Weekoverzicht #42; werktrip Roemenië, Wad en springen zonder zadel

Ik reisde voor mijn werk bijna de hele week door Roemenië. De afspraken waren zeer succesvol maar ik maakte soms wel erg lange dagen. Maar eerst konijnenspam want die maken zelden lange dagen. 

Albino konijn
What?!? Hmm.

Maandag; dit zijn toch geen werktijden

Mijn maandag begon eigenlijk al op zondag. Ik vloog op zondagavond van München naar Cluj en kwam daar ergens ruim na middernacht pas in mijn hotel aan. Roemeense tijd lag ik om half drie in bed en werd om negen uur weer op gehaald. Dus na precies vijf uurtjes slaap.

Dit is waarschijnlijk niks voor de gemiddelde moeder, maar voor dit luxepaard zonder babies en alle vrije tijd van de wereld is een korte nacht het einde van de wereld.

Met veel pijn en moeite na een korte nacht op een veel te hard bed sleepte ik me van afspraak naar afspraak. Ik luisterde vijf uur lang naar iemand die sneller kon praten dan ik (wat heel bijzonder is want ik kan mezelf soms niet eens bijhouden qua snelheid). En ik hing drie uur lang aan de lippen van een zeer aangenaam uitziende varkenshouder (nee ik hing alleen aan zijn lippen, figuurlijk dan, voor al die schunnige meelezers hier). In het kader van dierziektebestrijding; we hadden met deze veehouder afgesproken in een restaurant in plaats van op zijn bedrijf.

File Roemenië oude gebouwen
Dit is best een leuk uitzicht in de file.

Naast twee meetings bracht ik ook nog 2,5 uur en nog eens 1 uur in de auto door om gezellig door Transsylvanië te scheuren. Mocht je trouwens nog eens een leuke Roemeense stad willen bezoeken, dan zou ik Sibiu eens uit proberen. Een bijna middeleeuws centrum wat er zo in de avond hartstikke gezellig uit zag. Het was wel wat klein, dus ik zou er niet drie dagen op stedentrip gaan, maar met de bergen van Transylvanië om de hoek is het zeker de moeite waard om eens langs te gaan.

Doorgang oude gebouwen Sibiu centrum Roemenië
Mooie doorgang onderweg terug vanaf het restaurant

Dinsdag; van Band naar Bord

Om zeven uur zat ik alweer in de auto voor een ritje van drie uurtjes richting de Hongaarse grens. Ja, jullie dachten zeker dat ik alleen maar op vakantie was wanneer ik op reis was. Maar voor al die Instagramwaardige foto’s moet je knap vroeg je bed uit.

Ik bezocht een varkensbedrijf buiten de gevarenzone van de Afrikaanse Varkenspest. Uiteraard bezocht ik de varkensstallen niet. Zou een mooi verhaal zijn wanneer ik Afrikaanse Varkenspest aan mijn jas meesleep naar Nederland. Ik denk niet dat dat erg goed valt bij mijn werkgever.

Koeien blokkeren weg in Roemenië
Voelt het toch weer een beetje als Afrika met al die koeien op de weg

Uiteraard werd ik tijdens dit bezoek volgestopt met eten. Van zelfgemaakte gevulde zoete deegappelflap achtige dingen tot veel te veel zelfgemaakte kerstgebakjes.

Daar in de Balkan regio denken ze altijd dat ik ze me nog moeten vet mesten voor de winter.

Al dit eten werd natuurlijk gevolgd door een lunch, want ik had nog niet genoeg gehad. We lunchten in een dorp genaamd Band. Dat ligt niet ver bij Bord vandaan. Nee, ik maak echt geen grapje. Google maar. Het gesprek met de klant had ongeveer hetzelfde niveau. We kletsten over hoe Nederland nooit won van Duitsland maar toevallig vorige week wel, hoe Roemenen heel goed waren in turnen maar nu veel beter zijn in bier drinken en over hoe het kon dat Nederlanders rijk zijn geworden van de slavernij maar Spanjaarden niet echt.

