De 9 lekkerste hotspots voor ontbijt in Arnhem

Lola's Arnhem ontbijt Banana pancakes met fruit

Soms word je wakker en is er nergens in huis eten te vinden. Of misschien ben je een weekendje weg in Arnhem en wil je gezellig samen ontbijten buiten de deur. In deze blog de fijnste plekken in Arnhem die al vroeg in de ochtend jou willen helpen met je maag vullen.

1. MAMS coffee & more

Deze hotspot kwam ook al voorbij in mijn blog voor lekkerste vegetarische restaurants van Arnhem en verdiend zeker ook een plek in de ontbijtlijst. Van alle ontbijttips in deze blog is MAMS coffee & more het vroegst open. Door de weeks kun je hier al om 07.00 uur terecht voor een goede groente- of fruitsmoothie. En natuurlijk kun je er nog meer krijgen dan alleen een sap-ontbijt. Granola’s, muffins, croissantjes, eieren, etc.

Waar: Willemsplein 45, Arnhem
Openingstijden: maandag tot en met woensdag van 07.00 tot 21.00 uur, donderdag en vrijdag van 07.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 08.00 tot 22.00 uur en zondag van 11.00 tot 20.00 uur.

Mams coffee and more arnhem

2. Lola’s

Ook Lola’s werd al vermeld in de lijst met Arnhemse vegetarische hotspots. Met de super centrale locatie recht tegenover het Centraal Station van Arnhem is Lola’s de perfecte stop om te ontbijten voordat je op de trein springt naar je volgende avontuur.

Lola’s heeft ruim voldoende vegetarische opties, zalige taartjes en vrolijk gekleurde macarons.

Waar: Stationsplein 13, Arnhem
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur (woensdag dicht) en zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Lola's Arnhem
Lola's Arnhem ontbijt Banana pancakes met fruit
Lekker ontbijt bij Lola’s

3. Walt

Walt heeft een fijn ontbijt voor twee met verse toast, verse croissants, verse jus, verse yoghurt en nog veel meer lekkers. Walt is vooral een plek waar je ’s morgens heen gaat om wakker te worden met een krantje. Er is een hoekje met fijne fauteuils. Of zak lekker onderuit op de zachte bank. Voor mensen die graag rechtop ontbijten; je kunt er ook gewoon op harde stoeltjes zitten hoor.

Waar: Koningstraat 16B, Arnhem
Wanneer: elke dag van 08:00 tot 18:00 uur

4. Caspar

Caspar ligt net buiten het centrum van Arnhem in het superhippe Modekwartier. Hier komt de “echte” Arnhemmer wakker worden in plaats van de toeristen. De sfeer is er huiselijk. En rustig als je niet van al dat lawaai en visueel geweld van het centrum houd.

Het ontbijtaanbod bij Caspar is niet groot, maar wel eens wat anders dan de omelet en croissant. Denk bijvoorbeeld aan minipancakes met rozijnen en spek.

Waar:  Elly Lamakerplantsoen 2, Arnhem
Openingstijden
: de hele week van 09.00 tot 00.00 of 02.00 op vrijdag en zaterdag.

Caspar Arnhem ontbijt Modekwartier

5. Hemels

Wentelteefjes, bosbessenpannenkoek, fruitsmoothies, taartjes. De ontbijtkaart van Hemels is echt ontzettend lekker. Zelfs na een zware vrijdagnacht stappen en veel te laat uit je bed komen, kun je terecht bij Hemels. Zoals ze zelf zeggen: “Omdat het altijd wel ergens in de wereld ochtend is serveren we het ontbijt de hele dag!”

Oh en je kunt ook prosecco bij je ontbijt bestellen!! En er is altijd wel iets te vieren toch?

Waar: Kerkstraat 3, Arnhem
Openingstijden
: dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur en zondag van 10.00 tot 17.30 uur.

Hemels ontbijt taarten granola Arnhem

6. Dudok

Al zo lang ik me kan herinneren is Dudok te vinden in Arnhem, en dat is inmiddels al 25 jaar. Elke ochtend zijn er mensen te vinden die er genieten van een ontbijt en een krantje of een van de andere bladen op de leestafel. De ontbijtkaart is misschien niet heel origineel of uitgebreid, maar de sfeer maakt Dudok de moeite waard. Het is de perfecte plek om wakker te worden.

Waar: Koningstraat 40, Arnhem
Openingstijden: maandag tot en met woensdag van 09.00 tot 22.00 uur, donderdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur en zondag van 10.00 tot 22.00 uur.

Dudok Arnhem ontbijt tips

7. Anne&Max

Vlakbij de Eusebiuskerk is Anne & Max te vinden. Anne & Max is een franchise concept en ze zijn inmiddels in meerdere steden door heel Nederland te vinden.

De keuze op het ontbijtmenu is echt groot. Van een smoothiebowl met tropisch fruit tot omelet met tomaat, spinazie en vegetarische bacon. Het ontbijt voor 2-personen (of meer) is een echte aanrader. Dan krijg je van alles wat, zoals warm bananenbrood, soja yoghurt met zelfgemaakt granola, verse jus, en nog veel meer. Zorgt ervoor dat je op de vroege ochtend in ieder geval geen keuzestress krijgt en overal wat van kan eten.

Waar: Bakkerstraat 50, Arnhem
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur en zondag van 09.00 tot 18.00 uur.

twee persoonsontbijt Anne en Max Arnhem

8. Bonnie little cafe

Bij Bonnie Little Cafe heb je echt de perfecte ochtendvibe. Oke, toegegeven dat 10.00 uur al aardig laat is voor ontbijt, maar de echte nachtbrakers moeten natuurlijk ook ergens ontbijten.

Ze hebben een kunst van koffie gemaakt en serveren geen gerechten waar dieren voor dood zijn gegaan. Ik had een ontbijt met kokosyoghurt, granola en fruit, knoflookbrood (ps: geniaal voor in de ochtend als je de rest van de dag niemand om je heen wilt hebben), en verse jus.

Ze hebben trouwens ook heel vee lekkere taartjes!

Waar: Nieuwstad 2, Arnhem
Openingstijden: woensdag – zondag 10 – 17 uur  

Bonnie ontbijtcafe Arnhem

9. De Tostibar

Voor de wat late ontbijters kun je op de meeste dagen vanaf 9.30 bij de Tostibar terecht voor een goed zwaar ontbijt. Ik ben echt verslaafd aan kaas dus wat mij betreft is het altijd een geschikt moment voor een tosti. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om op dit vroege tijdstip de tosti’s met blauwschimmelkaas over te slaan en voor iets neutralers te gaan.

Waar: Koningstraat 69a, Arnhem
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 of 18.000 uur. Zondag 10.30 – 17.00

tostibar Arnhem
tostibar Arnhem

Liever later op de dag wat eten?

One thought on “De 9 lekkerste hotspots voor ontbijt in Arnhem

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.