Weekoverzicht #5: al 1 kilo kwijt, leven zonder hersens en ik word rijk

Ik had een topweek. Ik liet mensen allemaal werk voor niks doen, maakte kansloze na kansloze actie, kreeg mijn kerstpakket binnen en ik verloor de eerste kilo. Maar eerst natuurlijk konijnenspam want die beweren dat je van salade niet dik wordt.

Maandag; beoordelingsgesprek

Mijn liefste autootje moest naar de APK dus ik reed met een collega naar kantoor. Normaal was ik thuis gaan werken zonder auto maar om nou niet op te komen dagen op mijn eigen beoordelingsgesprek vond ik ook een beetje raar staan. Zeker nu ik manager ben (* lol, ik ben nog altijd een kleuter op kantoor, dus die titel zegt niks over mijn volwassen gedrag). Net als mijn autootje ben ik ook door de APK gekomen. Ik functioneer naar behoren (denken veel mensen anders over, maar ja… die betalen mijn salaris niet). En de mooiste van allemaal:

Ik kon goed luisteren en met die informatie aan de slag.

Ik vroeg nog of hij dat in wilde spreken op mijn telefoon want Maarten is er heilig van overtuigd dat ik niet luister en nooit iets doe met de info. Maar ja, ik kan er dan ook niks aan doen dat Maarten geen logica heeft dus dat ik daar nogal moeilijk naar kan luisteren. Hij gelooft dat we wel op de maan zijn geweest. Ja sorry hoor, maar hoe irrationeel kan je zijn?!? Iedereen weet toch dat dat is opgenomen in een studio (zet je sarcasme radar aan als je nu in de aanslag zit om mij hieronder de les te lezen over maanlandingen 🙂 ).

Maar goed, ik ben dus goed in wat ik doe (*steekt veer tussen billen). Waar ik ook goed in ben is van alle planten die ik geen plekje meer kon geven in huis een nieuwe bizarre combinatie van planten maken om op mijn bureau neer te zetten. Dat is in twee jaar tijd letterlijk het eerste wat er op mijn bureau te vinden is. Ik heb een supercleandesk. Dus er ligt op mijn bureau normaal gesproken helemaal niks behalve een monitor.

Dinsdag; kun je zonder hersens leven?

Soms vraag ik me echt af hoe het mogelijk is dat ik nog in leven ben. Hoeveel kansloze acties kun je maken op een dag?!? Hierbij een opsomming van hoe hersenloos ik kan zijn:

  • Bij de verkeerde winkel het personeel een eeuw laten zoeken naar mijn pakketje wat ik niet daar had laten bezorgen maar bij de AH twee winkels verder.
  • De auto maakt al een paar weken een vreemd geluid wat ook de garage niet opgelost krijgt, kom ik er na die paar weken achter dat het de melding is voor het niet goed dichtdoen van de klep waar het dak van de cabrio in verdwijnt. Garage voor niks een eeuw laten zoeken naar waar dat geluid door veroorzaakt wordt.
  • Mijn paardrijsokken in de wc laten vallen (en nee die trek ik daarna niet aan)
  • Een kwartier staan praten met een collega en er dan achter komen dat ik heel iemand anders in mijn hoofd heb en dus al mijn vragen nergens op sloegen.
Dit bizarre kussen voor op reis liet ik mensen dus een eeuw naar zoeken. Een review volgt uiteraard binnenkort.

Woensdag;

Ik hing wat rond op kantoor. Ik ging klagen bij de kantine dat de frituurhoek vaak alleen maar vleeskeuzes heeft en ik nu verhonger. Ik kan me eerlijk gezegd helemaal niks van deze dag herinneren. Dan maar een Netflix tip.

Netflix tip

Megaspannende tip deze keer: Don’t fuck with cats. Het is een documentaire over de jacht op een internetmoordenaar door gewone mensen. Dan denk je misschien ‘ waarom doet de politie dat niet als het een moordenaar betreft?’ Nou, het begon niet als mensenmoordenaar maar als kattenmoordenaar en daar heeft de politie blijkbaar weinig tijd voor. Het is een soort real-life CSI en als serie echt ontzettend goed in elkaar gezet.

