Weekoverzicht #45; geld aftroggelen, bezoekje aan de psychiater en Oman

eendagskuiken

Ik kwam allemaal rare types tegen deze week waaronder een psychiater. Gelukkig begon ook mijn trip naar Oman. Vakantietijd! Maar eerst konijnenspam want die zijn sowieso raar maar wel heel lief en pluizig.

Maandag; diefstal, fraude en aftroggelen

Niets vermoedend slenter ik vanaf de bushalte naar huis in het donker na een dagje werken in Amersfoort. Ik word onderweg aangesproken door een vrouw die me vraagt of ik een rode scooter had gezien want haar scooter is gestolen. Ze heeft zelfs ruzie met haar vriendin erover (inderdaad loopt in de verte nog iemand). Ik zei dat ik niet op scooters had gelet dus geen idee had of ik die van haar had gezien.

Ze vervolgd met de vraag of ik haar wat geld kon geven voor de bus? Nee, sorry, ik heb nooit meer contant geld, maar ik zou het bij het winkelcentrum verderop proberen. Daar lopen veel meer mensen aan wie je het kan vragen.

Of ik niet even met haar mee wilde lopen. Ze verdiende namelijk goed hoor en maakte dan meteen geld aan me over als ik dan even zou pinnen. Ze had namelijk maar een paar euro en dat was niet genoeg voor de trein. Van welke planeet is zij afgevallen dat ze serieus denkt dat dat werkt?

Allereerst: als je met z’n tweeën bent, wie heeft er nou helemaal geen geld en geen pinpasjes bij zich?

Ten tweede: hoezo ga je niet eerst de politie bellen om aangifte te doen van je gestolen scooter van 1.500 euro?

Ten derde: waarom ga je niet even naar de supermarkt of het winkelcentrum om daar om die paar euro te vragen, maar ga je dat vragen in het donker op straat?

Ten vierde: denk je serieus dat mensen voor jou 20 euro op gaan nemen om dit vervolgens te wisselen bij de supermarkt om daarvan dan weer 3 euro aan jou te geven die jij dan via je internetbankieren app op je telefoon weer overmaakt?

Ik snap niet dat mensen in zulke kansloze acties tuimen. Je ziet toch van mijlenver aankomen dat je ofwel wordt geskimd, of dat je je bankpasje kwijt bent of dat je op een of andere manier opgelicht wordt?

satekroket vegetarier

Zo ontzettend veel zin in satekroket dat ik mijn vegetarische principes opzij zette

Dinsdag; nou lijk je heel sneu

Ik lag comfortabel bij de orthodontist toen er in de cubicle naast me een jongetje met zijn moeder werd geïnstalleerd. Jongetje was daar voor de intake dus de orthodontist probeerde een praatje te maken met het jongetje. De orthodontist vroeg welke games het jongetje graag speelde. Het antwoord heb ik niet onthouden, maar Maarten wist me te informeren dat dat specifieke spel zeer populair is onder jongeren. Maar goed, jongetje zit honderuit te vertellen over zijn games toen zijn moeder hem onderbrak.

Ja, zo lijk je wel heel sneu als je alleen maar gamet. Je sport toch ook en je speelt buiten?

Jongetje gaat enthousiast verder met verhalen over sporten. Ik bleef verbaasd verder luisteren. Waarom moet die moeder bewijzen aan de orthodontist dat ze haar kind heus wel goed opvoed? Dat hij heus geen sneu figuur is die alleen maar binnen zit te gamen en dan over een paar jaar helemaal gestoord alle kinderen op school overhoop schiet.

Het verhaal gaat nog verder. Het lijkt wel alsof mensen in een soort compleet pakket komen waarbij uiterlijk, gedrag en voorkeuren perfect bij het pakket aan vooroordelen past. Het jongetje had namelijk ook geregeld gaatjes (maar zijn zusje niet) dus de orthodontist wilde weten wat hij zoal dronk. Jongetje gaat enthousiast vertellen dat hij veel water drinkt en Cola en nog wat andere dingen. Moeder onderbreekt wederom het gesprek.

