Weekoverzicht #34; eindelijk SOA vrij, tijd voor sokken en mijn leven is binnen

Het officiële einde van mijn vrijwillige quarantaine kwam in zicht. Een periode waarin ik me zeer flexibel aan de regels hield. Het werd ook de week waarin ik hoorde eindelijk SOA vrij te zijn na jaren rondgelopen te hebben met het HPV virus. Maar eerst konijnenspam want die geven niks om SOA’s.

Een pad bovenop Loki; want niks zit zo lekker als een verwarmd vloerkleed.

Maandag; de heide staat in bloei

Na een lange werkdag pakte ik de auto naar Soura. Dat ding (de auto, niet Soura) staat zo veel stil dat ik af en toe maar met de auto ergens heen ga om te testen of die het überhaupt nog doet. Gelukkig laat mijn retro bakkie me nog steeds niet in de steek. Kon ik ook meteen op housewarming bij mijn moeder en de campingstoelen terug brengen voor hun vakantie.

Natuurtip: als je nu naar de heide gaat dan is deze helemaal paars. Alles bloeit volop. Zeker de Posbank – met zijn glooiende paarse heuvels – is een mooie plek om nu naar toe te gaan.

Netflix tip

W glebi iasu (The Woods). Een Poolse mystery thriller. Dit is voor het eerst dat ik een Oost Europese serie kijk. Deze stelt absoluut niet teleur. Het gaat over een kinder-zomerkamp waar twee dode kinderen en twee vermiste kinderen leiden tot een zoektocht twintig jaar later om erachter te komen wat daar nou is gebeurd. Verrassend spannend. Ik ben benieuwd of Netflix nog meer Oost Europese toppers in de aanbieding heeft.

Dinsdag; ik ben SOA vrij

In de ochtend belde de gynaecoloog me om na jaren van aanrommelen en slechte uitslagen van mijn uitstrijkjes te vertellen dat ik SOA vrij ben en dat ze geen slechte cellen meer kunnen vinden. SOA?!? Ja, het HPV virus (human papiloma virus) is een SOA. Een van de gevolgen van een HPV besmetting kan baarmoederkanker zijn. Inmiddels is er een vaccinatieprogramma tegen HPV, maar veel te veel meisjes zijn zo dom om zich niet in te laten enten.

13 van de 16 HPV varianten zijn agressief en veroorzaken samen ongeveer 70% van alle gevallen van baarmoederhalskanker (Bron: RIVM)

In tegenstelling tot vele andere SOA’s, komt je pas achter een HPV besmetting wanneer je stervende bent of wanneer je toevallig bij een reguliere check van het bevolkingsonderzoek met een slechte uitslag thuis komt. Voor alle mensen die denken dat ze aan veilige seks doen:

Omdat HPV heel besmettelijk is, kun je een infectie moeilijk voorkomen. Condooms verminderen de kans op besmetting, maar zelfs als je met condoom vrijt, kun je nog besmet raken met HPV. Zowel mannen als vrouwen kunnen het virus oplopen en doorgeven. 

Toen ik 15 jaar oud was, bestond het vaccinatie programma niet. Had ik me toen in kunnen laten enten, dan had ik niet vier jaar lang met allerlei slechte uitslagen, woekerende cellen en oneindig veel onderzoeken opgescheept gezeten. Dus mochten er jonge lezers deze blog lezen; laat je inenten! Want alle stress en onderzoeken zijn het absoluut niet waard. Voor meer betrouwbare info: check het RIVM of als je die niet vertrouwd met al die corona chaos: check SOApoli online. Of laat je extra bang maken met de NOS rapportage.

Tja, niet helemaal zoals het hoort

Woensdag; tijd voor sokken

De hitte is weg! Eindelijk! Mijn voeten raakten helemaal ontregeld toen ik ze weer sokken aan trok. Mijn leven is zo eentonig geworden, dat een dag sokken aan trekken de moeite waard is om te melden in mijn blog.

Nog veel leuker is het kadootje wat ik van Maarten kreeg. Hij had een mok laten maken met mij en de bunnies erop. Totally love it.

Netflix tip

Homefront. Whoopwhoop een film met Jason Statham geregisseerd door Sylvester Stallone. Ik kan je het hele plot uitleggen maar waar het in het kort op neer komt; geweld, schieten, drama, achterdocht, ontvoeringen. Je weet wel. Een toffe actiefilm. Had ik al gezegd dat Jason Statham erin zit? Jammer genoeg nergens met ontbloot bovenlijf. Daarom maar 4 sterren.

