USA: route, budget en hoogtepunten van vier weken West Amerika

Zonsopkomst Death Valley rondreis Amerika

Als je van natuur houdt, dan is West Amerika een waar walhalla aan natuur. Van borrelende modderpoelen tot besneeuwde bergtoppen en van de grootste, dikste, hoogste bomen ter wereld tot gapende scheuren in de aarde. In een relatief klein gebied in West Amerika reis je in een paar uur van het ene uiterste naar het andere. Wil je liever niet al te veel moeite doen met het uitstippelen van de perfecte route? Check dan deze blog met route tips, budget en highlights van West Amerika.

Route rondreis vier weken West Amerika.png
De eerste twee weken van de reis – startpunt Los Angeles
De tweede twee weken van de reis – eindpunt Los Angeles

Dag 1 – 3: Los Angeles, Route 66 en de Grand Canyon

Deze rondreis maakten we in mei. Dan heb je een idee hoe je alle verhalen qua weer en temperatuur moet plaatsen.

Vrijwel de hele eerste dag verlies met je elf uur durende vlucht naar Los Angeles vanaf Amsterdam. Vanwege de verschillende tijdzones win je wel weer aardig wat tijd. Vergeet niet dat naar Amerika er allerlei aanvullende veiligheidsprocedures zijn dus dat je zowel op Schiphol als in Amerika behoorlijk wat tijd kwijt gaat zijn met controles, douanes en security checks. Op de eerste dag haalden we meteen de auto op en reden we Los Angeles in. De luchthaven ligt midden in de stad, dus ver hoef je niet te rijden. Slaapplekken in Los Angeles zijn niet goedkoop. We sliepen in een boutique hotel aan Pacific Avenue (Venice) voor 150 dollar voor 2 personen.

Joshua Tree National Park

Op dag twee rijdt je Los Angeles uit naar Joshua Tree National Park. Een Joshua tree is een soort cactus boom die zeer fotogeniek is. Behalve over de joshua tree zelf, was ik niet echt enthousiast over Joshua Tree National Park. Het was een desolaat, droog, rotsachtig uitzicht met weinig afwisseling.

Joshua Tree National Park amerika rondreis
Droog en dor Joshua Tree National Park

We waren van plan om in de buurt van Joshua Tree National Park te overnachten, maar omdat de omgeving mij totaal niet trok, hebben we besloten verder te reizen. Dit is het grootste voordeel van niks boeken voordat je gaat; je hebt alle vrijheid om ergens juist wel of niet te blijven. Wij waren trouwens met vier volwassenen, en zelfs met vier volwassenen is het qua overnachtingen allemaal makkelijk ter plekke te regelen.

Route 66

Ter onderbreking van je autorit is Joshua Tree National Park wel een goede stop om even de benen te strekken. De dag eindigt in Laughlin. Wanneer je deze route rijdt, neem je ook een stuk van de wereldberoemde Route 66 mee. Laughlin heeft zeer goedkope accommodatie in verschillende casino’s. We sliepen voor 25 dollar per nacht in een zeer riante kamer.

Voorjaar Joshua Tree National Park Amerika rondreis
Route 66 Amerika
De wereldberoemde Route 66

Grand Canyon

Op dag drie reis je van Laughlin naar de Grand Canyon. Via deze route hadden we uitzicht op besneeuwde bergtoppen. De uitzichten worden steeds spectaculairder. Je passeert ook zoutvlaktes voor commerciële zoutwinning die een heel bijzonder uitzicht maken. Bij aankomst in Tusayan is het wat lastiger om een overnachting te vinden. Er komen jaarlijks miljoenen toeristen naar de Grand Canyon dus je moet niet al te kieskeurig zijn en je voorbereiden op een wat grotere hap uit je budget.

Tegen het einde van dag drie hadden we nog voldoende tijd om langs de Grand Canyon te lopen en te genieten van de zonsondergang voordat we ons in een slecht stakehouse een tot schoenzool gebakken lap vlees naar binnen probeerden te schuiven.