Na al dit eten volgde uiteraard weer een autorit waarin ik nul calorieën verbrandde dus aan het einde van de dag stond de stappenteller op 2.656 stappen en de calorieënteller op 2.781 calorieën. Perfect in balans al zeg ik het zelf.

Oude kerken in Sibiu, Roemenië
Oude kerken in Sibiu, Roemenië
Filmfestival Sibiu Roemenië
Filmfestival in Sibiu Roemenië

Woensdag: een bed van beton

De klant had de afspraak verschoven, dus ik mocht een uurtje langer in bed liggen. Een bed van beton – yeah – daar lig ik met veel plezier een uur langer in. Ik moet er ook wel een uur langer in liggen, want het kost me alleen al dertig minuten om me met dat stijve lijf om te rollen en uit bed te vallen.

tweedehands kleding voor een zakenvrouw
Mijn bijna volledige tweedehands werkoutfit
Sibiu Roemenië bezienswaardigheden
Uitzicht in de ochtend vanuit de auto
Sibiu kerk bezienswaardigheden Roemenië
Een van de grootste kerken van Sibiu

Donderdag; hoe ziet zijn werkdag er dan uit in detail?

En nog zo’n topdag qua werktijden. Drie uur ’s nachts Nederlandse tijd stond ik alweer naast mijn bed om te beginnen aan de lange terugreis. Het hele riedeltje achteruit. Eerst van Cluj naar München. Daar weer een paar uurtjes niks doen en dan verder van München naar Amsterdam. En als laatste nog van Schiphol naar huis. Dat ging ongeveer als volgt.

Stad vanuit de lucht
Cluj vanuit de lucht, of was het nou München?

03.00 (Nederlandse tijd): opstaan
03.30: taxi is te laat
04.00: aankomst luchthaven
04.30: ploft neer bij gate
04.45: wordt in bus gepropt
05.15: vliegtuig stijgt op.

Ik had een nieuw spelletje op mijn telefoon gezet, vergelijkbaar met Candy Crush Saga. Aan het einde van mijn eerste vlucht had ik level 79 bereikt. Whoop whoop. Of is dat eigenlijk juist heel sneu?

07.00: aankomst luchthaven München
07.30: heeft ontbijt en laptop voor haar neus staan
08.30: gaat met shuttle treintje naar andere terminal
8.45: hoort bij de gate dat vliegtuig kapot is en weggesleept wordt
09.00 moet weer terug met shuttle treintje om naar andere terminal af te reizen vanwege gate wijziging
09.15 word in bus geladen
09.30 begint aan tweede vlucht

Aan het einde van deze tweede vlucht had ik level 133 bereikt in mijn nieuwe spelletje en nog 20 levels erbij in zoek-de-verschillen. Ik heb blijkbaar een tijdelijke verslaving aan hersenloze, nutteloze spelletjes. Ik hoop dat ik snel weer over ga op slapen tijdens mijn vluchten. Al merk ik tijdens die spelletjes wel veel minder dat ik een houten kont en stijve rug krijg. Dus misschien is dit zo verkeerd nog niet.

11.00 aankomst Schiphol
11.30 trein naar Arnhem.
12.45 opgehaald door Maarten op station Arnhem.

Vervolgens nog een paar uurtjes werken en toen gezellig samen naar Wad; de film over de Waddenzee. Best een amusante film, maar veel minder spectaculair als de film over de Oostvaardersplassen.

Doorzichtige hotelkamerdeur
Beetje raar om een doorzichtige hotelkamer deur te hebben. Iedereen kon mijn kamer in kijken
Lol et Lola hotel centrum Cluj Roemenië
Lol et Lola hotel in Cluj. Gelukkig zonder doorzichtige deur

Vrijdag; schoonmoeder op bezoek voor een weekend

Ik dacht dat ik – gezien ik al vijf dagen aan het werk was – deze vrijdag wel wat minder uren kon maken en extra vroeg aan mijn weekend kon beginnen. Helaas stak een vergadering die uit liep, daar een stokje voor waardoor ik uiteindelijk pas na vijf uur de deur uit wandelde op kantoor.

