Berlijn; vegetarische hotspots in de wijk Mitte

Groen restaurant House of Small Wonders Berlijn Duitsland

Berlijn Mitte is misschien wel de hipste wijk van Berlijn. De perfecte plaats voor hippe, unieke, bijzondere en fijne vegetarische restaurantjes. In deze blog mijn acht favorieten in deze populaire wijk in Berlijn.

1. Cookies Cream – 100% vegetarisch

Cookies Cream, is misschien wel het restaurant met de meest vage ingang ooit. Ergens tussen allerlei pakhuizen, in een slecht verlicht steegje, zonder bordjes, op een plek waar je vooral een aflevering van CSI verwacht of zombies, is een slecht terug te vinden ingang naar restaurant Cookies Cream te vinden.

Blijkbaar heeft dit de mensen in Berlijn niet tegen gehouden, want dit Michelin sterren restaurant zit elke avond vol en moet ruim van tevoren gereserveerd worden. En wat een fantastisch restaurant is het. Laat je niet afschrikken door de zoektocht naar de ingang.

Wat kun je verwachten wanneer je eenmaal binnen bent? Een fijne sfeer met een hoog industrieel karakter en open keuken en ietwat minimale verlichting – vandaar de wat gebrekkige foto’s, maar Google is your friend als je meer foto’s wilt van Cookies Cream. Maar wat dit nog veel fijner maakt is dat de gehele kaart vegetarisch is en eens een keer niet bol staat van de geitenkaas quiche, bietensalade en aubergine lasagne.

Locatie: Behrenstraße 55, Berlin Mitte
Goed om te weten: Cookies Cream valt in het hogere prijssegment
Vooraf reserveren is een heel slim idee!

Cookies Cream Mitte Berlijn Duitsland
Cookies cream Mitte Berlijn inrichting

2. Bar & Restaurant Kopps – veganistisch

Bij Kopps zeggen ze: we make vegetables sexy for you. En dat doen ze inderdaad. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat het vooral ook heel sexy wordt door de manier waarop ze de borden opmaken. Het oog wil ook wat natuurlijk en je ogen komen bij Kopps niks tekort. Qua smaak zijn sommige gerechten wat vlak van smaak.

Kopps serveert 100% veganistische gerechten. Er wordt geen gebruik gemaakt van vleesvervangers, dus alle gerechten moeten volledig opgebouwd worden uit groente, fruit en andere niet dierlijke ingrediënten. Uiteraard zijn de producten vers (mag ook wel voor die prijs).

Locatie: Linienstr. 94, Berlin Mitte
Goed om te weten: dit restaurant moet je van tevoren reserveren en het valt in een hogere prijscategorie

3. Chipps – bijna 100% vegetarisch

Chipps is een aangename plek voor ontbijt, lunch of diner. Een fijne industriële inrichting, al is het misschien tegenwoordig juist wel cliché aan het worden om alles maar gewoon onafgewerkt te laten onder het mom van industrieel. Maar goed, je kunt er dus goed zitten.

Dit restaurant is standaard vegetarisch voor alle gerechten, maar je hebt voor de meeste gerechten een optie om er eventueel vlees aan toe te voegen. Wil je bijvoorbeeld bij de lunch een ei met spek, dan wordt deze standaard met vegetarische spek geleverd en op aanvraag kun je er bacon bij krijgen.

Adres: Jägerstraße 35, Berlin-Mitte

Chipps Berlijn Duitsland
Vegetarische lunch Chipps Berlijn Duitsland
Vegetarisch ontbijt met vega-worstjes

4. Daluma – raw en vegan

Daluma is precies wat je je van een Detox-hangout mag verwachten. Reken op spinazie shakes, quinoa salades, chia zaad pudding en nog veel meer in de categorie ‘veganistische gezonde maaltijden’.  Voor sommige mensen zal dit misschien net een stapje te ver zijn.