Reisafstanden:
Dag 1: Amsterdam – Los Angeles en daarna nog 10 km met de auto
Dag 2: Los Angeles – Joshua Tree National Park – Laughlin; 515 km (5,5 uur in de auto)
Dag 3: Laughlin – Grand Canyon (Tusayan); 320 km (3,5 uur in de auto)

Grand Canyon USA
Zonsondergang over de Grand Canyon

Dag 4 – 6: Grand Canyon, Monument Valley en Moab

Dag vier brachten we door bij de Grand Canyon om deze nog veel meer te ontdekken. Het is niet alleen dat ene uitzicht wat je op alle foto’s ziet. Grand Canyon National Park is een groot nationaal park waar je hele mooie wandelingen kan maken. Afdalen in de canyon is trouwens niet iets wat je zomaar doet. Vergelijk het met van die toeristen die denken even een rondje om het IJsselmeer te fietsen…. 😉 .

Grand Canyon USA rondreis

Wat ook een mooie manier is om de Grand Canyon te bewonderen is vanuit een helicopter. Je moet er bijna je organen voor verkopen, maar het is echt absoluut heel erg de moeite waard om een keer in je leven te doen. Wij boekten onze helicoptertour van een half uur bij Papilon. Dat kost je twee nieren of 200 dollar.

Monument Valley

Dag vijf was het plan om met een bootje te dobberen op Lake Powell, maar vanwege de wind hebben we het plan omgegooid en zijn we naar Monument Valley gereden. Monument Valley is absoluut een hele bijzondere plek met de rode rotsen die de grond uitkomen als buitenaardse bouwwerken. De harde wind die met het rode zand een gevoel geeft alsof je op Mars rond loopt en de weidse uitgestrektheid maakten dit voor mij misschien wel het meest spectaculaire park van Amerika.

Er zijn in en rondom Monument Valley maar zeer weinig plekken waar je kunt slapen. Het hotel binnen de poorten van het park is erg duur, buiten het park zijn op een paar minuten rijden een paar simpele trailer-campings.

Monument Valley Amerika

Canyonlands National Park en Moab

West Amerika is een regio van extremen. Tot nu toe lagen de temperaturen hoog, op een aantal dagen zelfs ruim boven de dertig graden. Op dag zes zou de temperatuur zo laag zakken dat we zelfs sneeuw hadden. Eindbestemming van dag zes was Moab; de stad voor de thrillseekers. Onderweg naar Moab kun je heel goed een stop maken in Canyonlands National Park. Dit park is in geologisch totaal verschillende gedeeltes opgedeeld. Van rivieren tot canyons en van rotsbogen tot bizarre rotsformaties. Het ligt een stuk hoger dan het gebied waar we vandaan kwamen, dus de temperatuur zakte rap naar 10 graden en af en toe sneeuw.

Reisafstanden:
Dag 4: Grand Canyon National Park
Dag 5: Grand Canyon – Monument Valley; 250 km (2,5 uur in de auto)
Dag 6: Monument Valley – Canyonlands National Park – Moab; 340 km (4 uur in de auto)

Canyonlands National park USA rondreis
Canyonlands National Park USA rondreis

Dag 7 – 9: Arches National Park, Zion National Park

De komende dagen vulden we met allemaal hele mooie nationale parken. Op dag 7 bleven we een extra dag in Moab om niet elke dag al onze spullen in te moeten pakken. Vanaf Moab is het maar 10 km naar de ingang van Arches National Park dus deze niet-reizen dag is perfect om in Arches National Park alle natuurlijke rotsbruggen te bestuderen.

Arches National Park Amerika rondreis

Dag acht was een lange dag in de auto. Maar het rare is dat in Amerika het vaak helemaal niet voelt als een lange zit. Het landschap is zo afwisselend en op de meeste plekken zo spectaculair dat de uren voorbij vliegen terwijl je eigenlijk alleen maar uit het raampje hebt gekeken. Ondanks dat je in de auto zit, zie je in West Amerika ontzettend veel wild vanuit de auto. En dan niet alleen vogeltjes, ook beren, elanden (soort van), prairiehonden en roadrunners zag ik al vanuit mijn autoraampje.

