Reizen voor mijn werk; reisde ik meer of minder in 2018 vs 2017?

Ik wisselde in 2018 van baan, maar koos opnieuw voor een baan met internationaal karakter. Dus ik mocht weer allemaal mooie plekken bezoeken, op geweldige locaties slapen en gratis mijn horizon verbreden. Stil love it! Maar hoeveel reizen maakte ik zowel privé als voor mijn werk?

2016 vs 2017 vs 2018

 201620172018
aantal dagen voor mijn werk in het buitenland827273
aantal dagen prive in het buitenland04043
totaal aantal dagen in het buitenland82112116
aantal nieuwe landen die ik bezocht632
aantal verschillende landen131414

2018 leek eigenlijk precies op 2017. Ik reisde in beide jaren ongeveer evenveel dagen privé als voor mijn werk. Ik ontdekte twee nieuwe landen in 2018; Marokko en Oman. Daarmee behaalde ik precies 50 landen. 

Hoeveel tijd bracht ik in het buitenland door per maand?

Hoe ziet zo’n reisjaar er dan uit wanneer je zo’n internationale baan hebt? In onderstaande grafiek zie je het aantal dagen die ik per maand door bracht in het buitenland gesplitst naar werk en privé. 

116 dagen was ik niet thuis in mijn eigen bed. Of eigenlijk ligt dat aantal dagen nog hoger want ik heb ook wel eens in Nederland overnacht in hotels vanwege meetings of trainingen. Ik bracht bijna vier maanden non-stop in het buitenland door als ik al die dagen aan elkaar had geplakt. Vier van de twaalf maanden is 33% van het hele jaar. Als ik het zo in cijfers op schrijf is dat eigenlijk bizar veel. Het waren dus ook vier maanden waarin ik niet mijn rotzooi op hoefde te ruimen, geen boodschappen hoefde te halen, niet hoefde te koken en eigenlijk nergens over na hoefde te denken. En dat is ook best veel. 

2019; we gaan gewoon zo door!

In 2017 schreef ik nog dat het in 2018 allemaal anders moest. Ik liep vooral vast door mijn werk wat ik niet meer gecombineerd kreeg met Soura. Ik wilde genieten van de zon. Ik wilde af en toe overdag met iemand kunnen gaan lunchen. Ik wilde de vrijheid om mijn eigen dagen in te delen. En dus koos ik voor een andere werkgever. Een geniale stap bleek achteraf want ik reis nog altijd even veel maar ik ervaar het niet meer als een verplichting.

Ik heb lang getwijfeld of ik dit reizende werk jaren vol ging houden, maar ik ben inmiddels tien jaar verder en ik ga nog altijd met evenveel plezier naar het buitenland. Zelfs als dat naar Oost Europa is waar ik letterlijk alles al minstens tien keer gezien heb. Blijkbaar heb ik reizen nodig om mijn werkplek interessant te houden. 

Die verwondering over hoe het ergens anders is. Die verandering van uitzicht. Ik heb het nodig!

Dus ga ik in 2019 gewoon zo door. Meer mooie bestemmingen, meer avonturen met mijn werk, meer genieten. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.