Bijzondere overnachtingen in Queensland, Australië

Australië is een land met fantastische uitzichten, mooie stranden, fijne mensen, maar niet echt met bijzondere gebouwen, bijzonder architectuur of een hele lange geschiedenis. Het is geen Italië of Frankrijk als je door het centrum van een stad in de provincie Queensland loopt. In deze blog mijn favorieten om je reis door Queensland, Australië wat op te leuken qua overnachtingen.

Voor het overnachten in met name Queensland was het het makkelijkst om gewoon van motel naar motel te reizen, maar heel inspirerend was het niet. Al is onderstaand uitzicht absoluut geen straf natuurlijk ;). Als moderne hippie ben ik niet zo van de eenheidsworst. Alle motels gaan na een tijdje in elkaar over en ik kan ze me nauwelijks nog herinneren. Dus toen Maarten voor zijn werk in Australië moest zijn, ben ik er achteraan gereisd om een maand samen langs de oostkust te trekken (tja je moet wat als je elkaar wilt zien wanneer je allebei een internationaal beroep hebt 😉 ).

Australië roadtrip zonsopkomst
Fijn uitzicht vanuit de slaapkamer

Maar het is ons gelukt om toch een paar hele mooie, bijzondere of grappige plaatsen te vinden om te slapen in Queensland, die ik graag met jullie deel.

Charters Towers in de binnenlanden van Queensland

De meeste mensen trekken in Queensland langs de oostkust naar beneden (of naar boven). Maar reis je een heel klein stukje landinwaarts, dan heb je daar al totaal andere landschappen. Maarten en ik waren na 2 weken uitzicht op het strand en weinig afwisseling in het landschap van Queensland, wel een beetje klaar met die mooie zonsondergangen. Ja, ik weet dat dit een vreselijk eerste wereld probleem is.

Maar goed, we wilden van dat saaie uitzicht af dus we besloten om in Queensland meer landinwaarts te rijden naar Charters Towers. Charters Towers was oorspronkelijk (sinds 1870) opgericht omdat er goud was gevonden. Charters Towers was zelfs zo groot dat het zijn eigen beurs (zoals de AEX) kreeg. Na een tijdje was goud niet meer rendabel en verdween een groot deel van de mijnindustrie, maar het oude karakter is gebleven.

Charters Towers Queensland Australië
Charters Towers
Charters Tower Queensland Australië
Charters Tower met retro filter

Imperial hotel – Ravenswood

Niet heel ver bij Charters Towers vandaan ligt een heel klein mijnwerkers-dorpje genaamd Ravenswood; onze bestemming voor de nacht. Dit dorpje heeft nog een heel aantal actieve mijnen. We sliepen in het Imperial Hotel. Het is een hotel met een hele lange historie. Er is zelfs een hele Wikipedia pagina aan gewijd. Wij waren er op vrijdagavond. Dat is ook de avond dat alle mijnwerkers hun net verdiende geld komen besteden in de bar onderin het hotel. Als je niet tegen geluid kan, dan kan ik je dit hotel niet aanraden op vrijdagavond. Als je wel van een drankje houdt, dan is dit de perfecte bar om helemaal tussen de locals op te gaan.

Het is een supermooi, vintage, retro hotel. Alles lijkt (of is misschien) wel origineel. De bedden leken wel uit een museum te komen. Of eigenlijk, we weten zeker dat die uit het museum kwamen, want we hadden ze die middag zien staan in een oud museum van Charters Towers. De inrichting van de bar leek zo uit een oude film te komen. Echt een heel leuk hotel om even van de gebaande paden van Queensland af te gaan en eens ergens anders te slapen dan in zo’n standaard motel. Tijdens het ontbijt zagen we de kangoeroes voorbij wandelen en het is maar een paar uurtjes van de standaard route die iedereen rijdt, af.

Imperial Hotel Queensland Australië
Imperial Hotel Queensland Australië
Imperial Hotel Queensland Australië

Overnacht op het Great Barrierreef

Maar we hebben meer toffe plekken gevonden om te overnachten. Net als iedereen wilden wij ook graag naar het Great Barrierreef. Om het maximale eruit te halen, hebben wij twee dagen en twee nachten op een catamaran meegevaren. Hier slaap je ook op. Het is fantastisch om de zon onder te zien gaan op het water en de volgende ochtend ook weer wakker te worden op het water.

We deelden een boot met in totaal 8 mensen plus twee man personeel. Ik heb deze trip geboekt bij Sailing Whitsundays. De naam van de tour was On Ice. Het personeel was heel vriendelijk en gezellig. De andere mensen op de boot waren relaxt (geen straalbezopen backpackers 😉 ). Alles was schoon en werd gezamenlijk ook goed schoon gehouden. Ik werd niet zeeziek dus ook een zeer stabiele boot bij normaal weer. Ze hebben wetsuits, snorkels, peddleboards en kano’s aan boord. Alles bij elkaar een absolute aanrader. Misschien dat ik je kan overtuigen met wat foto’s?

Whitsundays zeilen Great Barrier Reef Australië
Whitsundays zeilen Great Barrier Reef Australië
Whitsundays zeilen Great Barrier Reef Australië

Wil je meer tips voor je reis door Queensland?

Check dan onderstaande blogs.