Wilde dieren rondreis west USA

Hippie Springdale

Op dag acht reden we naar Springdale. In Springdale hadden ze allemaal leuke winkeltjes, dus als je ergens niet van die dertig-in-een-dozijn souvenirs wilt halen, dan is Springdale daar erg geschikt voor. Springdale is een wat alternatieve, hippie achtige stad. Op zich wel fijn in het Plastic-Fantastic Amerika wat we tot dan hadden gezien.

Zion National Park

Dag negen overnachten we nog een keer in Springdale zodat we rustig Zion National Park konden bezoeken. Springdale ligt slechts 2 km bij de ingang van Zion National Park vandaan en is de perfecte uitvalsbasis voor dit park. Zion National Park mag je niet zelf in met je auto, dus kun je daar heel relaxt in een shuttle bus stappen en je overal naar toe laten rijden. Lees een uitgebreid verslag over Zion National Park op de blog van Travellers of the World.

Reisafstanden:
Dag 7: Moab en Arches National Park
Dag 8: Moab – Springdale; 550 km (5,5 uur in de auto)
Dag 9: Zion National Park

Dag 10 – 12: Las Vegas en Death Valley

We laten het groen achter ons en reizen naar Las Vegas om al ons over gebleven budget er doorheen te jagen. Grapje natuurlijk, maar een beetje gokken hoort eigenlijk wel bij de ervaring. Las Vegas is een stukje (verdorven) Amerikaanse geschiedenis die je niet over mag slaan. Daarnaast kost een overnachting er maar een paar dollar per nacht. We sliepen in het Luxor (die grote piramide) voor slechts 15 dollar per kamer.

Death Valley

Temperaturen stijgen in rap tempo. Las Vegas zat al weer boven de dertig graden en in Death Valley stijgt de temperatuur naar 40 graden!! Dit was op 4 mei om je een idee te geven van reisperiode. Bij 40 graden, strakblauwe lucht en geen zuchtje wind ga ik niet voor mijn lol wandelen dus behalve Badwater (het laagste punt in Death Valley) en de zoutvlaktes deed ik niks behalve in de schaduw van mijn hotel zitten.

In Death Valley zelf is de mogelijkheid om te overnachten. De meeste plekken gaan vanwege de hitten vanaf half mei dicht tot de temperaturen weer dalen.

In de avond zakt de temperatuur rap. Death Valley is de perfecte plek om de sterren te zien. Met in de wijde omtrek bijna geen omgevingslicht (althans niet zo veel als we gewend zijn) is de sterrenhemel overweldigend aanwezig. Zonsopkomst over de zandduinen is trouwens ook zeer de moeite waard om vroeg je bed voor uit te komen.

Op dag 12 reden we naar Lake Isabella. Helaas is het weer nogal veranderlijk. Was het in Death Valley nog 40 graden, was het bij Lake Isabella koud en winderig. We hielden het gezien voor vandaag en zijn lekker binnen gaan zitten met uitzicht over het meer.

Reisafstanden:
Dag 10: Springdale – Las Vegas; 270 km (3 uur in de auto)
Dag 11: Las Vegas – Death Valley; 240 km (3 uur in de auto)
Dag 12: Death Valley – Lake Isabella (Kernville); 280 km (3 uur in de auto)

Dag 13 – 15: Fresno, sequoia’s en Yosemite National Park

Van Kernville kun je een hele mooie slingerweg naar Sequoia National Park nemen. Hier rijdt je tussen allemaal Joshua trees door naar de ingang van het park. Je stijgt behoorlijk naar twee kilometer hoogte dus de sneeuw was ook weer terug. Het is heel bijzonder om tussen de torenhoge sequoia’s door de sneeuw te wandelen. Heel lang duurde die wandelingen niet, want we hadden er niet op gerekend dat er nog sneeuw zou liggen, dus we liepen allemaal in onze korte broek.