Bij thuiskomst was Maartens moeder er en ploften we met z’n allen en de konijnen neer in de womancave.

Nieuwe rookworst Unox
Test met de nieuwe vegetarische rookworst van Unox. Binnenkort de uitslag
Verlate bloei, klimaatverandering
Vrolijke bloemen in de tuin. Wel raar zo laat in het jaar

Zaterdag; Brainwashfestival Amsterdam

Drukke zaterdag weer. Ik ging in de ochtend lekker met Soura aan de slag in het zonnetje. Ik heb mijn nieuwe zadel nog niet binnen dus rij nu veel zonder zadel. Best een goede balans oefening weer eigenlijk.

Om half 1 zat ik weer in de trein naar Amsterdam. Donderdag was ik nog onderweg terug vanaf Amsterdam en nu alweer heen. Ik bezocht met de zwemgodin en wat andere mensen het Brainwashfestival. Om precies te zijn de lezing: The Future of Global Economy. Klinkt saai, was het ook. In theorie hadden de onderwerpen heel leuk uitgewerkt kunnen worden. De keynote speaker deed dit ook met een paar interessante inzichten over de bankenstructuur en de tegenstrijdigheden in de financiële sector. Echter daarna kwamen een filisoof en een politicus van Partij voor de Dieren (Ewald Engelen) en toen waren ze me kwijt. Die politicus bleef maar lullen van hot naar her en vooral veel vloeken (lezing was in de kerk, dus dat was sowieso al twijfelachtig). De filosoof praatte vooral veel over zijn eigen specialisatie in Oosterse invloeden.

Na de lezing liepen we met een groepje naar de kroeg. Amsterdam was zooo belachelijk druk. Niet normaal. We stonden op de Nieuwmarkt in een half bruin café op elkaar gepropt en er was niet eens eten. Ik besloot dat dit niet voor mij bestemd was. Kroeg: gezellig. Drankje: gezellig. Maar geen eten en niet kunnen zitten was de druppel. Ik ging liever naar huis waar Maarten en zijn moeder op me wachten met een ontzettend lekkere salade en een comfortabele bank.

Mijn week was lang genoeg geweest. Ik had genoeg gesocialiseerd in Roemenië. Ik wilde even niet werken en niet nadenken en niet semi-geïnteresseerd doen in mensen die ik daarna nooit weer zou zien. Er zaten op het eerste gezicht best interessante mensen tussen, maar het leek te veel op werk.

Aan het einde van deze treinreizen was ik inmiddels level 201 van mijn nieuwe spel, maar verder heb ik helemaal geen probleem hoor.

Lezing Future Global Economy Brainwashfestival
Brainwashfestival in een kerk

Zondag; zonder zadel springen

Waar ik veel meer lol uit haal is omgaan met mensen met wie ik een enorme generatiekloof heb. Ik ging op stal samen met een stalgenootje die qua leeftijd ook mijn dochter had kunnen zijn (al was ik dan wel erg jong moeder geworden, maar dat schijnt weer helemaal hip te zijn tegenwoordig), springen zonder zadel.

Ik zat natuurlijk als grote hobbelzak op mijn pony en had de bakrand nodig om erop te komen. Toen ze tegen me zei:

waarom spring je er niet gewoon vanaf de grond op?

Keek ik haar alleen maar wazig aan. Dat lukt toch nooit. Dus ik neem een aanloopje en spring vol tegen Soura op. Ze lacht me uit dus ik zeg dat het haar ook nooit lukt. Soura is gewoon te hoog. Zij springt van haar pony af, neemt een aanloopje en zwaait heel elegant haar been over Soura en zit er op. WHAT!?! ik word echt oud. De komende weken ga ik stiekem oefenen net zo lang tot ik ook weer zonder krukje op mijn paard kan springen.

Loslopende pony in het bos Warnsborn
Rondje wandelen met mijn losgeslagen pony
Wortel met erg veel tenen
Wat is dit voor gemuteerde wortel?

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Internationale baan; ziek op reis en tips om dat te voorkomen