5 fantastische plekjes om te slapen in Polen

Polen Krakow Grand Hotel

Ik reis voor mijn werk inmiddels al 10 jaar naar Polen. Elke stad, elke wijk en elke regio heb ik nu wel gezien. Het enige wat nog mist op mijn lijstje is het oerbos in Oost Polen. Maar daar had ik voor mijn werk dan ook nooit wat te zoeken, dus dat zal nog even moeten wachten. Tijdens al die reizen naar Polen heb ik in zoveel verschillende hotels geslapen dat ik ze al lang niet meer kan onthouden. Maar er zijn een aantal hotels waar ik nog zeer geregeld terug keer omdat ze onvergetelijk zijn. Ik deel met jullie graag mijn vier favorieten in Polen.

1.Warsaw: Appartament Karmelicka

Deze heb ik recent ontdekt. Ik sliep eigenlijk altijd een een hotel in Warsaw, maar een appartement is ook wel heel fijn. Appartament Karmelicka is mijn nieuwe favoriet in Warsaw. Het voelt net alsof je de renaissance binnen loopt wanneer je het appartement binnen komt. Alles ziet er oud uit, maar toch vind je overal de moderne snufjes die je leven zo aangenaam maken terug. Het appartement heeft een vaatwasser, waterkoker, koffiezet apparaat, flatscreen tv, Wifi, eigenlijk alles om je verblijf zeer comfortabel te maken. In de buurt van het appartement vind je verschillende supermarkt, metro en tram en wat restaurantjes. Het appartement ligt op loopafstand van het oude centrum van Warsaw. Ik heb 50 euro per nacht betaald en dat was het geld zeker waard.

20170223_134643_resized

2. Krakow: Grand Hotel

Dit hotel is meestal te duur voor mij om in te slapen, maar af en toe hebben ze een hele fijne aanbieding. Het Grand Hotel in Krakow is echt superdeluxe wat betreft service. Bij het inchecken weten ze je naam. Wanneer je op je kamer aan komt, ligt daar een handgeschreven brief voor je klaar. Het ontbijt wordt door een butler op je kamer gebracht. Dit is wel luxe waar ik aan kan wennen. Ik sliep in de Fireplace Suite. Dit is een dubbele kamer met van die mooie bewerkte, hoge plafonds. Ik heb slechts 90 euro per nacht betaald omdat ik een supergoede deal via Booking.com had gevonden. Meestal ligt de prijs voor dit hotel iets hoger, maar daar krijg je dan ook een fantastische ervaring voor terug.

SAMSUNG

Persoonlijke brief

Grand Hotel Polen Vintage Krakow

Vintage bed

Foto credits Grand Hotel

Foto credit: Grand Hotel

3. Lodz: andel’s by Vienna House

Andel’s hotel by Vienna House is gehuisvest in een voormalig industriepark. Dit klinkt niet echt aantrekkelijk, snap ik. Maar het gaat niet om een recent industriepark. Het gaat om een heel oud textiel bedrijf. Lees: rode bakstenen, hoge plafonds, industriële details. Het gehele gebouw is omgebouwd tot hotel, winkels, museum en nog veel meer. Het Andel’s hotel is top kwaliteit. Het is industrieel gecombineerd met modern design. Iets waar ik altijd erg enthousiast van kan worden. Waarom zou je het oude van een gebouw verbergen achter pleisterwerk en verlaagde plafonds als je het ook kan gebruiken om een heel uniek gevoel aan een gebouw te geven?

Probeer bij het ontbijt vooral de croissantjes. Ze serveren van die lekkere luchtige roombotercroissants. De rest van het ontbijt is trouwens ook een aanrader. Het is een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Je kunt zelfs rauwe haring eten. Niet echt mijn ding, maar er zijn vast mensen die dit wel kunnen waarderen als ontbijt.

De prijzen liggen op een gemiddeld niveau (ik betaalde 80-100 euro voor een kamer). Voor Poolse begrippen is het een redelijk duur hotel, maar gezien de afmetingen van de kamers, het afwerkingsniveau en de service is dit hotel dat geld zeker waard en schiet het ver boven de Nederlandse hotels in dezelfde prijscategorie uit. Dus eigenlijk is het een koopje als je het zo bekijkt 😉

Foto credits: The Cool Hunter.net

Foto credits: The Cool Hunter.net

4. Stawiguda – Galery69 Boutique Hotel

Galery69 Boutique Hotel ligt tussen Warsaw en Gdansk, aan een meer. De dichts bijzijnde redelijk bekende plaats is Olsztyn. Ik heb zelf nog nooit in dit hotel geslapen omdat ik voor mijn werk daar helaas nooit hoefde te zijn, maar dit hotel staat bovenaan mijn wishlist. Ik houd van hotels die midden in de natuur staan en dat doet dit hotel zeker. Ze hebben echt een heel mooi afwerkingsniveau met veel hout en andere ruwe materialen. Wat dit hotel voor mij direct bovenaan de hotspot lijst plaatste is het uitzicht vanaf het terras aan het water. Dat is toch om helemaal verliefd op te worden?

© Copyright Hotel Galery69 & Manufacture69

© Copyright Hotel Galery69 & Manufacture69

Het hotel is op de meeste nachten maar 55 euro per nacht. Wat mij betreft veelte goedkoop voor de kwaliteit die je krijgt. Nu ben ik er nog nooit geweest, maar check die website, dat kan toch niet tegen vallen?

Op zoek naar meer tips over Polen?

Lees dan ook eens een van onderstaande blog.

Must-do tijdens een trip naar Polen? Mijn top 5 favorieten.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.