Sequioa National Park Amerika

Eindpunt van dag 13 was Fresno. Fresno is verkozen tot Least Livable City of the United States. Niet echt een titel waar je trots op moet zijn. Het was met recht een vreselijk stadje. Veel armoede, veel industrie en heel veel zwervers. Voordeel is dan wel dat je er ook maar weinig betaald om te slapen.

Yosemite National Park

Yosemite National Park was gedeeltelijk afgesloten door de sneeuw en landverschuivingen. Alleen de vallei was open begin mei. Hierdoor is het behoorlijk druk overal waar je heen gaat en voelt het meer als een stadspark dan als een wildernis. Zowel dag 14 als dag 15 maakten we verschillende wandelingen naar hoge watervallen en de wereldberoemde El Capitan in Yosemite National Park.

Reisafstanden:
Dag 13: Lake Isabella – Sequoia National Park – Fresno; 380 km (5,5 uur in de auto)

Dag 14: Fresno – Yosemite National Park; 240 km (3 uur in de auto)
Dag 15: Yosemite National Park 

Yosemite National Park Amerika

Dag 16 – 18: Yosemite, Redwood National Park en de kust

Nog een dag in Yosemite National Park om even bij te komen van de afgelopen twee weken rondreizen. Het weer was iets minder op het stuk waar we vanaf Yosemite heen zouden rijden, dus dan kun je maar beter blijven hangen waar het niet regent

Op dag 17 zitten we lang in de auto. Gelukkig zijn de snelwegen op dit stuk prima en konden we flink wat kilometers maken richting het noorden van California. Red Bluff was de makkelijkste tussenstop tussen Yosemite National Park en Redwood National Park aan de kust.

USA rondreis wilde dieren

Waarom we besloten om zo’n eind om hoog te gaan rijden in California? Doordat we onze accomodaties van tevoren niet hadden geboekt was onze route flexibel. Ik wilde heel graag naar Lassen Volcanic Park, maar vanwege de nog resterende sneeuw was dit park afgesloten en konden we ook via Yosemite National Park hier helemaal niet in de buurt komen. Dus zijn we uitgeweken naar andere plekken waar de sneeuw inmiddels al weg was; Redwood National Park.

Redwood National Park

Redwood National Park is waar een van de wereldberoemde Star Wars achtervolgingen is opgenomen. Ontzettend hoge bomen met hele grote varens als ondergroei geven je het gevoel alsof er op elk moment een dinosaurus de hoek om kan wandelen. Redwood National Park voelt als de prehistorie. Was Sequioa National Park nog ontzettend druk, nu kwamen we letterlijk geen kip tegen.

Reisafstanden:
Dag 16: Yosemite National Park
Dag 17: Yosemite National Park – Red Bluff; 500 km (5,5 uur in de auto)
Dag 18: Red Bluff – Redwood National Park (Trinidad); 320 km (4 uur in de auto) 

Redwood National Park USA rondreis
Check hoe klein ik ben bij die bomen

Dag 19 – 21: Avenue of the Giants, modderbaden en zeesterren

Trinidad ligt aan zee en is een zeer geschikte plek om even tot rust te komen na al die kilometers wandelen. Je kunt er zeehonden, zeesterren, otters, zee-annemonen en zeekomkommers tegen komen in de getijdenpoeltjes en op het strand. Bezoek bijvoorbeeld eens Humboldt Lagoon State Park. Wij zagen vanaf het strand een moeder en baby grijze walvis in de branding spelen. Het uitzichtpunt in Patrick Point State Park is ook wel grappig om te bezoeken. Hier vond je een heel klein vuurtorentje.

Patrick Point State Park USA rondreis

Avenue of the Giants

Op dag 20 verlieten we Trinidad nadat we eerst op Moonstone Beach een zeegrot bezochten. Deze is het best te bezoeken bij redelijk laag water. Onderweg naar Garberville (de eindbestemming op dag 20) rijdt je over Avenue of the Giants. Stap hier absoluut uit de auto, want dit wil je echt rustig bekijken. De autoweg slingert hier dwars tussen de enorme bomen door.