Daluma was een van de eerste restaurants die deze super hippe quinoa, vegan, raw trend naar Berlijn bracht jaren geleden. Het menu bij Daluma is echt alleen maar gezond, gezonder, gezondtst, met allerlei twijfelachtige gezondheidsvoordelen voor allerlei ingredienten. Maar als je dat even negeert, dan kun je bij Daluma tenminste wel eens iets anders eten dan altijd maar diezelfde steak, slappe friet en broccoli.

Locatie: Weinbergsweg 3, Berlin Mitte

5. Momos – vegetarisch

Dumplings; ik ken ze eigenlijk alleen uit Oost Europa, maar dat kan ook komen omdat ik nooit naar Azië ben gereisd. Momo’s serveert biologische, vegetarische dumplings. Super geschikt voor een snelle hap, want heel betaalbaar en heel snel klaar.

Grootste nadeel vond ik dat het er vrij lawaaiig is dus dat het niet echt een plek is waar je een paar uur gaat zitten werken of bijkletsen met vrienden.

Grappig feitje: ze draaien voor 100% op groene energie en alle take-away verpakkingen zijn composteerbaar en recycelbaar.

Adres: Chausseestraße 2, Berlin Mitte

Momos dumplings Berlijn Duitsland
Dumplings Mitte Berlijn Momos Duitsland

6. Yoli (Frozen Yogurt) – vegetarisch

Niet een volledig restaurant maar ook desserts zijn onderdeel van je maaltijd toch? Bij Yoli kun je de beste Frozen Yoghurt van Berlijn krijgen (althans dat zeggen ze zelf).

What better way to end than on a sweet note? Yoli heeft meerdere vestigingen in Berlijn dus er is er ongetwijfeld eentje bij jou in de buurt wanneer je na een dag winkelen zin hebt in een frozen yoghurt, of wanneer het restaurant waar je hebt gegeten geen geschikte desserts serveert. Alleen de vestiging op Schuchmanns in Kreuzberg: Paul-Lincke-Ufer 22 serveert veganistische frozen yoghurt.

Locatie: Münzstraße 11C , Berlin Mitte, maar er zijn nog andere locaties in Berlijn

Belangrijk om te weten: ze zijn alleen open tijdens de zomermaanden.

7. Little Green Rabbit – niet alleen vegetarisch

Little Green Rabbit is te vinden op maar liefst drie verschillende locaties. Zoals de naam al doet vermoeden is Little Green Rabbit de plek voor salades. Meer dan de helft van alles wat je op de kaart kunt vinden is vegetarisch. Maar toegegeven, je moet wel van salade houden.

Locatie: Jägerstraße 27, Berlin Mitte

Goed om te weten: er zijn nog twee locaties van Little Green Rabbit

8. House of Small Wonder – niet alleen vegetarisch

House of Small Wonder is echt een ontzettend fijne plek om heen te gaan. De entree alleen al is to-die-for. Als de breadpudding nog op de kaart staat, dan moet je die echt eten! Wat een geweldig, lekker, machtig, zoet, zacht toetje is dat.

Wat kun je verwachten als je binnen komt; een soort retro jungle. Eerst wandel je via een wenteltrap naar de volgende verdieping waar je verwelkomt wordt door een vrolijke inrichting.

Locatie: Johannisstraße 20, Berlin Mitte

Goed om te weten: ze accepteren geen kaarten, alleen cash.

Groen restaurant House of Small Wonders Berlijn Duitsland
pudding House of Small Wonders Mitte Berlijn Duitsland
House of Small Wonders Berlijn Mitte Duitsland

Ga je liever winkelen in Berlijn?

3 thoughts on “Berlijn; vegetarische hotspots in de wijk Mitte

  1. labellabora

    Heerlijk geschreven artikel. Deze hotspots ga ik onthouden voor als ik ooit naar Berlijn ga. Ik ben er nog nooit geweest, dus het staat sowieso nog op mijn lijstje. 💛😊

    1. My Wanderlust Diary

      Mocht je na je bezoek in Berlijn nog nieuwe tips hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag. Restaurants veranderen tegenwoordig zo snel, dat ik het idee heb dat wanneer een blog online staat, het al bijna achterhaalde info is, dus nieuwe ideeën zijn altijd welkom 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.