Hij drinkt ook veel biologisch diksap.

Voor de niet-eco-fanaten onder jullie. Dat is een soort “gezonde” aanlenglimonade die nog steeds strak staat van de suikers maar een mooie sticker met ECO draagt. Ik dacht alleen maar “ah dus het is zo’n moeder”, zo eentje die vooral niet wil dat de wereld van haar denkt dat ze haar kind rotzooi als Cola voert en hij de hele dag zit te gamen.

En om het plaatje compleet te maken kreeg het jongetje ook nog medicijnen voor zijn ADD. Gelukkig, ik was al bang dat hij verder helemaal niks mankeerde.

In de avond nam Maarten mij en mijn ouders mee naar een klassiek concert. Misschien moet ik eerst even toelichten wat voor soort persoon ik ben. Ik ben een cultuurbarbaar eerste klas. Met moeite kom ik wel eens in een museum. Ik ga liever niet naar poëzielezingen, kunstgalerieën, bloemlezingen, opera, debatavonden of wat voor andere hoogdravende zaken dan ook. Maar wanneer het in een iets moderner jasje gestoken word, ben ik er nog wel voor te porren. Waarschijnlijk een schop tegen het zere been van de echte intellectuele hoogdraver, zoiets als het mengen van witte en rode wijn en het dan rosé noemen.

Een groot Roemeens koor en een Oekraïens orkest geleidt door een Nederlandse dirigent. Ze speelden de Star Wars Suite, oftewel de filmmuziek uit Star Wars. Maar niet alleen dat. Heb je ooit wel eens een orkest de muziek uit Jaws horen spelen? Echt geniaal. Op deze manier is klassieke muziek zowaar leuk.

Star Wars Suite

Met z’n allen intellectueel doen bij een klassiek concert

Star Wars Suite Arnhem

Het nieuwe orkestgebouw in Arnhem voordat de zaal helemaal uitverkocht vol kwam te zitten

Woensdag: zoveel werk

Ik haalde in de ochtend mijn Roemeense collega op die voor training in Nederland was. Ik kan zelf ook nog wel wat meer kennis gebruiken dus ik haakte bij dezelfde training aan. Althans, dat probeerde ik. Want ik werd ongeveer vier keer onderbroken voor spoedoverleg en vergaderingen. Blijkbaar is november niet echt handig qua timing om op vakantie te gaan want er moeten nog duizend dingen gebeuren die ik nooit meer af ga krijgen.

paardrijkleding

Als je geen zin hebt om je helemaal om te kleden en dus half in je werkkleding naar je paard gaat

Donderdag; toen had ik ineens 10.000 kinderen

Samen met mijn Roemeense collega bezocht ik een kippenbedrijf. Ze hebben daar een supermooi systeem voor de kuikens. Normaal gesproken worden deze uitgebroed in een broederij en gaan dan op transport naar het vleeskuikenbedrijf. Alleen niet alle eieren komen tegelijk uit dus sommige kuikens zitten in de broederij al twee dagen zonder eten en drinken.

Deze kippenhouder liet zijn eieren bezorgen voordat ze uitgekomen waren. De laatste dag brengen de eieren dan al bij hem door waardoor de dieren meteen kunnen eten en drinken en niet meer op zo’n stressvol transport moeten. We gingen het bedrijf bezoeken de dag nadat de eieren geleverd waren dus overal waren de eieren aan het uitkomen. Kuikens hechten zich aan het eerste wat ze zien; aan mij dus. Overal kuikentjes om mijn voeten die mijn lichtblauwe overschoenen zagen als hun nieuwe moeder.