Avenue of the Giants USA

Calistoga en Old Geyser

Ben je inmiddels een beetje uitgewandeld? Wij ook, dus stopten we op dag 21 in Calistoga; het spa-hoogtepunt van de USA. In Calistoga zitten allemaal warmwaterbronnen en heilzame modder in de grond. Om te douchen hoeft het water bijvoorbeeld helemaal niet bij verwarmd te worden. Ze leiden het warme water uit de ondergrondse bronnen rechtstreeks naar jouw douche.

Calistoga is wel ontzettend duur en zit snel vol geboekt, dus ben je niet zo van de spa behandelingen, dan zou ik eerder stoppen of wat verder door rijden. Al kan ik me niet voorstellen dat een modderbad en massage iets kan zijn wat je niet lekker vind 😉 . Als alternatief zou je vlak bij Calistoga naar het Petrified Forest kunnen gaan. Dit is een oeroud bos met versteende boomstronken.

Reisafstanden:
Dag 19: Trinidad
Dag 20: Trinidad – Garberville; 240 km (3 uur in de auto)
Dag 21: Garberville – Calistoga; 245 km (3 uur in de auto)

Kust Calistoga USA Amerika

Dag 22 – 24: San Francisco, treintjes en wijn

Calistoga heeft vanwege de warmwaterbronnen ook een geyser die je kan bezoeken. Ik vond het absoluut niet de moeite waard. Je kijkt naar wat water wat uit de grond spuit en verder is er bijzonder weinig te doen daar. Ik zou deze geyser overslaan als ik jou was.

In Calistoga borrelde ik eerst in een modderbad, daarna werd ik afgespoten om vervolgens verder te borrelen in een aroma-bubbelbad, gevolgd door een stoomcabine, dekenpakking en een full-body massage. Nu begint het comfortabele deel van de reis.

Geyser Calistoga Amerika

Nappa Valley

We zijn namelijk aangekomen in Nappa Valley; de bekendste wijnstreek van Amerika. De meeste wijnproeverijen moet je flink voor betalen, maar Markham Vineyard bood een wijnproeverij voor helemaal niks aan. Of eigenlijk is het een groot visitor centre van het wijnhuis waar je de mogelijkheid hebt om hun wijnen uit te proberen.

Van Calistoga rijden we naar San Francisco. Aangezien dit maar een klein stukje is, hadden we in de middag genoeg tijd om een Golden Gate Bridge boottrip te maken door de haven van San Francisco. We vaarden om Alcatraz heen. Wil je Alcatraz trouwens bezoeken, dan is het handig om vooraf alvast kaartjes te open, want vaak zijn de toegangskaartjes weken van tevoren al uitverkocht.

Reisafstanden:
Dag 22: Calistoga
Dag 23: Calistoga – San Francisco; 120 km (1,5 uur in de auto)
Dag 24: San Francisco

Kust Californië Amerika rondreis

Dag 25 – 27: San Francisco, walvissen en de Big Sur

Wat je echt niet mag missen in San Francisco is een rit met de treintjes die daar door de straten rijden. Niet alleen omdat het superleuk is om te doen, maar ook omdat de straten van San Francisco tot de meest stijle straten ter wereld behoren, dus als je naar de haven loopt moet je alles ook weer om hoog lopen.

San Francisco lijkt qua keuken veel meer op de gezonden Europese keuken. In de staten Utah en Arizona waar de meeste Nationale Parken liggen vond ik de kwaliteit van eten echt bedroevend slecht. Veel voedsel uit pakjes en uit de magnetron, zelden verse producten of kwalitatief goede maaltijden.

San Francisco Amerika Alcatraz

Wanneer je eenmaal de kust hebt bereikt, komt daar grote verandering in. Al vanaf Redwood National Park zijn de ontbijtjes weer met vers fruit, dikke yoghurt, lekker brood en groente. San Francisco is de perfecte plek om in de smeltkroes van culturen allerlei verschillende keukens uit te proberen. Van raw-vegan tot chique Thais.

