DIY stap voor stap – project voor wereldreizigers

DIY wereldkaart voor wereldreizigers

Wanneer ik terug kom van een reis, wil ik dat gevoel van die reis voor eeuwig vast houden. Het relaxte leven, de bijzondere ontmoetingen, het fijne eten. Alles lijkt soms zo veel fijner als je op vakantie bent. Raar eigenlijk dat je al die dingen niet gewoon in Nederland ook doet. Thuis kun je ook bijzondere mensen tegen komen, fantastisch eten maken/eten en gewoon relaxt leven. Maar in de sleur van alledag duurt het voor mij meestal helaas niet meer dan een paar dagen tot weken voordat ik weer “gewoon” in Nederland ben. Dus ik wilde iets in huis waarmee ik dat gevoel langer vast kon houden. Nu kan ik overal foto’s ophangen van mooie bestemmingen en dit werkt zeker ook, maar het neemt ook wel erg veel ruimte in. En hoe fantaseer ik weg bij toekomstige bestemmingen waar ik nog helemaal geen foto’s van heb? Daar heb ik nu een oplossing voor. Een heel leuk DIY project die je elke dag weer even mee neemt naar die mooie herinneringen van al je reizen.

20170226_104712

Stap 1: koop een mooie wereldkaart

Wereldkaarten zijn altijd goed voor moderne hippies met een onbedwingbare wanderlust. Dan kan je wegdromen naar bestemmingen waar je nog nooit bent geweest en wegdromen bij bestemmingen waar je al bent geweest. Wij hebben de vintage wereldkaart van National Geographic gekocht.

Stap 2: vind een goede ondergrond

De wereldkaart hebben we geplakt op een ondergrond geschikt voor punaises. Dit kan kurk zijn, maar dat vond ik persoonlijk erg duur. We hadden nog ondervloer liggen, wat je normaal gebruikt onder laminaat bijvoorbeeld. Dit is een soort schuimboard wat je perfect op maat kan snijden en wat ook nog eens heel geschikt is als prikbord. Je kunt onderboard voor bijna niks krijgen bij bijvoorbeeld de Praxis. Als lijm zou ik spray-lijm voor papier gebruiken. Dit verdeeld heel mooi en je krijgt er geen bobbels van in je papier wat je bij andere lijm wel kunt krijgen. Gebruik vooral geen waterlijm-achtige lijm want dan krijg je allemaal bobbels in je papier.

DIY wereldkaart voor wereldreizigers

Stap 3: maak minipolaroids

Op fotopapier hebben we de foto’s waar we goede herinneringen aan hebben afgedrukt op klein formaat. Als je witruimte er om heen vrij laat, dan kun je ze zo uitknippen dat het net kleine polaroid foto’s zijn. De verhoudingen voor Polaroid zijn 8,8 x 10,7 cm en de afbeelding zelf is dan 7,9 x 7,9 cm. Onze Polaroids hebben een afmeting van 3,6 x 4,1 cm met een afbeelding van 3,2 x 3,2 cm.

Omdat de Polaroids best wel wat ruimte in nemen op de landkaart hebben we een selectie gemaakt van de bestemmingen die voor ons echt bijzonder waren. Het was niet te doen om alle bestemmingen die we bezocht hebben op de wereldkaart te plakken. Ik denk dat het juist zou moeten gaan om de bestemmingen waar je goede herinneringen aan hebt, niet een landkaart om op te scheppen hoeveel je al gezien hebt 😉

DIY wereldkaart voor wereldreizigers

Stap 4: geniet van je herinneringen (DIY eindresultaat)

De DIY-landkaart hangt in onze eetkamer dus we zitten geregeld weg te dromen bij de foto’s op de kaart. Of als één van ons weer een wild idee heeft voor een nieuwe bestemming, kijken we altijd even waar die rare bestemming eigenlijk ligt.

DIY wereldkaart voor wereldreizigers

20170226_104712

Vanaf de eetkamertafel kunnen we altijd naar de DIY wereldkaart kijken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.