Weekoverzicht #6; Turkije here I come, schreeuwende kinderen en storm

Het was een relaxte week. Ik reisde wat heen en weer naar mijn werk, zocht met mijn moeder wat zaken uit voor onze vakantie naar Turkije, kreeg het kerstpakket voor de konijnen binnen en maakte eindelijk het privacybeleid van mijn website af. Maar eerst natuurlijk konijnenspam, want die doen niet aan privacy.

Wanneer je ogen niet helemaal goed zijn en je niet precies weet waar je ruikt

Maandag; kerstpakket voor de konijnen

Na de twee mokken voor onze midliferetirement roadtrip, had ik van het overgebleven gedeelte van mijn kerstpakket-bon een kerstpakket voor de konijnen besteld. Het interesseert die konijnen natuurlijk niks hoe of wat, maar ik ben zo iemand die uitermate gevoelig is voor marketing. Konijnensnacks in de vorm van mannetjes en vrouwtjes. Uiteraard wil ik die! En snacks met bosvruchten. En snacks in de vorm van frietjes. Ik ben precies de doelgroep voor dit soort flauwekul. Mocht je trouwens zelf zo’n vrouwtje willen kopen voor je konijnen check dan de Huisdiersuper.

Alsof het de konijnen iets kan schelen hoe hun eten eruit ziet
Vegan Wifi? Interessant….. hoe dan?

Dinsdag; Turkije here we come

Ik werkte thuis. Mijn moeder zou er om vier uur al zijn, dus wanneer ik om zeven uur ’s morgens zou beginnen met thuis werken, dan zou ik op tijd klaar zijn. Was ik helemaal naar kantoor op en neer gegaan, dan was ik niet op tijd thuis geweest. Waarom mijn moeder langs kwam? Wij moesten natuurlijk uit zoeken waar we in het bruisende Bodrum zouden overnachten. En hoe we in Turkije midden in de nacht van het vliegveld naar ons hotel gaan komen. En of er überhaupt iets te zien is in Bodrum (*spoileralert; nope!). Ik ga weer op yoga vakantie. Deze keer zeil ik met mijn moeder langs de Turkse Riviera. Dat geeft wel een extra dimensie aan de yoga handstand. In plaats van alleen om storten als een of andere instabiele Jenga toren, kan ik nu ook nog van de boot afvallen en in het water eindigen.

Niks zo lekker als na het sporten in de modder rollen

Woensdag; weddenschap woensdag

Na het werk reed ik door naar Soura. Eerst longeerde ik de eigenwijze haarbal van een vriendin, die wonderwel best redelijk wilde lopen. Euhm, niet die vriendin maar haar pony wilde beste redelijk lopen. Wie nog veel beter wilde lopen was Soura. Die weddenschap van een ‘specifiek rondje bos binnen 10 minuten’ word mijn nieuwe doel, dus het is trainingstijd. Ter referentie; voor mijn stalgenoten is dat rondje een heuse buitenrit van een half uur. Soura en ik hadden wat onderbrekingen. Houthakkers hadden flinke boomstronken op het pad gelegd die ik niet kon springen. En ik kreeg het aan de stok met een kansloze vrouw en haar slecht opgevoede hond. Nog even een paar weken trainen dus.

Netflix tip

Alles seizoenen van The Big Bang Theory staan op Netflix. De serie gaat over vier wetenschappers met een voorliefde voor wiskunde en fysica en ze spreken Klingon. Tot nu toe klinkt het saai he? Maar de karakters zijn geniaal gecast. De serie is de perfecte opvolger van Friends. Ongemakkelijke situaties, relatiedrama, huisgenootdrama. Echt heel grappig.

Geblokkeerd ruiterpad – net iets te hoog om te springen

Donderdag; kama-jaja-jippie-jippie-jeey!!