Na het kippenbedrijf reisde ik af naar Gent voor een vergadering. Gelukkig is het altijd heel rustig op de weg in België waardoor ik er maar vier uurtjes over deed om van Gent naar huis te komen aan het einde van de dag (sarcasme radar aan zetten!). Aan het einde van de dag had ik absoluut geen zin meer om ook nog naar Soura te gaan dus plofte neer op de bank voor een uurtje Netflix voordat het al weer half tien was en tijd om naar bed te gaan.

eendagskuiken

Eendagskuikens Nestborn systeem

Heel veel kuikentjes die mij allemaal als hun nieuwe mamma zien. Heb ik toch nog kinderen

eieren

4% uitval en dit is er eentje van. Net als bij mensen haalt niet elke baby het

Vrijdag; bezoek aan de psychiater

Officieel had ik al vakantie maar ik kwam vreselijk in de knoop met mijn werk dus had nog een paar uurtjes werk en een online overleg staan voordat ik ook echt vakantie had. Uiteraard stortte ik helemaal in toen ik eenmaal mijn laptop dicht klapte. Misschien had ik af en toe iets rustiger aan moeten doen de afgelopen maanden. Ah well, de komende weken kan ik vooral lekker in de verte staren en genieten van een geweldige sterrenhemel.

Na een gezellige middag bij Soura, die ik natuurlijk al mis voordat ik weg ben, ging ik met Maarten naar de psychiater. Het gaat nog steeds helemaal niet goed met Maarten en hij lijkt er niet op eigen kracht uit te kunnen komen. Inmiddels zijn de meeste standaard plekken uitbehandeld dus de huisarts heeft hem door verwezen naar de psychiater.

Deze psychiater wilde het beeld – geschapen door de patiënt – checken bij de omgeving van de patiënt. Ik dus. Dus ik heb verteld dat Maarten de hele dag praat over roze schapen in de woonkamer en dat hij denkt dat hij kan vliegen. Grapje natuurlijk. Of mag je daar geen grapjes over maken? Ik vind dat je altijd over alles grapjes moet kunnen maken. Het leven is al serieus genoeg om vooral jezelf niet ook nog constant serieus te nemen.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken. Maarten blijft voorlopig onder behandeling bij het zware geschut en ik blijf voorlopig in deze halve relatie zitten. Tussen ons gaat het gelukkig een heel stuk beter nu Maarten ziet dat ik niet de reden ben van alle ellende in de wereld en we weer gewoon een leven beginnen te krijgen samen. Maar makkelijk is het niet.

Bonte pony Warnsborn Herfstkleuren

De blaadjes in het bos waren echt knalgeel

Zaterdag; Oman baby!

Tijd voor een nieuwe roadtrip. De komende twee weken reizen we met een tentje en een luxe 4WD langs de kust en door de woestijn van Oman. Ik verwacht onvoorstelbaar mooie sterrenhemels, tropische stranden, mooie mensen en veel zand.

Uiteraard liep ik eerst als kip zonder kop rond te rennen om alle laatste dingen nog te regelen. Daarna als een kip zonder kop bij Soura voor een paar laatste knuffels en daarna als kip zonder kop richting Schiphol, waar ik nu ben om dit weekoverzicht online te zetten. Over een paar uurtjes zit ik in het vliegtuig. Tot snel weer!

herfstwandeling pony bos Arnhem

Samen nog een laatste herfstwandeling maken

Zondag; eindelijk in het Midden Oosten

Aangezien ik dit weekoverzicht op zaterdag al online heb gezet, moet ik raden hoe mijn zondag eruit ziet. Als het goed is komen we om 7.20 uur in de ochtend – na een ontzettend lange reis – aan in Muscat; de hoofdstad van Oman.

Als het goed is heb ik de 4WD auto opgehaald en is de roadtrip begonnen. We trekken meteen langs de kust richting het oosten van Oman. Waarschijnlijk lukt het wel om over zeven dagen weer een weekoverzicht van onze eerste week in Oman online te zetten. Als we tenminste niet verdwaald zijn tussen de zandduinen.

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Jammer maar helaas. Ik had geen tijd om een blog klaar te zetten deze week.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.