Deel 1/2 van mijn kerstpakket kwam binnen. Twee mokken voor onze midliferetirement roadtrip

Donderdag; misschien heb ik toch kinderen

Ik werkte vanuit huis. Er waren een paar punten op mijn to-do lijst waarvoor ik niet elke keer uit mijn concentratie gerukt kon worden omdat iemand mijn kantoor in wandelt. Helaas had vanuit huis werken niet echt het gewenste effect. Ik dacht ik laat de konijnen er lekker uit, want dan kunnen ze de hele dag door de tuin rennen nu het eens droog is. Ik was even vergeten dat onze konijnen net kleuters zijn en dus alles doen wat niet mag, zoals op de bank springen. Mijn werkdag werd elk half uur onderbroken doordat ik als een of andere Ma Flodder op mijn pantoffels de tuin in rende om ze van de bank af te jagen.

Die tussentijdse uitstapjes waren wel een goede reden om voor mezelf te blijven zorgen. Meestal als ik thuis werk vergeet ik te eten, te drinken en naar de wc te gaan wanneer ik eenmaal in de flow zit. Dan werk ik in 1 blok door tot ver na de lunchpauze zonder dat ik het door heb. Over het algemeen is dan ook mijn energie helemaal weg en spendeer ik dat laatste uurtje aan het opruimen van mijn inbox of iets anders geestdodends.

De tv-kast is helemaal af. Geen tv meer te zien. Nu is onze woonkamer volledig retro en analoog.

Vrijdag; ik word rijk!

En weer arm. En weer rijk. En weer arm. Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met beleggen met mijn wisselgeld. Een geniaal concept waar je ongemerkt best veel door spaart. Hoe werkt het? De Peaks app is gekoppeld aan je betaalrekening (dit kon eerst alleen bij de Rabobank maar inmiddels kan het met meer banken). Bij elke betaling word het bedrag op de hele euro afgerond. Dus koop ik iets van 2.65 euro dan rond Peaks het af naar 3 euro. Die 0.35 euro wordt door Peaks van mijn rekening afgeschreven en door Peaks belegd. Ik heb er nog een verdriedubbelaar overheen gegooid (kan je zelf instellen hoor) die dat bedrag verdriedubbeld en dan pas door stuurt naar Peaks. Zij beleggen voor mij in duurzame fondsen over de hele wereld. Elke week word er zo een klein bedrag afgeschreven. Soms maar 2 euro, soms 14 euro. Peaks rekent geloof ik 1 euro per maand aan kosten. Ongemerkt groeit mijn beleggingsrekening steeds sneller. Maar soms krimpt mijn rekening ook. Op onderstaande foto heb ik 14% rendement, wat belachelijk hoog is in vergelijking met de spaarrente van 0%. Maar een week geleden had ik nog 33% winst op mijn beleggingen. Ach wel ja, zo lang je een lange adem hebt met beleggen, dan komt het eigenlijk altijd wel goed.

PS: dit is absoluut geen gesponsorde content! Maar het is wel de perfecte manier om ongemerkt te sparen voor die wereldreis over een paar jaar.

Zaterdag; kleding ruilen

Zoals elke zaterdag scheurden we naar de markt. Deze keer geen langzaam stervende meeuwen. Onderweg terug langs de kringloopwinkel voor een witte bloempot die ze helaas niet hadden in de maat die ik zocht, dus zoektocht wordt voortgezet. Want ik ga natuurlijk geen bloempot nieuw kopen in de winkel.

Ik had uiteindelijk geen zin om naar Soura te gaan want Maarten en ik hadden leuke plannen gemaakt voor de hele middag. Eerst langs de Gamma om spullen te retourneren die we uiteindelijk niet voor de kast gebruikten (ja, dat is een hoogtepunt in mijn leven tegenwoordig 😉 ). Daarna door naar Nijmegen. Het meest gezellige café buiten het centrum van Nijmegen had weer een kledingruil. Dus dan kon ik Maarten in een comfortabele stoel parkeren met bietenbitterballen terwijl ik me door stapels kleding worstelde voor twee hele mooie items. We sloten de dag af in de bioscoop met Jumanji.