Donderdag; mijn leven is bezorgd

Ok, dat sokken-gebeuren was maar van korte duur. Het zweet brak me alweer aan alle kanten uit met nog een laatste warme stuiptrekking van de natuur (of ben ik gewoon in de overgang?!?). Gelukkig kwamen mijn blogboeken binnen om me af te leiden van de hitte. Ik wasde rest van de avond druk met het offline halen van mijn weekoverzichten en het herstellen van allerlei links overal in andere blogs. Mijn oude blogs doorbladeren bracht zoveel herinneringen terug. Van onze gefaalde vegan-probeermaand tot aan mooie reizen, van relatiecrisissen tot oneindig veel konijnenfoto’s. Het is een fotoboek met van elke dag herinneringen en verhalen. Het deed me nog meer realiseren hoeveel maanden mijn leven al bestaat uit thuiswerken en naar Soura op en neer.

Waarom ik die oude weekoverzichten offline hebt gehaald? Ze werden gemiddeld genomen nog maar 10 keer per jaar gelezen. Ik ben de weekoverzichten juist begonnen om mensen mee te laten lezen, niet om ze eeuwig online te houden. Over een paar jaar zullen mijn huidige weekoverzichten ook van honderden lezers terug vallen naar slechts tien lezers per jaar. Die weekoverzicht-blogs zijn totaal niet geoptimaliseerd voor Google, SEO of bepaalde onderwerpen. Google kan er helemaal niks mee op deze manier. En dat is prima. Want nu ik zo door mijn boeken blader weet ik weer precies waarom ik ze schrijf; niet voor de bezoekersaantallen op mijn website, maar omdat het de leukste verhalen ever zijn.

Vrijdag; verveeld

Ik verveel me helemaal de tering. Nul werktrips in het vizier, nog 1 vakantie in de planning en daarna is dat ook afgelopen. Ik heb heel veel zin om vakanties te plannen, maar te veel risico dat alles niet door gaat. Wat een uitzichtloze ellende (en wat ben ik verwend dat dit het enige is wat ik te klagen heb waar de halve wereldbevolking alles kwijt is, dus het valt ook allemaal wel mee maar alsnog heb ik nu al geen zin in de winter die eraan zit te komen).

Aangezien mijn isolatie tijd erop zat, scheurde ik meteen naar de Kringloopwinkel zodra het weer mocht. Ik had een hele gave bloes gescoord op een kledingruil vorig jaar, maar er miste een zwarte ceintuur (duur woord voor riem). Zo veel mooie retro spullen in de kringloop. Ik zou er bijna een extra huis voor kopen.

Gaaf retro interieur bij de Switch in Arnhem
Ik denk dat ik het hele servies nodig heb

Zaterdag; aanbieding die geen aanbieding is

Maarten en ik begonnen de dag weer ouderwets met ontbijten in de stad, gevolgd door een bezoek aan de markt, gevolgd door een lange wandeling met Soura door het bos, gevolgd door ijs eten bij de ijssalon met een stalgenootje. Ik nam maar vier bolletjes, want ik had zeker drie kilometer gewandeld, dus dan heb je genoeg calorieën verbrand toch?

Ik kwam trouwens nog iets anders grappigs tegen. De Albert Heijn heeft de Cruesli in de bonus-aanbieding. 2 pakken van 450 gram voor 4.50 euro. Dat is dus 900 gram voor 4.50 euro. Maar het voordeelpak van 900 gram is maar 4.19 euro. Was ik toch bijna weer in marketing getrapt.

Zondag; de mooist regenboog die er is

Een supernuttige dag. Ik schreef heel wat blogs. Het hielp ook dat er een stapel Tony Chocolonely’s lagen van een kattenoppas activiteit van Maarten. Ik help hem natuurlijk graag om die stapel iets kleiner te maken.

Ik zit te overwegen om mijn weekoverzichten tijdelijk stop te zetten. Het ziet er naar uit dat de komende maanden identiek worden aan de afgelopen maanden met deze corona chaos. Ik werk, ik ga naar Soura, ik doe af en toe wat in het weekend, ik raak die paar kilo niet kwijt en dat is het wel zo’n beetje. Misschien tot volgende week en anders tot over een tijdje.

Wat er verder online kwam deze week;

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.