Monterey Bay – walvissen

Op dag 25 reizen we verder naar Monterey Bay. Van april tot midden december kun je in Monterey Bay bultruggen, blauwe vinvissen en dolfijnen zien. De bultrug is die walvis die je altijd op BBC documentaires ziet. Die met hun bek open in één hap een hele school met vis naar binnen werken.

Walvissen Monterey Bay Amerika

Big Sur en Hearst Castle

Van Monterey Bay naar Morro Bay op dag 26 reden we een van de meest beroemde autoroutes ter wereld. Waarom deze zo beroemd is? Omdat de uitzichten bijzonder spectaculair zijn. Of althans zo leek het, want een deel van de route was het behoorlijk bewolkt. Op deze route kom je vlak bij Hearst Castle een strand tegen wat helemaal vol ligt met zeeolifanten. Dat is een zeehond, maar dan minstens 20 keer zo groot en zwaar. Als je er daar heel veel van bij elkaar parkeert op een te klein strandje, dan krijgen ze ruzie (en stinkt het heel erg) wat alleen daarom al de moeite waard is om te stoppen.

De laatste drie dagen brachten we door in Morro Bay. Hier kun je zien hoe otters met stenen proberen de schelpen op hun buik kapot te slaan. Hoe pelikanen vissen in de baai door vanaf grote hoogte het water in te duiken. En vooral lekker te eten.

Oceano Dunes State Vehicular Recreation Area

Wist je trouwens dat je bij Oceano Dunes State Vehicular Recreation Area met je eigen auto het strand op mag? Zo’n kans laat ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan. Oceano Dunes is een heel groot duingebied, wat ook de moeite waard is om te bezoeken wanneer je niet zo’n fan bent van met de auto door het zand racen. Het is ongeveer 30 minuten rijden van Morro Bay richting Los Angeles.

Reisafstanden:
Dag 25: San Francisco – Monterey Bay; 200 km (2 uur in de auto)
Dag 26: Monterey Bay – Morro Bay; 300 km (3,5 uur in de auto)
Dag 27: Morro Bay

Dag 28 – 29: Los Angeles en terug naar huis

Op dag 28 reden we het laatste stukje van Morro Bay naar Los Angeles (325 km, 4 uur rijden) om daar eind van de dag op de luchthaven van Los Angeles op de vlucht terug naar Amsterdam te stappen. Vanwege de verschillende tijdzones en de vlucht van elf uur kom je pas op dag 29 weer aan in Nederland.

Rondreis Amerika USA
Regio Moab

Budget voor vier weken rondreis USA

In bovenstaande blog zie je her en der de prijzen voor de hotels al staan. In Amerika kun je prima voor 15 dollar per nacht slapen, maar ook prima voor 150 dollar per nacht. Sommige plekken, zoals Los Angeles en de Grand Canyon hebben zelden echte budget accommodatie. Terwijl buiten de grote steden echt prima slaapplekken voor een paar dollar te vinden zijn. Datzelfde geldt ook voor eten. Van 2 dollar per maaltijd bij een of andere smerige fastfoodketen tot zo-luxe-als-je-maar-kan-bedenken.

  • accommodatie: 40 dollar per nacht gemiddeld (tweepersoons kamer)
  • vlucht: 735 euro per persoon (met iets meer flexibiliteit kun je retourvluchten vanaf 300 euro vinden)
  • huurauto; 1.000 dollar inclusief onbeperkte kilometers en alle verzekeringen. We reisden met vier mensen, dus hadden een redelijk grote auto nodig voor de bagage en het eten. Een kleinere auto voor minder personen kan al vanaf 500 euro op AutoEurope bijvoorbeeld. Uiteindelijk kom je dan alsnog op dezelfde 250 euro per persoon uit die wij ook betaalden met onze grotere auto met vier personen. Al verwacht ik dat een klein autootje niet zo belachelijk veel benzine zal drinken.
Rondreis Amerika USA
  • benzine; we reden ongeveer 7.000 kilometer met een Amerikaanse benzineslurper. Benzine is niet duur in Amerika, maar het is alsnog best een deel van je budget.  We gaven ongeveer 900 dollar uit aan benzine. Daarnaast zijn er behoorlijk wat tolwegen in Amerika. Deze kun je gedeeltelijk vermijden, maar zeker rondom grote steden als Los Angeles is het bijna niet te doen om niet over de tolweg te rijden.
  • eten; goed, vers eten is behoorlijk duur in Amerika. Fastfood daarentegen kun je al voor 2 dollar per maaltijd krijgen.
  • overig: tja overig is een lastige post. Ga je wel met een helikopter over de Grand Canyon dan ben je meteen 200 dollar lichter. Wil je geen walvissen zien voor de kust in Californië dan bespaar je ook weer 100 dollar. De post ‘Overig’ is zo veel als dat je er zelf van maakt, dus ik heb hier geen bedrag voor ingevuld.

