Mijn ultieme reislijst

Hardangerfidde plateau Noorwegen

Zo veel mooie plannen, zo veel mooie bestemmingen en zo veel mooie herinneringen. Ik heb al ontzettend veel mooie reizen gemaakt en nog veel meer mooie herinneringen gecreëerd. Gelukkig is het einde nog lang niet in zicht en blijft er eeuwig iets nieuws te ontdekken. In deze blog mijn eeuwig wijzigende wishlist maar voorlopig wel mijn ultieme reislijst. Mis ik nog iets wat zeker op deze lijst thuis hoort?

Aan het einde van dit jaar heb ik 50 van de 196 landen ter wereld bezocht. Dat klinkt als heel veel, maar als je op mijn scratchmap kijkt, vraag je je af welke 50 landen dan, want er is bijna niks ingekleurd. Tja, als je landen als Swaziland en Kroatië bezoekt, dan zie je deze ook bijna niet terug. Gelukkig is mijn scratchmap niet leidend in mijn keuzes en vind ik de beleving in het land zelf een heel stuk belangrijker, want Swaziland en Kroatië zijn zeker wel de moeite waard om heen te gaan ondanks hun kleine formaat!

Hieronder mijn lijst met bestemmingen die helemaal bovenaan mijn wensenlijst staan:

 • In Alaska ijsberen spotten
 • Lake Baikal in Rusland in de winter
 • Camper relocation roadtrip door Australië van Sydney naar Perth
 • Egypte de Piramides bezoeken
 • Rwanda door het regenwoud trekken
 • Ergens eindelijk eens orka’s zien, maakt me niet uit waar
 • Costa Rica dieren spotten in de jungle
 • Madagaskar de evolutie in actie zien
 • Mauritius omdat ik altijd al op een tropisch eiland wilde zijn
 • Snorkelen op Bonaire

Tropisch Curacao

Want snorkelen op Curacao was fantastisch!

 • Antarctica voordat het weg gesmolten is
 • Midlife retirement roadtrip door Noord Europa, Centraal Azië, het Midden Oosten en Oost Europa.
 • Verdwalen in de woestijn van Namibië
 • Te paard door het Andesgebergte in Argentinië/Chili

tocht te paard door Tien Shan gebergte Kirgizië Shepherds Way trekking

Want die paardrijtrip door de bergen van Kirgizië vraagt om meer

 • De andere helft van IJsland zien
 • Naar de Danakil depression in Ethiopië
 • Het gelukkigste land ter wereld – Buthan – bezoeken
 • Belize; want ik wil naar dat eiland waar What About Her over schreef
 • Op yogaretreat in Zwitserland of Oostenrijk en dan mijn yoga oefeningen doen met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Alpen

Paradise Valley Marokko (4)

Want die yoga-retreat in Marokko is zo ontzettend goed bevallen dat ik dit erin ga houden.

Een mooie lijst om over een paar jaar nog eens op terug te kijken. Waar ben ik dan geweest en waren er bestemmingen mijn droombeeld niet waar hebben kunnen maken?

Wie heeft er nog must-see of must-do bestemmingen aan toe te voegen?

One thought on “Mijn ultieme reislijst

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.