Toen je dat las had je dat deuntje in je hoofd zeker. Yep, goede slogans creëren is een vak apart. Maarten wilde de nieuwe, supergrote Hornbach zien dus we hadden een deal samen. Ik mocht naar Loods 5 en Maarten naar de Hornbach. De ander zou dan braaf mee slenteren en semi-geïnteresseerd naar al die mooie spullen staan gapen. Maar Maarten had natuurlijk weer geluk. Loods 5 besloot vroeg te gaan sluiten, dus we stonden binnen 15 minuten weer buiten. Zo snel waren we zeker niet door de Hornback heen.

En om de dag helemaal compleet te maken, moest ik ook nog de auto wassen want de strooiwagen had de hele zijkant van de auto met pekel onder gesproeid.

Zou zout op mijn banden ook door gaan voor winterbanden?

Vrijdag; privacy beleid

Tja, ik ging dus weer naar mijn werk. Deze keer in Amersfoort op het hoofdkantoor. Net als de rest van de week maakte ik niks wat het vermelden waard is mee (of wat in het kader van compliance en ethiek überhaupt gemeld mag worden). Want weekoverzichten zijn leuk, maar het grootste gedeelte van mijn werk mag ik niks over zeggen. Jammer maar helaas, geen zappige bedrijfsroddels.

Regels worden elke keer strenger. Niet alleen op mijn werk, maar ook voor deze blog. Ik heb deze week eindelijk mijn privacy beleid gemaakt en online gezet. Mijn wat?!? Dat was precies wat ik ook dacht. Blijkbaar heeft Nederland een nieuwe privacywet waardoor ik verplicht ben – wanneer ik jullie gegevens bij houd, en dat gebeurt want ik kan zien hoeveel bezoekers er op mijn site zijn (verder zie ik trouwens helemaal niks) – dat ik een officieel privacy beleid publiceer. Dus bij deze; ik spring veilig met jullie data om en zo.

Selfie zonder Soura
Selfie met Soura

Zaterdag; kledingbibliotheek

Mijn zaterdag begon zoals elke week hetzelfde. Met Maarten naar de markt en door naar Soura. Daar maakte ik een mooie rit met een paar stalgenoten, meermaals aangereden door mountainbikers. Dat zijn echt de ratten van het bos. Super asociaal. Ik ben wel eens verdwaald op een mountainbike pad en dan staan ze een potje te schreeuwen tegen je. Wanneer we als ruiters op het ruiterpad rijden, staan ze ook te schreeuwen omdat ze blijkbaar vinden dat ook een ruiterpad van hun is.

Mijn nieuwe groentenetje mee naar de markt

Einde van de middag ging ik met een vriendin naar Outfit Library Less. Hier kun je een abonnement nemen en elke maand kleding lenen. Deze mag je ongewassen en ongestreken weer inleveren. Zij strijken en wassen alles voor de volgende klanten. Scheelt je dus heel wat was-en strijkbeurten. En nog veel mooier; je kunt allerlei kledingstijlen proberen. Stijlen die je normaal misschien zou laten hangen omdat je niet zeker weet of het wel iets voor je is, kun je nu testen. Is het niks, breng je het gewoon weer terug. En je kunt veel makkelijker wisselen tussen kleding. In plaats van 5 jaar met een winterjas te moeten doen, kun je elke maand een andere winterjas aantrekken. Echt een supertof concept.

Outfit Library less winterjassen

Zondag; krijsende kinderen

Midden in de storm sprongen Maarten en ik de trein naar de Randstad voor een kinderverjaardag. Jullie weten inmiddels wel hoe fijn ik kinderen vind, vooral wanneer je ze vol stopt met suiker en onbeperkte aandacht geeft. Ik zweer je, volgens mij zijn mijn trommelvliezen beschadigd. Na een paar uur, waren we beiden blij dat we de drukte konden ontvluchten naar het oude centrum van Haarlem om bij een Italiaan uit eten te gaan en te slapen in een schattig hofje. Op hoop van zegen dat mijn vliegtuig morgen vliegt zonder al te grote problemen.

Mijn definitie van horror 😉

Wat er verder online kwam deze week;

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.