Om je een idee te geven van de totale kosten voor 4 weken rondreizen inclusief vlucht en alle overige uitgaven. Wij reisden voor ongeveer 3.000 euro per persoon voor vier weken met eigen vervoer en soms zeer luxe accommodatie en soms zeer goedkope motels. We maakten walvistochten, helikoptervluchten en namen modderbaden. Qua eten aten we geregeld buiten de deur, maar niet alle maaltijden. Zeker in de nationale parken namen we ons eigen eten mee als lunch.

Beste reistijd

  • Death Valley is extreem heet. In mei zaten we vlak voor de sluiting van alle accomodaties in Death Valley. Deze zijn van half mei tot oktober gesloten vanwege de hitte. Dan kun je dus alleen door Death Valley rijden maar er niet meer overnachten.
  • Lassen Volcanic Park en Yosemite National Park zijn van half oktober tot mei redelijk vol gesneeuwd. De lager gelegen gedeeltes zijn al eerder open, maar hele grote stukken waren in mei vanwege de sneeuw gesloten. Deze parken zijn juist geschikter om later in het seizoen te bezoeken.
  • De walvissen aan de kust zijn weer het beste te spotten tussen mei en oktober.
  • In de maanden juli en augustus hebben de Amerikanen ook vakantie en wordt het overal nog drukker en heel veel duurder. Wellicht dat dan op de bonnefooi rondrijden lastiger is omdat accommodaties volgeboekt zitten.
  • Orkanen komen in dat gedeelte van Amerika niet voor dus daar hoef je geen rekening mee te houden.
Big Sur Californië Amerika
Kust op de Big Sur route in Californië

Tips:

  • Ik had alleen de eerste overnachting gereserveerd en verder hebben we alles ter plekke opgezocht. We hadden in vier weken tijd slechts twee keer dat een hotel/motel waar we binnen liepen vol geboekt was en we naar de volgende moesten rijden. Dus je hoeft absoluut niet vooraf je hele route vast te leggen. Kijk juist welke plekken je de moeite waard vind om langer te blijven en welke plekken je liever snel over slaat of laat het afhangen van het weer waar je bent en waar je heen wilt.
  • Bereid je voor op alle weertypen, dus sneeuw, strandweer, extreme hitte, droogte en regenbuien.
  • Bijna alle nationale parken beschreven in deze blog bieden de mogelijkheid voor meerdaagse hikes, korte wandelingen, alleen met de auto erdoor rijden of meerdere korte wandelingen op een dag. Hierdoor kun je al lopend en rijdend verschillende stukken van een park zien in een relatief korte tijd.

Meer lezen over de highlights in deze blog?

Ik schrijf over verschillende nationale parken in deze blog. Voor meer details over deze parken zou ik een blog waar nog aan gewerkt wordt lezen. Hier vind je alles wat je moet weten van de verschillende parken en kun je nog beter beslissen hoeveel tijd je er zelf door wilt brengen. Dus sorry, maar hier moet je nog eventjes op wachten.

Onderweg rondreis Amerika (4)
Gewoon ergens onderweg in Amerika

One thought on “USA: route, budget en hoogtepunten van vier weken West Amerika

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.