere blogs over zoals deze en deze over ziek zijn op reis. Voor elke backpacker is dit een onmisbaar item op reis. En wil je veilig een zelfverwarmende maaltijd maken of noodles, dan is deze fles een uitkomst. Geen afval, geen gedoe met lokale valuta, wisselgeld, winkeltijden of het überhaupt vinden van een winkel.

Water to go fles in Kirgizië

Water to go fles in Kirgizië

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.