Gezellig Cafe Buur in Nijmegen

Zondag; al 1 kilo kwijt

Ben ik op dieet? Nee, zo kun je het nauwelijks noemen. Maar ik was wel ontevreden over mijn steeds strakker zittende kleding. Ik weiger om alles in mijn kast te vervangen want dat is pas echt milieuonvriendelijk, dus dan moet er toch echt wat aan die vetrol gedaan worden. Ongemerkt ben ik de afgelopen jaren 6 kilo aangekomen. Enigszins homogeen verdeeld over mijn lijf waardoor het in eerste instantie niet opval, maar inmiddels met een lichte voorkeur voor mijn buik en dijen.

Tot een week geleden; ik was er klaar mee. Mijn vet zat me in de weg, mijn kleren zaten niet lekker en ik vond het lelijk worden. Aangezien het makkelijker is om een paar kilo kwijt te raken dan om 50 kilo af te vallen, ben ik van mening dat je beter op tijd kan beginnen dan wanneer het al rijkelijk te laat is en je voor je eerste maagband op mag.

Dus in 1 week tijd ging de eerste kilo eraf. Hoe? Wat is mijn magische dieet? Eigenlijk gewoon eten wat ik altijd eet, behalve ’s avonds. Ik at graag na het eten nog van alles. Chips, haverkoeken (die ik nu snel overdag eet want ik ga mijn haverkoeken niet opgeven natuurlijk), andere koeken, snoep, chocoladerepen, blokjes kaas, you name it en ik at het. Nu mag ik de hele dag doen waar ik zin in heb, dus ook lekker bij de frituurhoek in de kantine een bamischijf met mayo eten, maar ik schrap alles in de avond. Hoe zo’n gemiddelde dag eten er uit ziet bij mij?

  • ik drink de hele dag water (deed ik altijd al)
  • Ontbijt: sojayoghurt met chocolade cruesli en notenmix
  • Tussendoor: volkoren knackebrod met smeerkaas (2x of 3x)
  • Lunch: altijd iets van de frituurhoek + fruit + een glas melk (want die is gratis) + eventueel een dik belegd broodje met komkommer, kaas, mosterdressing (dit ligt eraan wanneer ik voor het laatst knackebrod heb gegeten)
  • Tussendoor: waarschijnlijk weer knackebrod of nog een keer fruit
  • Avondeten: rijst met groente, noten en/of gebakken ei, of pasta met groente en noten en kaas

Onze avondmaaltijden zijn over het algemeen vrij mager en laag in calorieën. Er zit altijd veel groente in en relatief weinig rijst of pasta en sowieso geen vlees. Saus maak ik van tomaat of groente (spinaziesaus bijvoorbeeld) of kruiden. De enige uitschieter hierin is wanneer ik roomsaus maak met slagroom en mascarpone en blauwschimmelkaas. Ik ga eens kijken hoe ver ik kom met niks meer eten na het avondeten. Het streven is maar drie kilo, dus dat moet in een maand of twee wel lukken.

Dit is een heel lang verhaal geworden voor een troosteloze zondag. Het regende de hele dag dus ik ging wederom niet naar Soura. Ik zette wel het halve huis op Marktplaats en mestte mijn kledingkast uit. Na mijn twee nieuwe aanwinsten op de kledingruil was het tijd om weer eens goed door mijn kast te gaan en uit te zoeken wat ik nou echt nog aan trok en wat niet. Met pijn in mijn hart zette ik mijn galajurk van de middelbare school online. En ja die paste ik nog steeds (stretchstof dus ik kan nog heel wat kilo’s naar binnen proppen voordat die jurk een probleem wordt). Check hieronder een foto van mij als student tijdens het kerstdiner in mei 2002 (ja in mei inderdaad, want als student gelden er geen regels). Dat is al weer zooooo lang geleden.

Zie hier Linda in 2002 (bijna 20 jaar geleden, ik word OUD!!) in haar vreselijk rommelige studentenkamer

Wat er verder online kwam deze week;

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.